24/11/14

2.000 οι Βρετανοί τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος

2.000 οι Βρετανοί τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος
Βρετανός Εργατικός βουλευτής ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 2.000 Βρετανοί βρίσκονται στο Ιράκ και στη Συρία και πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Ο Καλίντ Μαχμούντ (Khalid Mahmood), βουλευτής του Μπίρμινχαμ, ισχυρίζεται ότι οι επίσημοι αριθμοί που δίνει το κράτος, υποτιμούν το πρόβλημα. Αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμούν ότι στο Ιράκ και στη Συρία πολεμάνε περίπου 500 Βρετανοί, αλλά ο Καλίντ Μαχμούντ θεωρεί αυτό το νούμερο ανακριβές.

british-mp Ο Βρετανός βουλευτής Καλίντ Μαχμούντ που θεωρεί ότι ανέρχονται σε 2.000 και όχι μόνο 500 οι Βρετανοί πολίτες που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

«Οι Αρχές λένε ότι υπάρχουν 500 Βρετανοί τζιχαντιστές αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές μεγαλύτερος.

Θεωρώ ότι οι 2.000 είναι ένας καλύτερος υπολογισμός. Από την εμπειρία μου στο Μπίρμινχαμ λέω ότι υπάρχει μεγάλο, μεγάλο πρόβλημα».

Ο Καλίντ Μαχμούντ είπε στη Sunday Telegraph:
«Είναι γεγονός ότι οι τζιχαντιστές μπαίνουν και βγαίνουν στη Βρετανία όποτε θέλουν χωρίς ποτέ να συλλαμβάνονται. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που επέστρεψαν μετά από έξι μήνες παραμονής στη Συρία και δεν έχουν συλληφθεί».

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.