1/7/15

Διάγγελμα Τσίπρα: Καταγγέλλει τους δανειστές

Διαβάστε τι είπε στο διάγγελμά του
Πρώτα καταγγέλλει και υβρίζει τους δανειστές και μετά ισχυρίζεται ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Δευτέρα

"Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δεδομένη, τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του καταγγέλλοντας τους δανειστές ότι αυτοί έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό. 
Σχεδίαζαν και σχεδιάζουν, είτε δεχόμασταν το τελεσίγραφο είτε τώρα που δίνουμε το λόγο στο λαό. Μίλησαν για πραξικόπημα, όμως πραξικόπημα είναι οι δοτές κυβερνήσεις, είπε ο κ. Τσίπρας.
 Όσοι θέλουν την Ευρώπη μια επιδερμική ένωση με συγκολλητική ουσία το ΔΝΤ, δεν αγαπάνε την Ευρώπη
Σας λένε συνειδητά ψέματα, όσοι σας λένε ότι έχω προσωπικό σχέδιο να βγάλω την Ελλάδα από την ευρωζώνη
Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να είναι αυτές οι δυσκολίες προσωρινές
 ΟΧΙ σημαίνει καλύτερη διαπραγματευτική θέση για την Ελλάδα
Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα, είπε ο πρωθυπουργός. 
Σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων", συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το «όχι»« δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη και προσπάθησε να πει στους πολίτες ότι εφόσον απορρίψουν συμφωνία με τους δανειστές θα βγουν ωφελημένοι.
Μάλιστα είπε ότι το όχι θα σηματοδοτήσει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.
Στην αχρή του διαγγέλματός του ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποτελεί σταθερή πρόθεσή του η παραμονή μας στην Ευρωζώνη.

Πρώτο Θέμα

16 σχόλια:

  1. Apla exei dialeksei ton lathos synergath! Eisai prwthypourgos ths Ellados kai twn Ellhnwn oxi ths Eurwphs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις είδα και το video! Λυπάμαι αλλα είναι ένας ξεδιάντροπος ψεύτης! Τόση ώρα να του γράψουν το διάγγελμα και αυτοαναιρείται από την πρώτη πρόταση! Αποκρύπτει δε πως πλέον δεν υπάρχει καμια συμφωνία, αποκρύπτει πως τις τράπεζες τις έκλεισε ο ίδιος ενώ το παραδέχονται τα στελέχη του στις τηλεοράσεις! Συνεχίζει να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα και να διορίζει ταυτόχρονα, αλλα ουσιαστικά είναι ο μοναδικός που εκβιάζει τον ελληνικό λαό, είναι ο μοναδικός που δίνει τελεσίγραφα! Με αυτά που έχει κάνει και την καταστροφή που έχει προκαλέσει σε 5 μήνες απλώς μας έδωσε τη χαριστική βολή, μας στέρησε την ευκαιρία να ανακάμψουμε!

    Είναι άμεσα απαραίτητο ο ελληνικός λαός να τον ξεφορτωθεί, να πάμε σε εκλογές και να αναδειχθούν νέες πολιτικές δυνάμεις! Ο κόσμος δεν πρέπει να ξαναεκλέξει αυτούς τους σάπιους, πρέπει να εκλεχθούν έντιμοι άνθρωποι πατριώτες με αγάπη για το έθνος! Και να πορευτούμε όπως μπορούμε από εδώ και πέρα μήπως και η γενιά που kskeinaei τώρα στο σχολειό ξεφύγει από τη λαίλαπα των ανθελλήνων!

    Δεν είσαι πρωθυπουργός της Ευρώπης Τσίπρα, δεν μας ενδιαφέρει το όραμα σου για την Ευρώπη, μας ενδιαφέρει η Ελλάδα και οι Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερώτησες ποτέ τον εαυτό σου Γιατί να ανήκω κάπου που δεν με θέλουν εχτός για κλωτσοσκούφι;

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε,

      σωστά το λες, είναι απολύτως επείγον να φύγει αυτή η αποδεδειγμένα "ατυχής" συγκυβέρνηση.
      Όμως για να εκλεγούν έντιμοι άνθρωποι πατριώτες με αγάπη για το έθνος που λες, απαιτείται γενικό και ολικό ξεκαθάρισμα του πολιτικού προσωπικού.
      Πρέπει οι κοινωνίες να προτείνουν υποψηφίους, αρχικά, και να μην επιβάλλονται υποψήφιοι-παιδιά του κομματικού σωλήνα.

