11/7/15

Σάββας Καλεντερίδης: Ανοιχτή επιστολή στον Ανδρέα Ζαφείρη - ΙΣΚΡΑ και υστερόγραφο στον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Κύριε Ζαφείρη
Διάβασα το άρθρο σας με τίτλο "ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;", στον ιστότοπο ΙΣΚΡΑ, ο οποίος σύμφωνα με όσα γνωρίζω, φιλοξενεί άρθρα που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στο δεύτερο σκέλος του άρθρου σας, αναφερόμενος σε ενυπόγραφο άρθρο μου, με τίτλο "Δεν νοιώθω δικαιωμένος, αλλά διπλά συντετριμμένος - Οι πολίτες πρέπει να ματαιώσουν την εθνική καταστροφή" που δημοσίευσα στην ιστοσελίδα Ινφογνώμων Πολιτικά, κάνετε τρία πράγματα, για τα οποία θέλω να κάνω ειδική αναφορά:
Το πρώτο είναι ότι παραθέτετε απόσπασμα από το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο διαστρεβλώνει το νόημα του άρθρου, όπως έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει οποιοσδήποτε καλόπιστος κριτής.
Συγκεκριμένα:

« Πρέπει να βρούμε τρόπο ως την Παρασκευή το αργότερο…να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει το δικαίωμα να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και ότι αν το κάνει, θα έχει διαπράξει εθνική προδοσία.
Δεν εμπιστεύομαι τα κόμματα...
Τώρα είναι πραγματικά η ώρα των πολιτών, που πρέπει να ξεχάσουν …τα  διχαστικά μηνύματα του πραξικοπήματος-δημοψηφίσματος της 7ης Ιουνίου
Να κινητοποιηθούμε κόσμια στο διαδίκτυο και στους δρόμους και τις πλατείες.
Παντού, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ελπίζω να βρεθούν άνθρωποι να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες».
Το άρθρο, χωρίς... κοπτοραπτική λέει τα εξής:
"Πρέπει να βρούμε τρόπο ως την Παρασκευή το αργότερο, αυτή την πραγματική βούληση του λαού να την δείξουμε στην κυβέρνηση, να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει το δικαίωμα να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και ότι αν το κάνει, θα έχει διαπράξει εθνική προδοσία.
Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πούμε έγκαιρα το δικό μας πραγματικό ΟΧΙ στην καταστροφή της πατρίδας.
Ένα ΟΧΙ καθαρό, που θα εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας και δεν θα ικανοποιεί τις ιδεοληψίες και το ταξικό μίσος μια ισχνής μειοψηφίας στην ελληνική κοινωνία.
Για την αντίδραση αυτή, που μπορεί να σώσει την πατρίδα έστω και στο παρά ένα, τους μόνους που εμπιστεύομαι είναι τους απλούς πολίτες και όχι τα κόμματα.
Δεν εμπιστεύομαι τα κόμματα, γιατί αν ήθελαν μπορούσαν να ακυρώσουν το δημοψήφισμα και δεν το έκακαν.
Και δεν το έκαναν είτε γιατί είναι ανίκανα είτε γιατί το είχαν συναποφασίσει.
Άρα δεν αξίζουν της εμπιστοσύνης μας.
Τώρα είναι πραγματικά η ώρα των πολιτών, που πρέπει να ξεχάσουν τα κήβδηλα και διχαστικά μηνύματα του πραξικοπήματος-δημοψηφίσματος της 7ης Ιουνίου και όλοι μαζί, πραγματικά ενωμένοι, να βρούμε άμεσα τρόπους για να δείξουμε τον αγνό και άδολο πατριωτισμό μας και την αγάπη προς την πατρίδα, γιατί όπως αποδείχτηκε, το δημοψήφισμα ήταν μια παγίδα, που ακύρωσε και καπηλεύτηκε τον ελληνικό πατριωτισμό.
Μας εξαπάτησαν και μας δίχασαν.
Τώρα είναι καιρός να κλείσουμε τα χάσματα του διχασμού.
Να κινητοποιηθούμε κόσμια στο διαδίκτυο και στους δρόμους και τις πλατείες.
Παντού, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Είναι ώρα να σώσουμε τη χώρα, χρησιμοποιώντας πάντα δημοκρατικούς και απολύτως νόμιμους τρόπους, απομονώνοντας προβοκάτορες και φανατικούς.
Ελπίζω να βρεθούν άνθρωποι να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.
Με αγνούς πατριωτικούς χαιρετισμούς"
Όσον αφορά το νόημα της έκκλησης, την έκανα καλώντας ελεύθερους και ανεξάρτητους πολίτες να αποτρέψουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, κάνοντας χρήση ενός δημοκρατικού μου δικαιώματος, όπως έκαναν χιλιάδες πολίτες αλλεπάλληλες φορές έξω από τη βουλή, αν δεν κάνω λάθος και μέλη και υποστηρικτές της Αριστερής Πλατφόρμας και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήθελαν να διεκδικήσουν κάτι το οποίο εκείνοι θεωρούσαν σωστό.
Το πρώτο πράγμα που κάνατε εις βάρος της τιμής και της υπόληψήςμου, λοιπόν, είναι ότι χρησιμοποιήσατε αποσματικά τμήματα του άρθρου μου, που διαστρεβλώνουν το νόημα αυτών που ήθελα να εκφράσω.
