1/10/15

Μόσχα: Δύναμη 50 αεροσκαφών και έως 2.000 στρατιωτών βρίσκεται στη Συρία

Δεύτερη ημέρα βομβαρδισμών

REUTERS/HANDOUT  Η Ρωσία βομβάρδισε σήμερα - για δεύτερη ημέρα - θέσεις και στόχους στα εδάφη της Συρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους.
Δύναμη 50 αεροσκαφών - ελικοπτέρων και έως 2.000 πεζοναυτών, αλεξιπτωτιστών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων έχει αναπτύξει η Ρωσία στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της χώρας. 
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι Ταρτούς και στο αεροδρόμιο της Λαττακείας, όπου πραγματοποιείται ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών.
Ο αριθμός των στρατιωτών που βρίσκονται σε συριακό έδαφος εκτιμάται μεταξύ 1.700 και 2.000 ανδρών, με τη Μόσχα να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία.
Η Ρωσία βομβάρδισε σήμερα - για δεύτερη ημέρα - θέσεις και στόχους στα εδάφη της Συρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους.
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με τον τακτικό στρατό της Συρίας, ο οποίος παραμένει στο πλευρό του προέδρου, Μπασάρ αλ-Ασσάντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. ΠΕΝΗΝΤΑ αεροσκάφη? Τότε το θέμα της Συρίας πρακτικά έχει λήξει! Μην ξεχνάμε πως αντίθετα με τα Δυτικά , τα ρωσικα , έχοντας βάσεις εντός της Συρίας βρίσκονται λίγα λεπτά πτήσης απο τους στόχους τους ,με όλα τα προφανή πλεονεκτήματα.

    Επίσης ,προφανώς επιχειρούν σε συνεργασία με παρατηρητές του Συριακού στρατού που καταδεικνύουν τους στόχους ,αντίθετα με τους Αμερικάνους κλπ που βομβαρδίζουν στον γάμο του καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα επί τέλους πρέπει να λήξει το θέμα της Συρίας που καρατεί πάνω από τέσσερα χρόνια και στοίχισε τη ζωή χιλιάδων αθώων και δημιούργησε εκατομμυρία πρόσφυγες. Το πρόβλημα το δημιούργησαν οι Δυτικές δυνάμεις μαζί με τη Τουρκία οι οποίες τώρα κλαψουρίζουν πως η Ρωσία κτυπά και άλλες θέσεις από εκείνες των τζιχαντιστών. Και βέβαια πρέπει να κτυπά και τους αντικαθεστωτικούς που εξοπλίζουν οι Αγγλοαμερικανογάλλοι και η Τουρκία. Αυτοί άρχισαν την εξέγερση με την προτροπή και βοήθεια των πιό πάνω για να ακολουθήσουν οι τζιχαντιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφ' όσον οι Ρώσοι είχαν σκοπό να μην αφήσουν να πέσει ο Άσαντ, καλό θα ήταν να είχαν επέμβει από την αρχή, ώστε να μην αφήσουν την χώρα να καταστραφεί, να υπάρξουν τόσα ανθρώπινα θύματα, προσφυγιά, καταστροφές ΙΚ (=> Παλμύρα) κλπ.

    Προφανώς, κάποιοι λόγοι θα υπήρχαν που τούς εμπόδισαν να επέμβουν από το 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.