      Ανδρέα,

      και από τα Βαλκάνια ενδεχομένως να θέλουν κάποιοι γείτονες να φύγουμε κι από το Αιγαίο σίγουρα η παρουσία μας ενοχλεί τους Τούρκους, πρέπει εμείς να φύγουμε ;
      Είναι λογική αυτή ;

      Διαγραφή
    3. Den mporw na symfwnhsw perissotero, to lew kathe mera!

      Διαγραφή
  3. Γιατί να ανήκω κάπου που δεν με θέλουν εχτός για κλωτσοσκούφι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που με ρωτάς είναι δικη σου εκτίμηση, νομίζω είναι λανθασμένη ολοκληρωτικά και η κυβένρηση δεν ψηφίστηκε για να θέσει τέτοιο δίλημμα στον ελληνικό λαό! Επομένως το ερώτημα σου είναι άτοπο!

      Bravo στους Νησιώτες του Νοτιου Αιγαίου και στην περιφέρεια που αγωνίζονται για να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, που είναι και το ορθότερο, γιατί δεν υπάρχει απολύτως τίποτα για να ψηφιστεί παρα μονο στο μυαλό του πρωθυπουργού!

      Διαγραφή
    2. Λέει ο πρωθυπουργός πως δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης εξόδου της χώρας από το Ευρώ, ωστόσο ο Λαφαζάνης λέει υπάρχει σχέδιο κρυφό αλλα δεν σας το λέμε! Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ποσο σοβαρή είναι αυτή η παραδοχή και ποσο βλαβερή για τη δημοκρατία μας! Το ερώτημα σου ας μας το θέσει ο Τσίπρας να πάμε σε εκλογές, να μας παρουσιάσει το εναλλακτικό του σχέδιο και να αποφασίσουμε αν μας αρέσει. Τώρα όμως δεν έχει αυτό το δικαίωμα και δεν είχε κανένα δικαίωμα να πάει σε δημοψήφισμα! Το δημοψήφισμα έχει πολλαπλές αναγνώσεις, είναι διχαστικό, εκλαμβάνεται διαφορετικά από αυτό που λέει ο πρωθυπουργός αποδεδειγμένα και έχει παρατυπίες που μόνον τρόμο προκαλούν ενώ είναι και αντισυνταγματικό! Δεν υπάρχει καμια χρησιμότητα για το δημοψήφισμα κανένας σκοπός και δεν έχει καμια σχέση με τη δημοκρατία, το αντίθετο μάλιστα υπονομεύει και κάθε μελλοντική ορθολογιστική και δημοκρατική χρήση του δημοψηφίσματος!

      Διαγραφή
  4. Τόσα μαζεμένα διαγγέλματα είχα να δώ από την προηγούμενη Χούντα (τού Παπαδόπουλου) .
    Στα μαζεμένα ψέματα ανταγωνίζεται στα ίσα
    Αντρέα και Jeffrey , παλικαρίσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπερβολική χρήση διαγγελμάτων αποτελεί μια ψυχολογική επιχείρηση, κατ΄ουσίαν, αντικειμενικός σκοπός της οποίας είναι η ταύτιση, στη συνείδηση του λαού, του συνόλου των εξουσιών με ένα πρόσωπο, αυτό του δικτάτορα.
      Ιστορικά αυτό συνέβαινε.