Το δεύτερο είναι ότι ψευδώς με συνδέσατε με το Δίκτυο 21 και με το κέντρο του εξωτερικού με το οποίο διατείνεστε ότι ήταν συνδεδεμένο.
Συγκεκριμένα γράφετε:
"Γνωστός συνοδοιπόρος του Δικτύου 21( και του κέντρου του εξωτερικού με το οποίο το Δίκτυο ήταν συνδεδεμένο), αναρτά κάλεσμα στην ιστοσελίδα του:"
Σας πληροφορώ λοιπόν, όπως και τον κάθε ενδιαφερόμενο, ότι δεν ξέρω πού βρίσκονται τα γραφεία του Δικτύου 21, και φυσικά δεν τα έχω επισκεφθεί ποτέ, όπως δεν έχω παραστεί και ποτέ σε καμία εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο 21. Τον μόνο άνθρωπο που γνώρισα από το Δίκτυο 21, ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στον οποίο παρεμπιπτόντως σκέφτομαι να αναθέσω και την σχετική αγωγή, και τον οποίον γνώρισα στο Ναϊρόμπι, τον Ιανουάριο του 1999, τότε που έλεγα το δικό μου ΟΧΙ απέναντι στις ΗΠΑ, την Κένυα και την Τουρκία, για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων αλλά και για την προστασία της ζωής του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Το τρίτο ατόπημα που διαπράττετε με το σημείωμά σας, είναι ότι συνδέετε την πρωτοβουλία μου να καλέσω τους Έλληνες πολίτες να αντιδράσουμε "χρησιμοποιώντας πάντα δημοκρατικούς και απολύτως νόμιμους τρόπους, απομονώνοντας προβοκάτορες και φανατικούς" με ένα παρακράτος, λησμονώντας προφανώς ότι είμαι αξιωματικός που έχω δώσει όρκο στην πατρίδα και όχι σε κάποιο κόμμα και ότι αυτό που κάνετε με το σημείωμά σας, πέραν του ότι με στοχοποιεί στις ομάδες των κουκουλοφόρων που καίνε και καταστρέφουν όποιον στοχοποιείται από αντίστοιχα κείμενα, σπιλώνει και πλήττει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου.
Δεν γνωρίζω ποιος είστε και ποια είναι η διαδρομή της ζωής σας.
Γνωρίζω όμως ότι κανείς σ' αυτή τη χώρα δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει την τιμή και την υπόληψη του άλλου.
Παρεμπιπτώντως, απαντώντας στην εξαιρετικά προσβλητική για έναν αξιωματικό κατηγορία της σχέσης με κέντρα του εξωτερικού, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι το μόνο που υπηρέτησα πιστά, παραμένοντας πιστός στον όρκο μου, ήταν πάντα και μόνο η πατρίδα και τίποτε άλλο. Ούτε κόμματα, ούτε ξένες πρεσβείες, ούτε ξένα συμφέροντα.
Ειλικρινά, λυπάμαι που με αναγκάζεις με αυτό το απαράδεκτο, σε ό,τι με αφορά, από κάθε άποψη κείμενο, να παραθέσω την αναφορά που κάνει στο πρόσωπό μου ο Αντιπτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Μπαλές, υπό τις διαταγές του οποίου είχα την τιμή να υπηρετήσω στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών:
Από το βιβλίο «Παρακαθήκες Αετών» του Αντιπτέραρχου (Ι) ε.α. Παναγιώτη Η. Μπαλέ, διατελέσαντος διοικητή στην ΕΥΠ (σελ. 373)
"Στο ΥΠΕΞ είχα άψογη και εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία με τους Υπουργούς Αντ. Σαμαρά και Μιχ. Παπακωνσταντίνου, την Υφυπουργό Βιργινία Τσουδερού και τους αρμοδίους καθ’ ύλην διπλωματικούς παράγοντες, στο δε Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ομοία συνεργασία με τους τότε Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Ιω. Βερυβάκη, τον «πρύτανη» της Στρατιωτικής Διπλωματικής στα Βαλκάνια, και τον Στρατηγό Δημ. Σκαρβέλη, που αξιώθηκε να καταλάβει ακαδημαϊκή έδρα, όπως και με την εξαίρετο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Ευστάθιο Καπραβέλο. Όλοι τους συνέδραμαν την Υπηρεσία με εξαίρετους επιτελικούς αξιωματικούς που είχε ανάγκη, με κορυφαίους τον Ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη* – γνωστότατο ανά το πανελλήνιο, και όχι μόνο, από την υπόθεση Οτζαλάν και το ιστορικό ντοκουμέντο-βιβλίο του με τίτλο: «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΖΑΛΑΝ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», με πωλήσεις άνω των 15.000 αντιτύπων – αξιωματικό που έφερε σε πέρας επιτυχώς πλήθος λεπτών και επικίνδυνων αποστολών εντός και εκτός της ελληνικής επικρατείας, τον αεικίνητο και ακατοπόνητο Διευθυντή Στρατιωτικών Πληροφοριών Συνταγματάρχη Αναξαγόρα Σπιτά, τον εξίσου αποτελεσματικό Διευθυντή ηλεκτρονικών πληροφοριών Αντισυνταγματάρχη Νικόλαο Γαλούση, τον Αντισυνταγματάρχη Γιάννη Ποζαπαλίδη, κ.ά.

