3/7/15

Ποτέ στην ιστορία του κόσμου δεν καταστράφηκε μια χώρα μ' αυτόν τον τρόπο!

«Τα λεφτά σας ή αυτοκτονώ» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο
Handelsblatt: Με το περίστροφο στον κρόταφο ο Αλέξης Τσίπρας
«Συμπαθητικός δήμιος της δημοκρατίας» είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της online έκδοσης της εφημερίδας
Ρώσικη ρουλέτα φαίνεται πως παίζει ο Αλέξης Τσίπρας, που έβαλε το περίστροφο στον κρόταφο για να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.
Το εξώφυλλο του αυριανού φύλλου έχει ένα σκίτσο του Έλληνα πρωθυπουργού, του πολιτικού που έχει απασχολήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αυτό το διάστημα το διενθή Τύπο, με την απόφασή του να προχωρήσει σε ένα δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

«Τα λεφτά σας ή αυτοκτονώ» τιτλοφορείται το αυριανό εξώφυλλο, ενώ το άρθρο κάνει λόγο για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα και όσων εκ της κυβερνήσεως τον περιστοιχίζουν.

Αναφορά στις ουρές των τραπεζών -που στερεύουν από μετρητά- κάνει το άρθρο, όπως και στο «πάγωμα» του ELA από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα από 60 δισ. ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Τρεις λόγοι που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει το περίστροφο στον κρόταφο και με ένα βλέμμα γεμάτο απόγνωση να λέει: «Τα λεφτά σας ή αυτοκτονώ» στο πρωτοσέλιδο.

Στο αυριανό φύλλο συνέντευξη παραχώρησε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Έχουμε λάβει ένα γράμμα από την Ελλάδα. Περιεχόμενο: Ο Τσίπρας είναι ένας συμπαθητικός δήμιος της δημοκρατίας» αναφέρει ο αρχισυντάκτης της online έκδοσης της Handelsblatt, σε ένα τουίτ του.
Πρώτο Θέμα


19 σχόλια:

  1. Γιατί, το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όση νομίζουμε:

    -Αν βγει το ΝΑΙ, το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας και η σύναψη νέου μνημονίου, με καλύτερους όρους και βιωσιμότητα του χρέους.
    -Αν βγει το ΟΧΙ, το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι οι δανειστές να επιτείνουν την πίεση για 1-2 εβδομάδες, ώστε να υποχρεωθούμε στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που θα συνάψει νέο μνημόνιο με καλύτερους όρους και βιωσιμότητα του χρέους.
    -Αν ακυρωθεί το Δημοψήφισμα, το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας και η σύναψη νέου μνημονίου, με καλύτερους όρους και βιωσιμότητα του χρέους.

    Η διαφορά, δηλαδή, θα είναι "μόνο" 1-2 εβδομάδες επιπλέον μαρτυρίου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Όλα αυτά, βεβαίως, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Γι' αυτό ό,τι κι αν ψηφίσετε, ψηφίστε ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ!

    ΥΓ: Οποιαδήποτε από τις παραπάνω εξελίξεις, θα έχει ως παράπλευρη απώλεια την παραίτηση του Γιάνη, αλλά ας κάνουμε την καρδιά μας πέτρα για να αντέξουμε σε αυτό το ισχυρό πλήγμα της μοίρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΕΤ -ΔΑ
      η κάθε κρίση πρέπει να μας διδάσκει.
      Αν αφήνουμε τα πράγματα να τρέχουν μόνα τους, είναι σαν να παραδινόμαστε στο θάνατο.
      Αυτό κάναμε αυτούς τους πεντε μήνες, με εξαίρεση ίσως το ιστολόγιό μας, το οποίο υπέυθυνα προειδοποιούσε για το κακό που έρχεται, συγκεντρώνοντας τα πυρά των κάθε είδους εγκάθετων, που σιγά σιγά έχουν αρχίσει τώρα να κρύβονται, ενώ είναι έτοιμοι να αρπάξουν τις πέτρες για να πετροβολήσουν τους επόμενους.
      Δεν γίνεται έτσι, δεν πάει έτσι μπροστά η κοινωνία και ο τόπος.

      Διαγραφή
    2. Ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος, αλλα εσυ με ξεπερνας. Μακαρι παντως να γινει ετσι. Για καλο και για κακο ας μην τοαφησουμε στη τυχη του ομως.

      Διαγραφή
    3. Δεν λέω να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά να μην φανατιζόμαστε...Ας ψηφίσει ο καθένας ό,τι θεωρεί ορθό, σεβόμενος την άποψη του άλλου.