      Διαγραφή
  5. Ἀπίστευτες ἀπερισκεψίες ἀπό ὅλες τίς πλευρές, χάριν εἴτε ἰδεολογικῶν προκαταλήψεων εἴτε ἐξουσιομανίας (σέ ὅλα τά κόμματα) συνθέτουν τό πάζλ μιᾶς οὐσιαστικά ἀδιέξοδης καταστάσεως.
    Κανείς τους καί κανείς μας δέν εἶναι ἄμοιρος εὐθυνῶν.
    Προέχει ὅμως ἡ ἄνευ προϋποθέσεων, καί μετά πλείστων ἴσως ἐπιφυλάξεων, στοίχιση στίς ὀρθές ἤ λάθος ἐπιλογές τῆς νόμιμης ἡγεσίας τῆς χώρας. Δέν ἔχει καταστῆ νομότυπη καί ἔχει ἀκόμη ἱκανή νομιμοποίηση. Πρέπει νά ὑπάρξη στοίχιση στήν ἐθνικά ἐπωφελῆ θέση γιά τήν μή ἀποδοχή ΤΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 8,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ μέτρων καί δή ἄνευ νομικῶς δεσμευτικῆς ἀπομειώσεως (κουρέματος) τοῦ χρέους, πού εἶναι καί τό μόνο οὐσιαστικῶς ἀληθινό ἐρώτημα.
    Εἶναι ἐθνικό ἔγκλημα τό νά προωθεῖται καί μέσα στήν Ἑλλάδα, εἴτε τό ναί στά μέτρα, ὅποια καί νά εἶναι αὐτά, εἴτε τό νά προτάσσεται τῆς προβληματικῆς σωτηρίας τῆς οἰκονομίας μας καί τῆς Ἑλλάδας ἡ προβληματική τῆς ἀναδιαμορφώσεως τῆς πολιτικῆς πορείας (λιτότητας) στήν Εὐρώπη, σέ τέτοιες κρίσιμες στιγμές.
    Γιά νά μή καταστῆ συνεπῶς, ἁπλῶς νομότυπη ἡ Κυβέρνηση, χάνοντας ἄμεσα κάθε νομιμοποίηση, πρᾶγμα πού εἶναι ἐθνικῶς ΕΠΙΖΗΜΙΟ νά ἐπιδιώκεται ΤΩΡΑ ἀπό τήν ἀντιπολίτευση, πρέπει νά μεταθέσῃ ἡ Κυβέρνηση τό βάρος τῶν ἐπιχειρημάτων της ἀπό τήν μεταμόρφωση τῆς Εύρώπης (ὡς σχετική ἔμφαση, καί αὐτό χριειάζεται, ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ ἤ καί ἐκ συμφέροντος), στήν, κατά τό δυνατόν ΑΜΕΣΗ σωτηρία τῆς χώρας, πού εἶναι καί τό ἀληθινό διακύβευμα τῆς ὅλης κρίσεως.
    Ἤδη ὅμως, ἡ κα Μέρκελ ἀπεργάζεται μέ τίς τελευταῖες δηλώσεις της τήν μετατροπή τῆς Κυβερνήσεως τῆς Ἑλλάδας σέ μαῦρο πρόβατο, ὅτι δῆθεν δέν ἔκανε τίποτα καί δέν τήρησε καμία ἀπό τίς ὑποχρεώσεις της ὅλο αὐτό τό διάστημα (μέ βάση τήν θέση Σόϊμπλε ὅτι τό μνημόνιο εξακολουθεῖ νά ἰσχύῃ ἀνεξαρτήτως ἐκλογῶν μας), Αὐτό σημαίνει, ὅτι ἐκείνη παίρνει μόνη της τό δικαίωμα (ἐν εἴδει τραβηκτικοῦ δικαιώματος..., ἔτσι σκέπτεται αὐτή ἤ οἱ σύμβουλοί της) νά ἀθετήσει τίς ὅποιες ὑποχρεώσεις της ἀπορρέουν ἀπό τίς Εὐρωπαϊκές Συνθῆκες ἔναντι τῆς Ἑλλάδος ὡς μέλους τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως. Καί θά τίς ἀθετήσει «εὐχαρίστως». Τό πιθανότερο μή δεχόμενη καμία δανειακή συμφωνία ἀλλά προτείνοντας καί πάλι ὅλα ὅσα θά ἔχῃ κατά πᾶσα πιθανότητα ἀπορρίψει ὁ Ἑλληνικός λαός – προωθώντας σέ περίπτωση ἀρνήσεως ἡμῶν, τήν δική μας ἐπιλογή τῆς ἐξόδου μας ἀπό τό εὐρώ, καθώς καί, μέχρι αὐτό νά γίνῃ πλήρως κατανοητό ἀπό ἐμᾶς, τήν περαιτέρω συρρίκνωσή μας μέ μέτρα ὅπως μερικό κούρεμα τῶν καταθέσεων, προκειμένου ἡ ταπείνωσή μας νά εἶναι βαρύτερη ἀργότερα.