*Σάββας Καλεντερίδης: Αξιωματικός υψηλών επιδόσεων, προικισμένος με εξαιρετικά επιχειρησιακά και διοικητικά προσόντα, γλωσσομαθής, που εργάσθηκε άψογα και έφερε σε πέρας επιτυχώς όλες τις αποστολές που του ανετέθησαν. Εργάστηκε αθόρυβα, με πρωτόγνωρη ευρηματικότητα, θέτοντας αλλεπάλληλες φορές σε κίνδυνο τη δική του ζωή αλλά και της οικογένειάς του, προσφέροντας εξαιρετικά πολύτιμες πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια της Πατρίδος μας. Και όλα αυτά κινούμενος χωρίς ίχνος φόβου σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον -την περίοδο εκείνη οι σχέσεις των δυο χωρών ήταν πολύ τεταμένες- χωρίς να επιδιώκει την προβολή και χωρίς να στοχεύει την υπηρεσιακή του ανέλιξη.
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι ένας ιδεολόγος και οραματιστής αξιωματικός, ακούραστος και ανεξάντλητος και θεωρώ πως το γεγονός ότι η Υπηρεσία τον ενέπλεξε σε μια αποστολή που ήταν βέβαιο εξ αρχής πως θα αποτύχει, οδήγησε στη δημιουργία ασφυκτικών συνθηκών που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Αξιοσημείωτη είναι η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό με το οποίο χειρίστηκε την Υπόθεση Οτζαλάν, στο Ναϊρόμπι, που ξέπλυνε μέρος της ντροπής από το όνειδος της παράδοσης ενός ικέτη στα χέρια των διωκτών του και μάλιστα των Τούρκων. Τα όσα επακολούθησαν και τα βέλη που εστράφησαν εναντίον του από τους πρωταγωνιστές της παράδοσης Οτζαλάν στους Τούρκους, του έκλεισαν όλους τους δρόμους και τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, εξέλιξη που σηματοδότησε μια μεγάλη απώλεια για το Στράτευμα, στο οποίο η πορεία του προδιαγραφόταν λαμπρή. Επειδή ο όλος χειρισμός από λευράς Υπηρεσίας ήταν τουλάχιστον ατυχής και εξαιρετικά οδυνηρός και βλαπτικός για τον ίδιο, εύχομαι σύντομα η Πολιτεία, απονέμοντας δικαιοσύνη, να τον αποκαταστήσεις στον βαθμό που δικαιούται. Τέλος, θεωρώ επιβεβλημένη -και προτείνω προς τούτο την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους των τότε προϊσταμένων του Αρχηγών ΓΕΣ, που γνωρίζουν την προσφορά του στην Πατρίδα- στην οποία πρωτοβουλία μετ’ ευχαριστήσεως, και με την άδειά τους βέβαια, θα μπορούσε να συμμετάσχει και ο γράφων.

Κύριε Ανδρέα Ζαφείρη
Δεν γνωρίζω την πολιτική σας διαδρομή και τη διαδρομή της ζωής σας στην κοινωνία.
Ακόμα κιαν αυτό που διαπράξατε στο πρόσωπό μου, είναι το πρώτο και μοναδικό σας λάθος, αξίζει πραγματικά να αναθεωρήσετε την άποψή σας για το τι είναι δημόσιος λόγος και πολιτική.
Όταν από το δημόσιο λόγο λείπει το ήθος και η ηθική, τα κείμενα και τα άρθρα μετατρέπονται σε λιβελλογραφήματα.
Όταν από την πολιτική λείπει το ήθος και η ηθική, τότε οι πολιτικές ομάδες, τα κόμματα και οι συλλογικότητες, μετατρέπονται σε συμμορίες.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε αποχαιρετήσω με τιμή