      Διαγραφή
    4. Γραφεις
      "Αν βγει το ΝΑΙ, το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας και η σύναψη νέου μνημονίου, με καλύτερους όρους και βιωσιμότητα του χρέους"
      Ας τα παρουμε ένα ένα.
      Δεν είναι κυβερνηση εθνικης ενότητας όταν συμμετέχουν τα γερμανοκόμματα
      ΝΔ.
      Ο Σαμαρας δεν πηγε στη συζητηση της βουλης για τις γερμανικες αποζημιωσεις και το αναγκαστικο δανειο.
      Ο Σαμαρας εδωσε εντολή να καταψηφιστει προταση του Μαρια στην ευρωβουλή που ανακινούσε το θεμα για τις γερμανικες αποζημιωσεις.
      Οι Ντορα ως υπουργος φυγαδευσε τον Χριστοφορακο στη Γερμανια και ακόμη τον ψαχνουμε.
      O Κυριακος έχει αμεση σχεση με τη siemens (μην ξεχνα,με τα δωρακια στο γραφείο του)
      Μπορω να γραφω μεχρι άυριο αλλά αυτα φτανουν πιστεύω

      ΠΑΣΟΚ
      Μίζες
      Χρηματισμοί από Γερμανούς
      Και εδω αυτα φτανουν

      ΠΟΤΑΜΙ
      Ζητησε να συμμετεχει σε όλες της επιτροπές της βουλής εκτος από αυτη των Γερμανικων αποζημιωσεων και του αναγκαστικου δανείου.
      Οι θεσεις του στη βουλη είναι λιγο πιο σκληρες από του Σόιμπλε
      Οι τρεις πρωτες επερωτησεις στη βουλη αφορούσαν συμφεροντα της εταιρείας του αφεντικου του Μπόμπολα (για έναν ΧΥΤΑ και καποια άλλα).
      Κι εδω πιστεύω ότι φτανουν.

      "Σύναψη νεου μνημονίου με καλύτερους όρους"
      Ας δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι όροι.
      Να κοπεί το ΕΚΑΣ
      ΝΑ αυξηθει το ΦΠΑ παντού
      Να καταργηθει ο μειωμενος ΦΠΑ στα νησια
      Να καταργηθει το επίδομα θέρμανσης
      Να καταργηθει το φτηνο πετρέλαιο για τους αγρότες
      Να φτασουν οι μισθοί και οι συνταξεις στα τάρταρα.
      Την ίδια ώρα
      Αρνούνται να φορολογηθει ο τζογος
      Αρνούνται να φορολογηθούν οι εταιρείες κινητης τηλεφωνιας για τα συστήματα 3G,4G
      Αρνούνται να πληρωσουν τα καναλια τις συχνότητες και να αποδόσουν το φορο διαφημήσεων που ήδη έχουν εισπραξει
      Αρνούνται οι εταιρείες τους να πληρωσουν φορους και ΦΠΑ στη χωρα μας παρόλο που στη χωρα μα δραστηριοποιούνται (αεροδρόμιο κλπ)
      Επέτρεψαν να μεταφερθεί το χρεός του μεγαρου μουσικής (λαμπρακης) στις πλάτες μας 300.000.000
      Επέτρεψαν στη siemens να κανει πάρτυ στη χωρα μας και μόλις ήρθαν τα δύσκολα μέσω δούρειων ίππων (μητσοτακαίικο) πήραν τους Χριστοφορακους και τους προστατεύουν στη Γερμανία.
      Κατάσχουν σπίτια για 1000 ευρω ενω τα πεντε κανάλια (mega, alpha, ant, star, ΣΚΑΙ) και τα δύο κόμματα (ΝΔ< ΠΑΣΟΚ) χρωστανε στις τραπεζες 1,85 δισ. και κανεις δεν τα κλεινει η να τα κατασχέσει.

      Μπορω να γραφω μεχρι αύριο αλλά πάλι αυτα φτάνουν.

      "βιωσιμότητα του χρέους"
      ένα πραγμα θα σου πω.
      Το χρεος μας ήταν 250 δισ και ήταν μεγάλο προβλημα. Μας ανέλαβαν αυτα τα κοθώνια και το πήγαν 370 δισ αλλά δεν είναι προβλημα.
      Είχα δηλ πυρετο 38 και πήγα στο γιατρο. Μου δινει το φαρμακο και πάει 40. Τότε δηλ είναι όλα καλά;




      Διαγραφή
    5. Σεβαστή η άποψή σου αγαπητέ και είμαι βέβαιος πως ένας πολιτικός σου αντίπαλος θα έχει άλλα τόσα να καταλογίσει και στο κόμμα που εσύ υποστηρίζεις, όποιο κι αν είναι αυτό. Το νόημα αυτών που λέω, είναι πως σε αυτόν τον τόπο έχουμε κάθε δικαίωμα να συζητούμε και να διαφωνούμε, αλλά στο τέλος θα πρέπει να συνεργαστούμε και όχι να αλληλοσκοτωθούμε. Αφού ξέρουμε πως από αρχαιοτάτων χρόνων οι μισοί Έλληνες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από τους άλλους μισούς και όλοι πιστεύουν με φανατισμό ότι έχουν δίκιο. Αυτό το έχουμε πληρώσει ακριβά κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας μας. Ας διδαχτούμε, λοιπόν, από τα λάθη μας και από τα λάθη των προηγούμενων γενεών, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε διδαχτούμε από τον πολύ μεγάλο πόνο.