    Μέ βάση αὐτά τά δεδομένα, θα γίνει ἡ ὅποια διαμόρφωση μιᾶς ἐθνικῆς στάσεως ἐκ μέρους μας, καί ἡ ὅποια διαπραγμάτευση.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ἀπό τήν Δευτέρα, σέ περίπτωση ΟΧΙ στό δημοψήφισμα, ὁ Πρωθυπουργός θά πρέπῃ νά ἔχῃ πίσω του ὄχι μόνο τήν ψῆφο τοῦ Ἑλληικοῦ λαοῦ ἀλλά καί τήν ἀμέριστη ὑποστήριξη ὅλων τῶν ἡγεσιῶν τῶν Ἑλληνικῶν κομμάτων μέ τά ἰδιωτικά ΜΜΕ «τους», πού τίς ὅποιες διαφωνίες τους καλό θά εἶναι νά τίς ἐκφράζουν μόνον στίς συναντήσεις τους σέ ἕνα ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΟ ὑπό τόν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας, ἔστω ἄτυπο, συμβούλιο χαράξεως ἐθνικῆς πολιτικῆς - ναί , ΜΟΝΟΝ, διότι αὐτό ἐπιβάλλει τό ἐθνικό μας συμφέρον (μετά ἀπό τά ἀποτελέσματα τῆς διαπραγμάτευσης ἄς ποῦν ὅ,τι θέλουν) . Συμβούλιο λοιπόν χαράξεως ἐθνικῆς πολιτικῆς, καί μέ συμμετοχή ὅλων ἀνεξαιρέτως τῶν πολιτικῶν ἀρχηγῶν.- Ἀργότερα, θά πρέπεη νά γίνῃ Συμβούλιο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ τῆς έθνικῆς στρατηγικῆς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φια να τελειώνουμε με τα μνημόνια, χρειάζεται ένα δραστικό μνομόνιο. Είναι γεγονός πως το υπέρογκο χρέος της χώρας ωφείλεται στις σπατάλες και στις στρατιές των κρατικοδίαιτων που οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει. Μπορείς κ. Τσίπρα να πάρεις μέτρα σαν τα παρακάτω; Αν τα πάρεις θα σου πω μπράβω και θα πάψω να σε βρίζω, όπως έβριζα και τους προκάτοχους σου.
    Μερικά απ' τα μέτρα που πρέπει να παρθούν:
    1) Περιορισμός των βουλευτών σε 100 και κατάργηση κάθε πλεονεκτήματος που απολαμβάνουν (διοριμούς υπαλλήλων τους, ενοίκια γραφείων κλπ.)
    2) Ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους κλάδους του δημοσίου, μη εξαιρουμένων και των υπαλλήλων της βουλής και θέσπιση ειδικού μπόνους σε φοροεισπρακτικούς για την εξοιχνίαση μεγάλης φοροδιαφυγής (άνω των 100.000 Ε)
    3) Οι αποδοχές των δικαστικών και στρατιωτικών να μην υπερβαίνουν το 150ο/ο των άλλων υπαλλήλων
    4) Εκποίηση ΟΣΕ, αεροδρομίων, ΕΡΤ και όλων των κρατικών οργανισμών μέχρι του ποσο0στου 80ο/ο
    5) Θέσπιση ενιαίου ΦΠΑ 13ο/ο
    6)Αφορολόγητο όριο εισοδήματος 13.000 Ε. Από 13 -20.000 φόρος 10ο/ο. Από 20 - 40.000 25ο/ο, από 40 - 100.000 30 ο/ο και πάνω από 100.000 40ο/ο
    7) Κατάργηση του προνόμιου των ξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών να δικαιολογούν επενδύσεις αν δεν έχουν περάσει 4 χρόνια από την προηγούμενη επένδυση.
    Μπορεί να προσθέσεις και άλλα μέτρα, χρειάζεται όμως θάρρος και αυτό αναζητείται από τους λεγόμενους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μέτρα αυτά είναι διαρθρωτικά και τέτοια μέτρα χρειαζόμαστε αν και διαφωνώ λιγο με τα 4 και 5...πιστεύω οτι πρέπει να είναι λιγότερο από 80% η εκποίηση,πολύ λιγότερο και ίσως και καθόλου.Όσο για το 5) ε δεν γίνεται τα νησία να έχουν ίδιο φπα.Πρέπει να βάλεις και τα μεταφορικά στην μέση και ένα σωρό παράγοντες.Ωστόσο φίλε Μιχάλη ξεχνάς το βασικότερο μέτρο όλων : Να αλλάξουμε λίγο μυάλα σαν λαός και να σοβαρευτούμε.Κυρίως πολιτισμικό το θέμα μας και όχι οικονομικό.

      Διαγραφή
    2. όταν λέω πολιτισμικό εννοώ την νοοτροπία φυσικά.

      Διαγραφή
  7. Αν το διάγγελμα έγινε για επικοινωνία με το λαό πέτυχε.Και έπρεπε να γίνει διότι η παρουσία των δύο απόψεων αλλά και άλλων όπως αποχή και άκυρο είναι μη ισοβαρής.οι τελευταίες δεν προβάλονται καθόλου ,στις πρώτες έχουμε 90 ΝΑΙ-10 ΟΧΙ.Αν έγινε για να παρουσιαστεί κάτι νέο απέτυχε διότι δεν είχε τίποτα νέο να πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.