Σάββας Καλεντερίδης


Υστερόγραφο για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
Αγαπητέ Παναγιώτη
σε μια μέρα δύσκολη για σένα, που στάθηκες όρθιος και τήρησες τις υποσχέσεις που έδωσες στους ψηφοφόρους και τους πολιτικούς σου φίλους, αναγκάζομαι να γράψω αυτό το σημείωμα.
Λυπάμαι γιατί ένα τέτοιο λιβελλογράφημα φιλοξενήθηκε στον ιστοχώρο ΙΣΚΡΑ.
Γνωρίζω ότι είσαι ιδεολόγος και γι' αυτό σε υπολήπτομαι.
Όμως, επειδή γνωρίζω ότι κι εσύ τιμάς τους ιδεολόγους και τους ανθρώπους που έχουν αρχές, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, αναγκάστηκα να γράψω αυτήν τη δημόσια επιστολή, γιατί πιστεύω ότι τελικά θα είναι για καλό του αγώνα σου αλλά και της ιστοσελίδας ΙΣΚΡΑ.
Φιλικά

Σάββας Καλεντερίδης




19 σχόλια:

  1. Κύριε Σάββα, πέντε μήνες και ο φίλος σας ο Παναγιώτης δεν ετοίμασε επαγγελματικά τη χώρα για συστηματική έξοδο από το ευρώ. Αυτό είναι το πρόβλημα. Επίσης, πέντε χρόνια, και οι προηγούμενοι δεν οργάνωσαν τη χώρα για να είναι έτοιμοι για την έξοδο, σε περίπτωση ανάγκης. Και το χειρότερο, δεν βλέπω να φτιάχτηκαν γερές γέφυρες και με ΗΠΑ, δηλαδή με τη χώρα εκείνη η οποία έχει τιμήσει τους Έλληνες που ζουν εκεί, παραδίδοντάς τους συχνά την ασφάλεια των ίδιων των ΗΠΑ στα χέρια τους. Το τρελοκομείο του να αποξενώνει η Ελλάδα την δεύτερη Ελλάδα που ζει στις ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει. Όλοι οι Ελληνοαμερικάνοι και άλλοι Έλληνες που προσπάθησαν να επενδύσουν στην πατρίδα ή έχασαν τα χρήματά τους, ή τους έδιωξαν με τς κλωτσιές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή τους ζήτησαν τρελές μίζες. Αυτή η καταστροφή, αυτός ο ανθελληνισμός πότε θα σταματήσει; Πότε θα μπει επιτέλους η αστυνομία και οι δικαστές μας μέσα στη συνοικία του κέντρου της διαφθορά της χώρας, που μάλιστα έχουν και δική τους ιδιωτική αστυνομία; Μιλάω για τη συνοικία με τις τεράστιες βίλες, το κέντρο του παρακράτους στο νότιο προάστιο, όπου ο παρακρατικός ανθελληνικός υπόκοσμος παίζει την τύχη της χώρας στα δάκτυλά του. Μιλάω για τους λεγόμενους ελεγκτές της εφορίας, που έχουν ρημάξει τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία. Πότε και ποιός θα τους μαζέψει; Λίγες δεκάδες άνθρωποι έχουν ρημάξει τη χώρα. Η στήριξη στη διαφθορά αυτή πρέπει να σταματήσει. Μεζέψτε τους, ρήμαξαν τα πάντα, έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλλεντερίδη
    Είναι προφανές πως έχετε πάλι πέσει θύμα πολιτικής εργαλειοποίησης, πράγμα για το οποίο εν τη αφελεία σας (συγγνώμη για αυτό που σας λέω) είσαστε και σεις εν μερει υπεύθυνος. Τι θέλω να πω:
    Κατά την διάρκεια της φαντασιακής και εξωπραγματικής "διαπραγμάτευσης" της κυβέρνησης παίχτηκε το θέμα της "επιστροφής στην δραχμή". Επί τη βάσει αυτής της ψευδοαπειλής του σύριζα και εν γένει του άθλιου αμερικανοκινούμενου υποκόσμου που κρυβεται πίσω από πολλά από τα πρόσωπα που ο σύριζα χρησιμοποίησε δημιουργήθηκε ένας πανικός στον χώρο της συντηρητικής παράταξης και σε διάφορους άλλους παρακείμενους χώρους. Μέσα σε όλο αυτό τον κουρνιαχτό αναδύθηκαν και διάφοροι κύκλοι στην νέα δημοκρατία, όπως οι απόστρατοι που υπέγραψαν το για μένα κατάπτυστο κείμενο υπέρ του ΝΑΙ, και βγήκε και στο προσκήνιο ο μάλλον γραφικός Τζήμερος, και φυσικά μέσω του δημοψηφίσματος απάτη δημιουργήθηκε και ο χώρος "μένουμε ευρώπη" έγιναν αυτές οι κωμικές διαδηλώσεις του αστικού κόσμου, και γενικά υπήρξε ένας ιδεολογικός και πολιτικο-κοινωνικός θεματικός διχασμός. Σε αυτό το παιχνίδι που δημιούργησε με τα .ίδια του τα χέρια ο αχαρακτήριστος πολτικός απατεώνας Τσίπρας μπήκαν (από την άλλη πλευρά) διάφοροι φαντασιόπληκτοι και η εξέλιξη είναι γνωστή. Εσείς τσιμπήσατε μεγαλοπρεπώς,αν θέλετε την άποψή μου, και αυτό είχε σαν συνέπεια να επανεργοποιηθεί η διαχρονική στοχοποίηση στο πρόσωπό σας, λόγω του ελαττώματός σας να ασχολείστε με θέματα εθνικής ταυτότητας, εθνικής ανεξαρτησίας αν και συντηρητικός πολιτικά. Μετά από τους προπαγανδιστές των εκσυγχρονιστών παγκάλων και λοιπών τώρα ήρθαν οι προπαγανδιστές της νέας εξουσίας του λούμπεν υποκόσμου της υποτίθεται αριστεράς. Ποιόν θα στοχοποιήσουν; Τον δεξιό, τον "εθνικιστή", τον άνθρωπο που κάποτε ανήκε στις μυστικές υπηρεσίες (ως στρατιωτικός βέβαια), τον άνθρωπο που βέβαια δεν είναι και τόσο εξοικειωμένος με πολιτικές ίντριγκες και στοχοποιήσεις. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος κατηγορείται τώρα, ως "δεξιός", ότι παραμένει ύποπτος, και μάλιστα πράκτορας ξένων συμφερόντων. Ακολουθείτε πιστά (για μένα) την ιδεολογική πολιτική παράταξή σας και πρώτα από όλα είστε ένα μεγαλοπρεπές θύμα αυτής της παράταξης, που φυσικά δεν πρόκειται να σας καλύψει, και η οποία σας "σπρώχνει" διάφορα κείμενα (σε όλους μας το κάνουν τα χαλκεία) ή απλά εσείς κάνετε κάποια ιδεολογική δουλειά σε αυτό το επίπεδο. Μην το αρνηθείτε, ας μην κάνουμε όλοι πιά την πάπια. Είναι όλα αυτά πολύ διάφανα και συνηθισμένα, αλλά με τον τρόπο που γίνονται πραγματικά απορώ με την αφέλειά σας. Το αιώνιο θύμα. Επειδή είμαι επισκέπτης και σχολιαστής εδώ (με επεισοδιακό τρόπο αλήθεια, αλλα έτσι είναι η δημοκρατία) και επειδή αισθάνομαι πως τα μειράκια της Ισκρα στοχοποιούν και μένα (και άλλους) με τον τρόπο του μελανιού του σταλινοειδούς καλαμαριού, επειδή σας γνώρισα λίγο προσωπικά (στο βιβλιοπωλείο σας στο Σύνταγμα και .όχι κάπου υπόγεια, όπως φαντάζονται οι ψυχωτικοί) θα σας συμβούλευα να μην το κάνετε θέμα. Θα έρθουν οι ιοι, θά έρθει το παρακράτος των εξαχρείων θα έρθει η εφημερίδα των συντακτών θα έρθει όλος ο καλός ο κόσμος, μην έρθει και ο Φαήλος! αυτό κι αν είναι αυτοπαγίδευση, αν και κατανοητό από την σκοπιά της νομικής υπεράσπισης. Και πάνω από όλα, πάψτε να πιστεύετε στους φίλους σας νεοδημοκράτες (δεν εννοώ τους απλούς σχολιαστές) και βάλτε λίγο μυαλό σε μερικούς ακροδεξιούς σχολιαστές που σας εκθέτουν (με κάθε θάρρος σας το λέω) με τις ανοησίες που σας γράφουν.
    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eriugena
      Δεν με αφορούν οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί και τα κόμματα.
      Και να είσαι σίγουρος, ότι δεν θα τολμούσε ποτέ κανείς να μου πασάρει οτιδήποτε.
      Ποιος να βρει το θάρρος να το κάνει, δεν αναρωτήθηκες;
      Το έργο που κάνουμε εδώ, είναι ένα έργο καθαρό, χωρίς ουρές και επιρροές από πουθενά και από κανέναν.
      Ξεκάθαρα πράγματα.
      Λάθη μπορεί να κάνουμε, ανάμεσα σε 60 χιλιάδες αναρτήσεις, μπορεί να είναι κάποιες που εξυπηρετούν σκοπούς κάποιων.
      Αυτό δεν μπορείς να το αποκλείσεις.
      Όμως, η ουσία είναι η κατεύθυνση.
      Και η κατεύθυνση, ο στόχος και ο σκοπός μας, είναι να υποστηρίξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι το θέμα εκεί. Και τι έγινε κι αν κάνατε ιδεολογική δουλειά; απαγορεύεται; Εγώ σας πιστεύω αν και με επιφυλάξεις (όχι προς το πρόσωπό σας). Το θέμα είναι ΑΛΛΟ και θα σας το εκθέσω συνοπτικώς:
    ΓΙΑΤΙ στοχοποιείται κάθε συγκροτημένος εθνιστής (εθνικιστές μας λένε όλους) σε αυτή τη χώρα?
    Ενώ οι μεταξύ μας διαφορές (εγώ βρίζω τον κύριο Καραμπελιά εδώ και 3 χρόνια, πολιτικά τον βρίζω, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο) είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, ενώ μας χωρίζει ένα χάος ιδεολογικό και πολιτικό, π.χ εγώ είμαι σταθερά υπερ της δραχμής, της εξόδου από Ε.Ε και ΝΑΤΟ, σταθερά ενάντιος σε όλο το δυτικό κόσμο, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να συννενοηθούμε μεταξύ μας (αν και "εθνικιστές") οι άλλοι, οι πάντα διεθνιστές οι πάντα υποκύψαντες με προβιές ενίοτε, μας αποκλείουν μας στοχοποιούν μας συκοφαντούν μας χαφιεδίζουν μας λένε φασίστες μας απειλούν. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? το έχετε ποτέ σκεφτεί αυτό? Αν και έχω πάψει να περιδιαβαίνω τους χώρους, αν και έχω χάσει φίλους, αν και δεν μιλάω πιά παρά μόνον στο νετ, ένα έχω καταλάβει. Όποιος είναι εθνιστής είναι λεπρός σε αυτή τη χώρα, εχει πανούκλα, είναι στόχος. Προσέξτε κύριε Σάββα, εγώ ξέρω ότι είστε παλικάρι, και το ξέρω από ανθρώπους που δεν ξέρετε και που δεν θα μάθετε. Αλλά μην ξεχνάτε, έχετε τη λιονταρίσια καρδιά ενός στρατιώτη, δεν είστε για αυτες τις πολιτικές βρωμιές. Είστε για άλλες στιγμές, όπως και τόσοι άλλοι, όχι για τέτοια..
    Με τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εθνιστής και εθνικιστής δεν έχει διαφορά, εκτός και αν μεταφράσεις το εθνικιστής από δυτική οπτική και επειδή δηλώνεις αντί-δυτικός/ή νομίζω κρατάς διαφορετική οπτική :)