      Διαγραφή
    6. Το θεμα φιλε μου είναι ότι αυτα που σου παραθετω δεν είναι απόψεις αλλά διαπιστωσεις.
      Συμφωνω απόλυτα μαζί σου για το θεμα της ομόνοια όλων των Ελλήνων

      Διαγραφή
  2. Την άποψη του κυρίου Παναγιώτη Ήφαιστου θα τη δημοσιεύσετε?Ρωτώ διότι έχετε δημοσιεύσει άρθρα του στο ιστολόγιό σας στο παρελθόν.Καλημέρα σε όλους,ηρεμία και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_24.html

      Διαγραφή
    2. οκ!Δική μου απροσεξία!μέσα στον καταιγισμό των άρθρων των τελευταίων ημερών μου διέφυγε!Πάντως αν και έχω διαφορετική γνώμη από τη δική σας στο φλέγον θέμα των ημερών,έχω να πω ότι το ιστολόγιο παραμένει υψηλού επιπέδου και αυτές τις ημέρες όπου σε άλλες διαδικτυακές γωνιές γίνεται το ξεκατίνιασμα της αρκούδας!Συνεχίστε έτσι.Η γνώμη μου είναι ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

      Διαγραφή
    3. Όπως το λες Βασίλη, εγώ δεν έχω Facebook και χτες ένας φίλος μου έδειξε συζητήσεις εκεί και τρόμαξα! Αυτή η διχόνοια ήταν μακράν η χειρότερη επίδραση του δημοψηφισματος

      Διαγραφή
    4. Όπως το λες Βασίλη, εγώ δεν έχω Facebook και χτες ένας φίλος μου έδειξε συζητήσεις εκεί και τρόμαξα! Αυτή η διχόνοια ήταν μακράν η χειρότερη επίδραση του δημοψηφισματος

      Διαγραφή
  3. Προφανώς τα τελευταία 5 χρόνια η χώρα άκμαζε και αποτελούσε διεθνές υπόδειγμα αναπτυξιακής πορείας, πρίν καταστραφεί μέσα σε 5 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimitri
      συγκρίνουμε το κακό με το χειρότερο.
      Δεν έχουμε το δικαίωμα;
      Ή μήπως πρέπει να παίρνουμε την άδεια της Κουμουνδούρου για να κάνουμε συγκρίσεις.
      Ότι δηλαδή οι άλλοι έστω και κουτσουρεμένα, πλήρωναν μισθούς και συντάξεις και έφεραν πέρσι 22 εκατ. τουρίστες και αυτοί έκλεισαν τις τράπεζες, κατέστρεψαν τον τουρισμό και μέσα σε πέντε μήνες έκαναν περισσότερο κακό σωρευτικά από τους άλλους;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Savva to morfotiko epipedo ton Ellinon exei pesei poly xamila eidika meta to 1981. Einai dynaton kai na thelo na psifiso oxi na epmpisteuto to koma pou ite ekprosopoun dynameis asymvates me tin astiki dimokratia Ta erga yion kai korasidon kai melon tou komatos exoune grapsi tin melani istoria tous... To tsyriza einai ena synotheluma ilithion aristeron koumounistikis tasis pou zoune ton koumounistiko mytho tous. Perimenoune tin revans ton 4 gyro. Ego ena tha po; me oxi einai I katastrofi To apolito xaos . Epitrepseme na po oti xreiazete aimodosia 40 dis I ellada tin deutera. To kalitero einai tha dosei to Berolino ston tyrompmpe esto kai me NAI ta lefta tin deutera?? Loipon o mikros skopima I logo ilithiotitas kserei pou eftase tin Ellada . Edo tora ta allazei kai lei oti tha paretithi ton septemvrio?? Oso gia tin xrysi augi kseroume ti epizitoune. Na ta thalasosei o Syriza kai na erthei taksi kai nomos me autous...alloi varemenoi... Gnosti I syntagy. Oso gia tous psekasmenous den exo na po tipote o Kamenos exei ksefigi. Egine logo egoismou o xrisimos ilithios tis koumounistikis aristeras. Vasika oso afora ton Terrens kouk pisteuo thelo napisteuo oti einai pio timios. Oso afora tin antipoliteusi nai einai kleftes kai oikogeniokraties polloi apo autous. All mprosta stin katastrofi isos kapioi na kanoune to thauma tous kai na anadithoune me tin aksia tous. Oi Tsyrizaioi kai na kerdisoune den tha epiviosoune me tipota . Einai gnosto se oli tin Dysi. Den ton theloune...Analoga kai I geopolitiki tous Tsyrizaki oreksi na ginoune Venezoula doste na diaionisoune to kathestos tous den einai dynato na katasti. Proton I Tourkia tha ekmetaluti to chaos. Deuteron I Rosia einai makria alla kai na theli den empisteuete aristerous paliatsous. 3) Kseri episis I Mosxa oti I dysi den tha afisi na xathi I grammi anefodiasmou tis Mesis Anatolis. O mikros basika paizei me tin fotia. Mono pou tha dimiourgisei einai kaka apotelesmata gia tin Ellada. Tora gia tous patriotes edo mesa kyrioi I mitera Rosia einai kolos kai vraki me tin Tourkia oxi giati agapaei o enas ton allon alla giati exoune koina symferonta kai 35 dis emporio pou anevaini mera me tin imera. To ti exei yposxethi I Rosiki alepou ston Tsypra den ta dinei....alla enas xrisimos ilithios gia spasimo stin Dysi einai arketo gia tin Rosia na dosei kai ena I dyo dis gia xavale an kai den tis perisevoune me tipote... To afino ekei opios katalave katalave opios oxi ti na kanoume. Tin kyriaki me nai vouliazeis se na xrono, me to oxi se mia mera. Dialegaite kai pernete. Oso me to nai exeis ena xrono na erthi kapios na kanei ena thauma me to oxi exeis xaos ...O pateras tou papou mou ton ithele piso apo tin Smyrni loxias..itane.oloi oi yiotou polemagane apo to 1912 exase kai enan stous Balkanikous tous allous tous ithele sto xorafi.piso .Ta apotelesmata einai gnosta..

