15/7/15

Τσίπρας: «Ολοι μαζί απόψε ή πέφτει η κυβέρνηση της Αριστεράς»

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
«Εξάντλησα από την πλευρά μου όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες και όλες τις λύσεις» ανέφερε κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να τού προτείνουν αξιόπιστη και ρεαλιστική εναλλακτική που ενδεχομένως ο ίδιος δεν σκέφτηκε και δεν υλοποίησε. Παράλληλα, απόλυτα συναισθανόμενος, όπως είπε, αιτιάσεις και διαφωνίες, απηύθυνε έκκληση για διατήρηση της ενότητας του κόμματος μπροστά στις δύσκολες και ιστορικές στιγμές.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός περιέγραψε επίσης την κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Τιμήσαμε τη λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε με τον καλύτερο τρόπο, κάνεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη βούληση και την προσπάθεια της κυβέρνησης για αμοιβαία αποδεκτή λύση, είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ενώ περιέγραψε τα διλήμματα των τελευταίων ημερών επισημαίνοντας ότι υπήρχε βούληση συγκεκριμένων κύκλων για έξοδο από το ευρώ και μάλιστα με τρόπο που δεν θα άφηνε δυνατότητες εκμετάλλευσης των θετικών στοιχείων ενός εθνικού νομίσματος.

Οπως είπε μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες χρέος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί η σοβαρή επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της καταστροφής και για αυτό έδωσε τη μάχη μέχρι το πρωί.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολιτική εκτίμηση ότι υπήρχε συγκεκριμένη βούληση που εκφράστηκε έμμεσα αλλά και άμεσα να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να έρθει ένα νέου τύπου κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχο σχέδιο υπήρχε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατά την δευτερολογία του κλείνοντας τη συνεδρίαση  της Κ.Ο. ο πρωθυπουργός έθεσε το τελεσίγραφο «ή όλοι μαζί απόψε ή πέφτει η κυβέρνηση της Αριστεράς» και πρόσθεσε πως «αν δεν έχει τη στήριξη της Κ.Ο. δυσκολεύεται να είναι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα».

Πρόσθεσε μάλιστα πως η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε για ελεγχόμενη έξοδο από το ευρώ την οποία παρουσίασε ο Κ. Λαπαβίτσας, αλλά διευκρίνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει κι ένα άλλο σκέλος που είναι εκτός των πλάνων της σημερινής κυβέρνησης και δεν πρόκειται να συμβεί.
Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρωθυπουργός αυτής της πατρίδας,ένας νέος άνθρωπος που κανονικά θα έπρεπε να εμφορειται από ένα δυναμικό όραμα που θα αφορούσε στη σωτηρία της,έπεισε την πλειονότητα του ελληνικού λαού.
    Δύο φορές μάλιστα.
    Στις 25/1/2015,αλλά και στις 5/7/2015.
    Ακόμη και σήμερα,μία ημέρα μετα τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και παρά την πλήρη ομολογία της κατάρρευσης των διαπραγματευτικών του ιδεοληψιών,υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν σ´αυτόν και άλλοι που επιδοκιμάζουν την -εξ ανάγκης- αποκάλυψη και παραδοχή των τεράστιων λαθών του.
    Ομως,ανεξαρτήτως των προσωπικών μας απόψεων για κείνον,προκαλεί θλίψη η απουσία του απο την Ολομέλεια της Βουλής.
    Δεν είναι θέμα συμβολισμών,αλλά ουσίας.
    Λυπάμαι,παρ´ο,τι δεν είμαι από αυτούς που τον πίστεψαν.
    Λυπάμαι που ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι τρεσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.