      Δυστυχώς η αριστερά, παρά το ότι ευαγγελίζεται τη δημοκρατία, στην πλειοψηφία της θεωρεί πως "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας", η κλασική Σταλινική ιδεολογία, που καμία σχέση δεν έχει με τη δημοκρατία! Με λίγα λόγια δημοκρατία υπάρχει για αυτούς που φέρουν το ταμπελάκι του αριστερού, για αυτούς που ανήκουν στο κόμμα! Αυτές είναι και οι αξεπέραστες αγκυλώσεις, τις οποίες δυστυχώς η μεταπολίτευση εξέθρεψε αφού γίνονται ανεκτές συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία και είναι κοινό μυστικό από που προέρχονται! Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια να έχουμε την ανάπτυξη ίδιων συμπεριφορών και από αλλού και να είμαστε ένα βήμα πριν τη ζούγκλα!

      Διαγραφή
    2. ( δημοκρατία υπάρχει για αυτούς που φέρουν το ταμπελάκι του αριστερού, για αυτούς που ανήκουν στο κόμμα! )
      Αλεκο κανεις λαθος εχουν αυστηροτατη κοματικη πειθαρχια και οι παρεκκλισεις καταληγουν σε περιθωριοποιηση και τελος σε διωγμο. Απλα στον εξω κοσμο θεωρησαι υγιες πολιτικα ατομο και αποδεκτο.

      ( και είναι κοινό μυστικό από που προέρχονται! )
      Απο ολους τους πρωταγωνιστες της πολιτικης ζωης μηδενος εξαιρουμενου. Κατ επιταγη της Ευρωπαικης ''ολοκληρωσης''. Για να λειτουργησει ο διχασμος και να ειναι το μαγαζι συνεχεια ''υπ' ατμον''.
      Αν ολα ηταν φυσιολογικα και λογικα θα περναγε σημερα το λαθρονομοσχεδιο χωρις να γινει λογος απο κανεναν και χωρις καν να αγγιζει τους Ελληνες ?
      Οι τστσοι τους παραδοξος ακομα μιλανε και συνεχιζουν να λενε τις μαλακιες τους λες και δεν τους εχουμε παρει χαμπαρι. Εδω ο ΓΑΠ αντι να ειναι φυλακη η καταζητουμενος εχει κομα και κανει περιοδιες !!!

