12/10/15

Χαίρε Καίσαρα


Πρόσφατα, προκειμένου να καταθέσω τα χαρτιά μου για μια ολιγόμηνη θέση εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη, μου ζητήθηκε να προσκομίσω δύο χαρτιά και αυτά τα δυο μονάχα: μια βεβαίωση εγγραφής από τον ΟΑΕΕ και άλλη μία του Επιμελητηρίου.  
Και οι δυο βεβαιώσεις έπρεπε να είναι του τελευταίου εξαμήνου και θα λειτουργούσαν ως ατράνταχτη απόδειξη της ιδιότητάς μου, αυτής του ελεύθερου επαγγελματία.  Ολα τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία θα ήταν καλοδεχούμενα πλην όμως δευτερευούσης σημασίας για την πρόσληψη, σε σχέση με τις βεβαιώσεις.  Εν ολίγοις, ο ΟΑΕΕ και το Επιμελητήριο, η καταναγκαστική ασφάλιση και η συνδρομή σε έναν άχρηστο φορέα, θα αναδείκνυαν την υπόστασή μου περισσότερο από όσο έχουν μέχρι σήμερα κάνει είκοσι χρόνια (προ)υπηρεσίας στο επάγγελμα.



Για τη συνέχεια MarketNews

2 σχόλια:

  1. Κατ'αρχάς συμφωνώ για το ανεπίτρεπτο της συμπεριφοράς του υπαλλήλου. Όταν κάνεις την δουλειά σου θα πρέπει να κάνεις μια αναφορά για αυτό!!!!

    Αλλά......

    Κάτσε ρε κοπελιά!!! Χρώσταγες τόσα πολλά στον ΟΑΕΕ και μάλιστα χωρίς πρόθεση να τα πληρώσεις - ούτε την ρύθμιση δεν δέχτηκες. Α!! και η ρύθμιση χρεών δεν είναι συνενοχή!! Σου πρότεινε τρόπο να μπει το νερό στο αυλάκι!!!! Και η γυναίκα είναι ελεύθερη επαγγελματίας, τα φέρνουμε βόλτα ίσα ίσα αλλά δεν χρωστάμε πουθενά! Π Ο Υ Θ Ε Ν Α!!!!!!
    Απεναντίας βλέπουμε να κυκλοφορούν στην περιοχή ελεύθεροι επαγγελματίες με Jeep >2000cc, φιρμάτα ρούχα κάθε φορά και άλλα, τα σπίτια με τηλεοράσεις LED 40'' και λοιπές πανάκριβες συσκευές, αλλά δεν έχουν για ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, Νερό, Ενοίκιο!!!! Έτσι και εγώ κάνω ζωάρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υποθέσω ότι έχει πέσει άγριο κράξιμο (αυξημένη παρενόχληση)
    Προς admin:
    Όσα δεν ήταν υβριστικά κακώς τα έκοψες!!! Τι πάει να πει αυξημένη παρενόχληση?? Η αξιοπρεπώς διατυπωμένη άποψη συνιστά παρενόχληση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.