26/7/15

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την Τρίτη για την Τουρκία

Θα συζητηθούν οι επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του ΡΚΚ

REUTERS/MIKE SEGAR
Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν την Τρίτη κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τουρκίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,  το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει τα θέματα ασφαλείας που απασχολούν την Τουρκία, μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες προκάλεσαν τη στρατιωτική κινητοποίηση της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, ο τουρκικός στρατός επιχειρεί σε Συρία και Βόρειο Ιράκ, πλήττοντας θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των ανταρτών του κουρδικού ΡΚΚ.
Η σύγκληση του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε με βάση το άρθρο 4, το οποίο επιτρέπει στις χώρες – μέλη να αιτούνται συμβουλευτικής στήριξης από την Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Επικοινωνία Μέρκελ - Νταβούτογλου
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε σήμερα το μεσημέρι η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μερκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η Καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της στη μάχη της Τουρκίας εναντίον του εξτρεμισμού, καλώντας ωστόσο την Άγκυρα να επιδείξει μετριοφροσύνη απέναντι στους Κούρδους αντάρτες.
Ο κ. Νταβούτογλου ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, αναφέρει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Η Καγκελάριος από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό για την γερμανική αλληλεγγύη και στήριξη.
Όμως, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας στην εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων» τονίζει ο αξιωματούχος του Βερολίνου.
«Η Καγκελάριος υπερθεμάτισε ότι η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους δεν θα πρέπει να σταματήσει, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες» καταλήγει ο Γερμανός εκπρόσωπος.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. «Ο κ. Νταβούτογλου ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας...». Ἄν ὑπῆρχε Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, ἡ κα Μέρκελ θά ἔσπευδε νά ἐνημερώσει τήν Ἑλλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.