      Διαγραφή
  4. Μαλιστα . . .
    Καταλαβες κυρ Λοχαγε ;
    1) Οι εποχες ειναι δυσκολες και πρεπει να προσεχουμε μην χαρακτηριστουμε απ την ''δημοκρατια'' μας.
    2) Επισης πρεπει να προσεχουμε τις παρεες μας γιατι και αυτες μας χαρακτηριζουν.
    3) Να μην ασχολουμαστε με τα του ''Δημου'' αν δεν ειμαστε Δημαρχοι.
    ( Η νεα εξελικτικη ταση οπως ελεγε και η Ρεπουστη ειναι με την ιστορια να ασχολουνται οι ιστορικοι με την πολιτικη οι πολιτικοι, εμας η δουλεια μας ειναι μονο να ψηφιζουμε και να εκχωρουμε)
    4) Εχει δικιο ο ανθρωπος . . . Η μονη λυση ειναι η σιωπη και Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ προς αποφυγη του φοβου.
    ΦΟΒΟΣ για πραξικοπημα, (οπως τοτε με τον ΓΑΠ που εκανε τον στρατο ανω κατω).
    ΦΟΒΟΣ για στιγματισμο κοινωνικο περιθωριοποιηση και αποκλεισμο (ισως και πεινα)
    ΦΟΒΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ! ΦΟΒΟ ΑΟΡΙΣΤΟ ! ΦΟΒΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ !

    -Για το αρθρο σου-
    Τι ειναι αυτα τα δικτυα 21 (θυρα 21 ?) και τα Ναιρομπια με Κρανιδια και. . . ;
    2 εργα σεξ και ενα καρατε . . .

    Πω πω πω, Ωρε που παμε ρε ; Που παμε ρεεεε ; (ελεγε ο αειμνηστος Αυλωνιτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρεπει να προσεχεις πολυ κυριε γυφτε ζαφειρη , και να μην παιζεις βρωμικα παιχνιδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα Καλεντερίδη,
    Δυστυχώς, αυτό για το οποίο σε προειδοποιούσα εδώ και πολύ καιρό, απλά έγινε τώρα...

    Τα αρκετά σε αριθμό αντι-αριστερής και σφόδρα αντικυβερνητικής λογικής άρθρα σου πρωτευόντως και δευτερευόντως η στρατιωτική σου ιδιότητα και οι διασυνδέσεις σου με το περιβάλλον Σαμαρά (που δυστυχώς τη διάψευση για αυτές που έκανες σε απάντησή σου σε εμένα πολύ πρόσφατα είτε δεν τις διάβασαν, είτε τις αγνόησαν ως ανεπαρκείς άλλοι σύντροφοι) παρήγαγαν τη στοχοποίησή σου μέσω σου συγκεκριμένου άρθρου...

    Από την άλλη, λογικό, ίσως κι αναμενόμενο είναι σε εποχές έντασης άλλοι σύντροφοι -σε αντίθεση με ό,τι εγώ έχω πράξει εδώ στον Ινφογνώμονα τα τελευταία τρία χρόνια- να θεωρούν περιττό ή πολυτέλεια να εμπλακούν σε δημόσιο διάλογο ή κι αντιπαράθεση με κάποιον που κρίνουν ότι βρίσκεται "στην άλλη πλευρά"...

    Οπωσδήποτε, έχεις δημόσια αποστασιοποιηθεί (όταν σε κάλεσα να το κάνεις) από τα καλέσματα για ανατροπή της κυβέρνησης κι εγκαθίδρυση τεχνοκρατικής/εθνικού-σκοπού/ενότητας κυβέρνησης που έχουν κάνει οι διάφοροι Σουλτς και τα εγχώρια τσιράκια τους.
    Και το λέω εγώ αυτό που σε κάλεσα να το κάνεις αυτό στα σχόλια του σχετικού σου άρθρου.

    Όπως ξέρεις όμως, συχνά από ένα άρθρο χάνεται η διευκρίνηση και μένει στον κόσμο η αρχική εντύπωση που έκανε... ιδίως αν αυτή είναι σφόδρα αρνητική... και συνήθως αυτή είναι και η οποία διαδίδεται και μόνο αυτή... συμβαίνουν βέβαια αυτά στο δημόσιο λόγο και γι'αυτό άλλωστε πρέπει να είναι ορθολογιστική η χρήση του κι εμείς να είμαστε φειδωλοί στην έκφραση συναισθήματος στα γραπτά μας -κάτι για το οποίο έχεις κάνει κι εσύ παρατήρηση και σε μένα.

    Γνωρίζω προσωπικά το σ.Αντρέα και μπορώ να πω ότι υπερέβαλλε στην κρίση του απέναντί σου όπως επίσης και στη χρήση του άρθρου σου... αν και είναι έμπειρος πολιτικά πολύ πριν ενταχθεί στο Σύριζα όπου είναι τώρα έχοντας περάσει για χρόνια από το ΚΚΕ, το Μ-Λ ΚΚΕ κι όχι μόνο.
    Θεωρώ ότι απλά δεν σε έχει παρακολουθήσει για να σε κατανοήσει περισσότερο, πόσο μάλλον να έχει κάνει διάλογο μαζί σου κι έτσι λειτούργησε κάπως βιαστικά κι επιφανειακά και μάλλον υπό το καθεστώς της ψυχολογίας πολιορκίας στην οποία βρίσκονται αυτή την εποχή οι περισσότεροι Συριζαίοι.

