9/7/15

Πατριωτική έκκληση του Παντελή Λαζαρίδη για συγκρότηση Κινήματος Εθνικής Σωτηρίας

Σάββα μην βγάζεις την ευθύνη από πάνω σου. Τώρα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο ένα Εθνικό πατριωτικό κίνημα. Μία νέα Φιλική Εταιρεία. Τώρα που συντελείται η πλήρης χρεωκοπία όλου του πολιτικού συστήματος.
Εσύ που χαίρεις γενικοτερης εκτίμησης, ετοίμασε ένα προσχέδιο διακήρυξης προς τον λαό (που θα θέτει τους στόχους και θα προτείνει μέθοδο επίτευξής τους), κάλεσε κάποιους άφθαρτους πατριώτες καταξιωμένους, ασχέτως ιδεολογικής τους τοποθέτησης (δεν χρειάζεται κάν η φυσική τους παρουσία), καταλήξτε στην τελική διακήρυξη και απευθυνθείτε στους Έλληνες.
Όταν είσαι ειλικρινής και σοβαρός, ακόμη και εάν δεν έχεις στην αρχή ευρεία αποδοχή, θα την αποκτήσεις με την όλη συμπεριφορά σου.
Την καταστροφή δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε. Γιατί ακόμη και εάν συμφωνήσει ο Τσίπρας, είναι βέβαιο ότι δεν θα τηρήσει την συμφωνία. Είτε τώρα είτε λίγο αργότερα θα βιώσουμε όλοι το χάος και πιθανότατα και τον εθνικό ακρωτηριασμό με πόνο ψυχής.
Τουλάχιστον άς υπάρχει ως αχτίδα φωτός μέσα στα ερείπια, μία γνήσια πατριωτική ελπίδα. Ακόμη και εάν δεν τα καταφέρουμε, θα ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε, όταν κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Σύν Αθηνά και χείρα κίνει..ή Σύν θεώ... όπως προτιμάς το ίδιο κάνει.
Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, το πρώτο αποτελεσματικό μέσο πίεσης προς το καθεστώς, είναι η στάση του ΠΤΔ, γιατί τώρα θεωρούν ότι το δημοψήφισμα τους δίνει λευκή επιταγή. Ακόμη και στην περίπτωση που αναλάβει προσωρινά ως πρόεδρος η ΠΤΒ, ο μείζων κίνδυνος γι' αυτούς είναι η πιθανότητα να χάσουν την νομιμοποίηση της εξουσίας. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό θα γίνει πράξη εάν έρθει η πλήρης χρεωκοπία.
Κατά συνέπεια θα πρέπει ο πρόεδρος να αναλάβει τις ευθύνες του. Επειδή ο Πρόεδρος δεν είναι από αυτούς που τολμούν, μήπως πρέπει να τον πιέσουμε όλοι εμείς;

6 σχόλια:

  1. Αυτήν την Πατριωτική Έκκληση πρέπει πρώτα να την ακούσει ο Σάββας Καλεντερίδης...
    Την ακούει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν ξεκινήσει αυτό το κίνημα, εύχομαι να είναι γρήγορα, έρχομαι να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα έναν Καποδίστρια, νομίζω υπάρχει. Έναν "ήρωα", ο οποίος έχει αποδεδειγμένα προσφέρει στην Πατρίδα και ο οποίος έχει φτάσει ως και τη ζωή του να διακινδυνεύσει για χάρη του εθνικού συμφέροντος. ΤΟ Έθνος μας, χρειάζεται έναν Φάρο, μια πυξίδα, όπως το 1910, εμφανίστηκε ο Ελ.Βενιζέλος, να δώσει όραμα και ελπίδα στον απογοητευμένο και απελπισμένο ελληνικό Λαό. Ήγγικεν η ώρα λοιπόν, σε αυτό το Ραντεβού με την Ιστορία, πρέπει να ανταποκριθούμε Όλοι, ο καθένας από το μετερίζι του και το ρόλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι πραγματικα αστειο το αρθρο..
    η βουλη ειναι η αποτυπωση της κοινωνιας.η φιλικη εταιρεια ετοιμαζοταν χρονια ολοκληρα κ προετοιμαζε την ελληνικη επανασταση με αξιες,αρχες και ιδεολογιες.ΔΕ ΖΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    θα προτεινα να παει να παρει ενα κομποσκοινι κ ν'αρχισει την προσευχη γιατι ΜΟΝΟ ετσι αλλαζει η κατασταση σημερα.θα ματωσουμε,θα πεινασουμε,θα πονεσουμε αλλα αυτη ειναι η ιστορια της Ελλαδας.Οποιος δεν μπορει,να σηκωθει να φυγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΕΝΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕ ΤΟ EMAIL ΜΟΥ efrosinos1821@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά ακούει ο Σαββας και εγώ το θέλω. Αλλά αφήστε τον να ξερει καλύτερα. Εγώ πάντως ειμαι μεσα Σαββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.