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς, πρέπει να συγκρίνουμε.

      Οι αριθμοί του τι έκαναν οι προηγούμενοι εις βάρος της χώρας είναι συντριπτικοί εις βάρος τους.

      Η Ελλάδα μέσα σε πέντε χρόνια γνώρισε την μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ (25%) από ΟΛΑ διεθνώς τα ανεπτυγμένα κράτη στην περίοδο μετά το 1945, και μεγαλύτερη ακόμη και από την αντίστοιχη της Ύφεσης στην Αμερική το 1929.

      Έχω την δυνατότητα να παρουσιάσω όλο το πάρτυ που έγινε εναντίον της χώρας κατά την διάρκεια της "σωτηρίας" της από την Ευρωμαφία και τους ενταύθα Γερμανοτσολιάδες.

      Ενδεχομένως αν χρειαστεί και για την λαμπρή περίοδο της συνειδητής πράσινης κλεφτοκρατίας, και της αραχτής μπλέ αδιαφορίας.

      Όμως ΔΕΝ είμαι αρθογράφος, απλά γράφω μερικά σχόλια σε άρθρα με την γνώμη μου.

      Εσείς όμως κ. Καλεντερίδη, που είστε αρθογράφος και τηρείτε επωνύμως την ιστοδελίδα, ουδέποτε παρουσιάσατε την άποψη σας, για τα οικονομικά της περιόδου 2010 - 2014, με αριθμούς.

      Οι γενικόλογες αναφορές περί του καλού και του κακού είναι Μανιχαισμός, αλλά δεν είναι οικονομική ανάλυση.

      Μπορείτε λοιπόν να μας διαφωτίσετε ;

      Διαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι, γιατί ένας "Ellinas" αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το φράγκικο ιδίωμα γραφής (greeklish) και όχι την ελληνική γλώσσα...Μήπως είσαι στο εξωτερικό και δεν διαθέτεις πληκτρολόγιο με ελληνικούς χαρακτήρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anarotiemai giati enas Ellinas san ton efialti kai ton pilio gousi kai ton neneko me ta aptaista Ellinika tous prodosan tis Ellada? Anarotiemai pos enas kathigitis san ton Makaka ton lapavitsa zei akoma ston kosmo tis Sovietias????Pos autos kai alloi san kai auton exoune diisdisei mesa sta Ellinika panepistmia kai exune rimaksi ta myala ton mathiton tous.. Edo tragoudouse to Zombi sta armata sta armata kai oloi ston agona??? Diladoi oi allloi ti tha tragoudane griva se theli vasilias..DIXASMO thelane kai theloune oi Neo Koumounistes..Osos gia ton ekfylismon ton Ellinikon zitao sygnomi..Alla prepei na agoraso kai kainourio pliktrologio..kolaei episis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.