    Αν δεν σφαχτούμε αλύπητα μεταξύ μας, όπως σου έχω πει εδώ και χρόνια ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει (ιδίως τώρα), ίσως κάποτε θα τα θυμόμαστε αυτά τα περιστατικά ενώ θα πίνουμε βότκα με συνοδεία πικλών και σασλικί και θα γελάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που απειλούν με εμφύλιο όποιους διαφωνούν μαζί τους, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και είναι αδύνατο να μιλάμε για οποιαδήποτε συνθήκη δημοκρατίας. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τα δεινά που προκάλεσε ο εμφύλιος, όταν υπάρχουν ακόμα και υπουργοί όπως ο Τσακαλώτος να μιλάνε για σωστές και λάθος πλευρές του εμφυλίου, καταλαβαίνει κανείς για το μέγεθος της ηλιθιότητας ορισμένων ανθρώπων, αλλά και για τον βέβαιο θάνατο του Ελληνισμού αν τέτοιοι άνθρωποι επικρατήσουν!

      Διαγραφή
    2. Ακόμα και από τον τρόπο που ονειρεύεσαι να αναπολείς δείχνεις ότι δεν έχεις σχέση την παραμικρή σχέση με τον Ελληνισμό και αυτό οπωσδήποτε είναι δικαίωμά σου, αλλά είναι άτιμο να μην το παραδέχεσαι και να υποκρίνεσαι ότι είσαι Έλληνας!

      Διαγραφή
    3. Ρε γελοίο, αγράμματο ανθρωπάκι,
      ο εμφύλιος είναι πραγματικότητα... κοινωνικός εμφύλιος... εδώ και 5 χρόνια...
      μόνο ανοικτά δεν σφαζόμαστε (ακόμα)... είμαστε σε εμφύλιο είτε το θέλω εγώ και το απειλώ (!!!!) είτε όχι...
      απλά βλέπεις και κρίνεις με το φτωχό σου μυαλουδάκι και την αμορφωσιά σου, τόσο την κοινωνική κατάσταση, όσο και τον Ελληνισμό... και νομίζεις κι από πάνω ότι έχεις και το μονοπώλιο στον Ελληνισμό...

      Διαγραφή
    4. Επειδή ο μοναδικός εμφύλιος βρίσκεται στο μυαλό σου και προσπαθείς να τον επιβάλεις και σε άλλους, πήγαινε βγάλε τις φωτογραφίες του παππού σου, πιες έναν ελληνικό καφέ, φάε και ένα λουκουμάκι ή πιες ένα τσιπουράκι με συνοδεία λίγο κοντοσούβλι πρόβειο κατά προτίμηση και πες στον παππού σου, τις μαλακίες που κάνατε εσείς δε θα της επαναλάβουμε παππού μην ανησυχείς. Ο Τσακαλώτος με το μυαλό, όχι ετούτος, και ο Βαφειάδης τι είπαν, "κάναμε λάθος ήσαν όλοι τους καλοί Έλληνες", αυτά κράτα στο μυαλό σου και ξέφυγε από την πλύση εγκεφάλου που σου έχουν κάνει οι απίδευτοι και οι κομπλεξικοί!

      Διαγραφή
    5. Αλεξανδρε θελω να δειξεις κατανοηση σε ενα μαγαλοπρεπα ηλιθιο λαθος που εκανα.
      Πειραματιζομενος για πρωτη φορα να απαντησω κατ ευθειαν απο τον λογαριασμο ημεηλ οπου ελαβα την ειδοποιηση για απαντηση στη συζητηση μπερδευτικα και απαντησα σε εσενα νομιζοντας οτι εμενα αφορουσε η απαντηση που ειχες δωσει σε αλλον.
      Πω πω πατατα που εκανα .... Την κατανοηση σου ...

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Προφανως υπηρχε διαχειριστης εκεινη την ωρα και το εσβησε εγκαιρα...
      Προλαβες και το διαβασες . . . ;

      Διαγραφή
  7. Πολυ βαρυ κλιμα, ασηκωτη ατμοσφαιρα.
    Κυρ Λοχαγε προσεχε γιατι ετσι οπως παει θα πηγαινουμε απο συγκοπες.
    Ξερεις τι θα ητανε ωραιο για να ανανεωθουμε και να καθαρισει μυαλο και ψυχη ?
    Το λεμε πολλες φορες και με λιγους φιλους απ τα παλια.
    ( Πω ρε φιλε, να μας επαιρναν λεει ''και καλα'' για μετεκπαιδευση και να ειμασταν η ιδια παρεα με τοτε . . .) Δεν υπαρχουν καλυτερες διακοπες .
    Βεβαια εσυ εισαι αλλο εισαι αξιωματικος αλλα του πουστη κατι παρομοιο κι εσυ δεν θα το εχεις αναπολησει ? με συμμαθητες σου απο την ευελπιδων η καποιους συναδελφους ?

    Κυριε λοχαγε αιτουμε αδεια λογο ψυχικης κοπωσης ( το εχω καψει )
    Παρτε κι εσεις αδεια . . . κλεινουμε το λοχο και τον πουλο . . . χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.