26/10/15

Αυτός είναι …ηγέτης!!! Με εντολή Ερντογάν δεν άλλαξε η ώρα στην Τουρκία

Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΦωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Άγκυρα:  Μπερδεμένοι οι Τούρκοι πέρασαν την Κυριακή ρωτώντας «τι ώρα είναι;» καθώς τα αυτόματα ρολόγια… αψήφησαν κυβερνητική «εντολή» να καθυστερήσει η μετάβαση από την θερινή στη χειμερινή ώρα έως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου

Ενώ η Ευρώπη γύρισε τους δείκτες μία ώρα πίσω, η Τουρκία παρέμεινε στη θερινή ώρα με απόφαση της κυβέρνησης ώστε να επωφεληθούν οι εκλογείς από το φως όταν προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Η ώρα θα αλλάξει στις 4 τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου.

Όμως, τα αυτόματα ρολόγια, υπολογιστές και smartphones άλλαξαν παρ’ όλα αυτά την ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.in.gr, το hashtag #saatkac (τι ώρα είναι;) πήρε φωτιά στο Twitter. Οργισμένα και ειρωνικά σχόλια κατέκλυσαν το Διαδίκτυο με πολλούς χρήστες να συνδέουν απευθείας την οδηγία για αναβολή της μετάβασης στη χειμερινή ώρα με την αυταρχική φιγούρα του Ταγίπ Ερντογάν.

«Βρισκόμαστε σε ειδική ‘ώρα Ερντογάν’», «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Τουρκία είναι σε EEST… Erdogan Engineered Standard Time», είναι κάποια από τα μηνύματα των χρηστών.

http://mignatiou.com/2015/10/aftos-ine-igetis-me-entoli-erntogan-den-allaxe-i-ora-stin-tourkia/

2 σχόλια:

  1. Πάντως ο Πούτιν έχει ήδη εξαιρέσει την Ρωσία από την αλλαγή ώρας.Ενώ το ίδιο προτήθεται να κάνει και η Κίνα η οποία παρά το "γεωγραφικό" της μήκος έχει μία ζώνη ώρας και μόνον ! Φανταστείτε η Ευρώπη να είχε μία ζώνη ώρας.Αυτό πάντως με τις ζώνες και τις θερινές/χειμερινές ώρες θέλει πολύ ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >το ίδιο προτήθεται να κάνει και η Κίνα<

    Πληροφοριακώς, η Κίνα δεν αλλάζει την ώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.