9/11/14

Κανένα δώρο - νέοι όροι - καμία υπογραφή

Του Σάββα Ιακωβίδη
Ο Ν. Αναστασιάδης ας ζητήσει τη γνώμη Νετανιάχου για τη διζωνική…
Στον Αντώνη Σαμαρά και στον Νίκο Αναστασιάδη έλαχε ο σκληρός και πικρός κλήρος να αντιμετωπίσουν την εν εξελίξει τρίτη τουρκική εισβολή, τη φορά αυτή στην κυπριακή ΑΟΖ. Η κατοχική Τουρκία ακολουθεί τη γνωστή και πάγια τακτική της: Χωρίς να ρίξει ούτε έναν πυροβολισμό, επιχειρεί με εκφοβισμούς, εκβιασμούς και απειλές να εξαναγκάσει τον Ελληνισμό σε νέες ολέθριες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.

Ενώ κατακρινόταν διεθνώς για την απάνθρωπη αντιμετώπιση των Κούρδων, έκρινε ότι μπορούσε να αποκομίσει κέρδη από τους αδύναμους κρίκους, την Ελλάδα και την Κύπρο. Εξαπέστειλε το ερευνητικό «Μπαρμπαρός» με συνοδεία πολεμικών σκαφών και από τις 20 Οκτωβρίου εισέβαλε στην κυπριακή ΑΟΖ. Στόχος της: Η κατατρομοκράτηση της Λευκωσίας και, δι’ αυτής, της Αθήνας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ας μην έχει καμία ψευδαίσθηση: Μετά την κυπριακή ΑΟΖ θα έρθει η σειρά του Αιγαίου. Αν, φυσικά, Ελλάδα και Κύπρος υποκύψουν στις αδίστακτες επεκτατικές αξιώσεις της αναθεωρητικής Τουρκίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ως πρώτη αντίδραση, ανέστειλε τη συμμετοχή του στις συνομιλίες, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο συναποφάσισε και άλλα μέτρα. Αλλά τι παρατηρείται; Μετά από δηλώσεις υποστήριξης με ουρές, από διάφορες χώρες -η μόνη ξεκάθαρη θέση ήταν του απελθόντος προέδρου Ρομπάι- άρχισαν τα γνωστά όργανα, εντός και εκτός Κύπρου.
Σε μια περίεργη αλλ’ ευεξήγητη και ανίερη συμπαιγνία, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την τουρκική εισβολή και κάλεσαν τον Πρόεδρο «να βρει τρόπους επανάληψης των συνομιλιών». Δηλαδή, τι; Να υποκύψει στις τουρκικές αξιώσεις; Να παραβλέψει ότι η Τουρκία εισέβαλε στην κυπριακή ΑΟΖ; Να προσφέρει «δώρα» στον Αττίλα για να τον εξευμενίσει; Δεν εξήγησαν.

Είναι προφανές ότι η στάση, τουλάχιστον του ΔΗΣΥ, ήταν αγγλοκινούμενη. Στη συνέχεια εκδηλώθηκαν οι ΗΠΑ -προφανώς καθ’ υποκίνηση από τους Εγγλέζους- και ο Νορβηγός Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Άιντα. Τι υποβάλλουν πονηρά; Οι μεν Αμερικανοί ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να δώσει… κίνητρα (!) στον Αττίλα για να τερματίσει την εισβολή του στην κυπριακή ΑΟΖ. Και ποια είναι αυτά; Μας τα αποκάλυψε ο Άιντα, όπως του τα ξεκαθάρισαν οι Τούρκοι.
Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Αθήνα, ο Νορβηγός υπέβαλε πως οι Τ/κ δικαιούνται να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τους υδρογονάνθρακες και, φυσικά, στον διαμοιρασμό τους. Τι σημαίνουν αυτά; Πρώτον, Αμερικανοί, ΟΗΕ και Τούρκοι απαιτούν με απίστευτη αποθράσυνση να καταπιούμε τη νέα τουρκική εισβολή. Δεύτερον, να προβούμε σε νέες παραχωρήσεις για να… εξημερωθεί το τουρκικό θηρίο. Τρίτον, να αναγνωρίσουμε, ουσιαστικά, λόγο στο κατοχικό μόρφωμα. Τέταρτον, να εκχωρήσουμε ρόλο στην Τουρκία για τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες.

