10/11/14

ΑΗΣ Πτολεμαϊδας: Η Πυρκαγιά Κατέστρεψε Ολοσχερώς Θαλάμους Ελέγχου

Θερμικό φορτίο με υψηλές θερμοκρασίες παρουσιάζεται πλέον στον χώρο της 4ης μονάδας, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το πρωί σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, στο σημείο παραμένουν, για προληπτικούς λόγους, 4 οχήματα με 13 πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το υπόγειο της 4ης μονάδας, όπου βρίσκονται διάφορα καλώδια, στην καύση των οποίων οφείλεται ο έντονος καπνός. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στην εκκένωση του κτηρίου 7.

Στο σημείο επιχειρούσαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα από τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Φλώρινας. Λόγω της φωτιάς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην Πτολεμαΐδα.

Με το πρώτο φως της ημέρας πάντως, έγινε και η πρώτη αποτίμηση της ζημιάς και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Ανέστης Κεφαλάς, υπήρξε ολική καταστροφή των θαλάμων ελέγχου της 3ης και 4ης μονάδας, οι οποίοι βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. O θάλαμος ελέγχου της 4ης μονάδας είχε κατασκευασθεί το 1973 και της 3ης το 1965.

"Επιτροπές διερεύνησης και κοστολόγησης θα συσταθούν για να εκτιμήσουν τις ζημιές" ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση από τη μη λειτουργία των δύο μονάδων.

O αριθμός των ατόμων που διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας ανέρχεται σε 12, άπαντες εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Όλοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους ενώ ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Παπανικολάου" για περαιτέρω νοσηλεία. Η κατάσταση των 11 που νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο, κρίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ικανοποιητική.

energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.