2/10/15

Stratfor: Η Ευρώπη μπαίνει στο «παιχνίδι» της Συρίας

Η Ευρώπη, που μέχρι τώρα δεν "μίλαγε" για την κρίση στη Συρία, φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στο "παιχνίδι" μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, λόγω της προσφυγικής κρίσης. Οι αντίθετες "ατζέντες" ΗΠΑ και Ρωσίας και πως η ουκρανική κρίση αλλάζει τις ισορροπίες.
Η ένταση στη Μέση Ανατολή έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες δυο εβδομάδες, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία έρχονται στο προσκήνιο με διαφορετικές ιδέες ως προς το πώς θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα στη Συρία. Υπάρχει όμως και άλλος παίκτης «βαρέων βαρών» στη μάχη αυτή –ένας παίκτης που εμπλέκεται ξεχωριστά τόσο με τη Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ και ο οποίος θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην περιοχή, αν και η πρωταρχική ανησυχία του για την ώρα δεν βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Ο παίκτης αυτός είναι η Ευρώπη.
Σήμερα Παρασκευή, οι ηγέτες των δυο μεγαλύτερων κεντρικών δυνάμεων της Ευρώπης, η Γαλλία και η Γερμανία, συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις του λεγόμενου «Κουαρτέτου της Νορμανδίας», με την Ουκρανία και τη Ρωσία, στο Παρίσι. Αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων μπορεί να είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους. Πριν τον αμερικανο-ρωσικό ανταγωνισμό στη Συρία, η Ευρώπη έψαχνε για μια ευκαιρία να αρχίσει να αποκλιμακώνει τις εντάσεις με τη Ρωσία.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.