11/10/15

Ποιος έπνιξε στο αίμα την Τουρκία;


Τα πρόσωπα και τα κίνητρα πίσω από την πιο αιματηρή 'τρομοκρατική' επίθεση σε τουρκικό έδαφος. Πώς φτάσαμε στο ματωμένο Σάββατο και ποιος ο ρόλος της κρίσης στη Συρία
Η 10η Οκτωβρίου του 2015 θα μείνει πιθανώς στην ιστορία ως το ματωμένο Σάββατο της Τουρκίας. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας για να πραγματοποιήσουν μια πορεία υπέρ της ειρήνης, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, όταν δύο φερόμενοι ως βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν ανάμεσα σε φιλοκούρδους και αριστερούς διαδηλωτές, σκορπίζοντας το θάνατο.
Τουλάχιστον 95 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και περίπου 250 τραυματίστηκαν στην πιο αιματηρή επίθεση αυτού του είδους που έχει σημειωθεί σε τουρκικό έδαφος.
Παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης Ερντογάν για αναμετάδοση από το σημείο του μακελειού, με τη βοήθεια των social media, φωτογραφίες και βίντεο έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας διεθνή αποτροπιασμό και κατακραυγή, ενώ δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι και Ευρωπαίοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων και να διαμαρτυρηθούν εναντίον του "δολοφόνου" Ερντογάν.

Για τη συνέχεια News247

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.