28/7/15

Ο (γκρίζος) λύκος κιαν εγέρασεν... Ο Άρειος Πάγος στην Τουρκία εξετάζει την απαγόρευση του HDP

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του
Ελληνική παροιμία
Οι συμπροεδρεύοντες του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς
Από το 2009 είναι σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ του τουρκικού κράτους και του ΡΚΚ, με σκοπό την επίτευξη ειρήνης και πολιτικής λύσης στο Κουρδικό.
Πριν λίγες μέρες, η Τουρκία, σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, άρχισε τους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του ΡΚΚ στο Κανδήλι και σε άλλες περιοχές στο Νότιο Κουρδιστάν αλλά και στην τουρκική επικράτεια.
Τώρα τη σκυτάλη έλαβε ο Άρειος Πάγος της Τουρκίας, ο οποίος ξεκίνησε ανακριτική διαδικασία εις βάρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, με σκοπό να εξεταστεί να συντρέχουν λόγοι να γίνει δίκη, για να απαγορευθεί η λειτουργία του κόμματος αυτού, με την κατηγορία ότι έχει σχέση με την "τρομοκρατική" οργάνωση ΡΚΚ, με την οποία όμως συνομιλεί επισήμως το τουρκικό κράτος αλλά και η ίδια η τουρκική κυβέρνηση.
Πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης αλλά και την συναίνεση της Ουάσιγκτον, κρύβονται πολλά, στα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο μας.
Όμως, για να κατανοήσετε την κύρια αιτία της μεταστροφής της τουρκικής κυβέρνησης στο θέμα, σας προτρέπουμε να (ξανα)διαβάσετε το άρθρο μας:
 Το αντίστροφο Ματζικέρτ οι εκλογές στην Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.