Ορθά ο Πρόεδρος και τα κόμματα απέρριψαν τις κουτοπόνηρες υποβολές και τις τουρκικές αξιώσεις. Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Όταν και εφόσον επιλυθεί το Κυπριακό τότε, βεβαίως, και οι Τ/κ θα δικαιούνται ανάλογα το μερίδιό τους. Τελεία. Γι’ αυτό, Σαμαράς και Αναστασιάδης καλούνται να μην υποκύψουν στις απειλές και στους εκβιασμούς επειδή, μετά την Κύπρο, θα έρθει η σειρά του Αιγαίου.

Η τουρκική στρατηγική είναι τόσο ξεκάθαρη, που μόνο δουλόφρονες, ψοφοδεείς και πουρκουάδες δεν θα την έβλεπαν. Τι υποβάλλουν, ακόμα, Αγγλοαμερικανοί και ΟΗΕδες; Να επιστρέψουμε στις συνομιλίες, ώστε να τερματισθούν, όπως λέγει ο εδώ Αμερικανός πρέσβης, «οι εντάσεις». Ποιος τις προκάλεσε και ποιος επιχειρεί πολεμικά κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας; Η κατοχική Τουρκία. Ας προσεχθεί το οξύμωρο και φαρισαϊκό: Ναι, μεν οι ΗΠΑ-Βρετανία και ΟΗΕ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε έρευνες για υδρογονάνθρακες, αλλά… να συμμετέχουν και οι Τούρκοι στις διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να επιστρέψει στις συνομιλίες αν δεν πληρούνται οι πιο κάτω νέοι όροι. Πρώτον, άμεσος τερματισμός της τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ και αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Δεύτερον, απόσυρση του επονείδιστου τουρκικού εγγράφου Νταβούτογλου, διά του οποίου θεωρούσε ως εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία. Τρίτον, εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας.
Ο Ν. Αναστασιάδης ήδη έχει κατανοήσει ότι αυτό στο οποίο συμμετέχει δεν είναι συνομιλίες αλλ’ ένας κωμικός, αδιέξοδος διάλογος κωφών. Προπάντων, τώρα θα έχει καταλάβει πως, χωρίς στέρεες συμμαχίες, στρατιωτικές συνεργασίες και ισχυρή Εθνική Φρουρά, με την έμπρακτη και ένοπλη υποστήριξη της Ελλάδας, η μεν Κύπρος αργά ή γρήγορα θα τουρκοποιηθεί το δε Αιγαίο θα λεηλατηθεί.

Τώρα, ίσως, ο Πρόεδρος θα έχει καταλάβει επίσης πως η τουρκογενής διζωνική δεν οδηγεί σε λύση ευρωπαϊκά αποδεκτή αλλά στην εξαφάνιση του κυπριακού Ελληνισμού. Τώρα, ίσως, ο Ν. Αναστασιάδης καταλαβαίνει πως η ρατσιστική και αντιδημοκρατική διζωνική θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα και στους γείτονες και φίλους μας, αφού δι’ αυτής η Τουρκία θα αποκτά στρατηγικά και γεωπολιτικά πλειονεκτήματα. Δεν μελέτησε Νταβούτοβλου; Στις 2 Δεκεμβρίου, ας ζητήσει από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Νετανιάχου, τη γνώμη του για τη διζωνική. Τότε θα καταλάβει πάρα πολλά.

σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Σάββα, έχεις δίκιο, θα πρέπει επιτέλους η πολιτική ηγεσία, όχι μόνο ο πρόεδρός μας, να θέτει το ζήτημα της διζωνικής δικοινοτικής στο τραπέζι των δυνατών συνομιλητών μας, των Ισραηλινών δηλαδή και να μετρούν σφυγμό. Δεν νομίζω πως είναι πρόθυμοι οι Ισραηλινοί να έχουν να κάνουν με την Τουρκία ως επικυρίαρχη του κυπριακού μορφώματος, πολιτική που μας εισηγήθηκαν οι αγγλο-τούρκοι μετα που απέτυχαν να θεωρηθεί ''εκλιπούσα'' η Κυπριακή Δημοκρατία κατα την τουρκοκυπριακή ανταρσία του '64. Εξάλλου, με την μανία για εξαφάνιση του Ελληνισμού όπως το βιώσαμε απο τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, δεν θα αφήσουν κατά μέρος την πολιτική εισαγωγής μουσουλμάνων στο νησί μας μέχρι που θα μπορέσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα και ''δημοκρατικά'' να πάρουν τον έλεγχο και να πιέσουν την ελληνική μειονότητα ή κοινότητα να αρχίσει να φεύγει... Εδώ είμαστε πλειοψηφία και μας πιέζουν, πόσο μάλλον να γίνουμε κοινότητα μειονεκτούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.