22/11/14

Γιλντίζ: Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου οι έρευνες του Μπαρμπαρός

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι έρευνες του σεισμογραφικού τουρκικού πλοίου Μπαρμπαρός στην Ανατολική Μεσόγειο, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Μιλώντας στη σύνοδο του 6ου Ατλαντικού Συμβουλίου Ενέργειας και Οικονομίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πρέπει να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα 2,700 χιλιομέτρων. "Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι σοβαρά αρνητικές θα πρέπει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να τις ολοκληρώσουμε. Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας κανονικά", πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα συνεχιστούν δισδιάστατες έρευνες στην περιοχή, την οποία έχουν ονομάσει "Άλσαντζακ 2- Μπλοκ Β" και στη συνέχεια θα γίνουν τρισδιάστατες έρευνες.

"Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κράτος δικαίου", είπε ο Τούρκος Υπουργός και υποστήριξε ότι αυτές οι εργασίες έγιναν σε μια περιοχή που ανήκει σε ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο στη "νότια Κύπρο", κατά την έκφρασή του. Ο Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε ότι οι οι σεισμικές εργασίες που διεξάγουν εκεί δεν πρέπει να αξιολογούνται ως μέσο έντασης αλλά μόνο ως μέσο επαφής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/182851/gilntiz-mexri-arxes-dekemvriou-oi-erevnes-tou-mparmparos#sthash.c0ew1NoW.dpuf

2 σχόλια:

  1. Η τουρκια Δεν ειναι κρατος δικαιου.
    Ειναι κρατος αισχους, εμετικης αηδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να καταλάβω. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν επανέρχεται στις συνομιλίες εφ΄όσον τον BArbaros συνεχίζει να παραβιάζει την Κυπριακή ΑΟΖ. Αν φύγει με το πάσο του αφού τελειώσει την αποστολή του, θα ξαναπάει σε συνομιλίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.