24/11/15

Διυπουργική Σύνοδος Ρωσίας- Ελλάδας στο Σότσι

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Σότσι, οι εργασίες της 9ης Συνόδου της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Στη σύνοδο προήδρευσαν από ελληνικής πλευράς ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας και, από ρωσικής πλευράς, ο υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκολόφ.

Στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου βρέθηκαν θέματα όπως η αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών, της γεωργίας, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας, σε συνέχεια και του Κοινού Προγράμματος Δράσης που υπογράφηκε στη Μόσχα από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 8 Απριλίου 2015. Tονίστηκε, επίσης, ότι η ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητα και των δύο πλευρών.
Παράλληλα, συζητήθηκε η δημιουργία και συμμετοχή σε κοινά προγράμματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας, καθώς και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων για αμοιβαίες επενδύσεις στους τομείς ενέργειας, μεταφορών, γεωργίας και τουρισμού με τις δυο πλευρές να συμφωνούν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών τους προς την ανωτέρω κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.