26/11/15

Επιταχύνεται η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στο ενεργειακό, λένε κυβερνητικές πηγές

Eurokinissi
Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των επαφών του στο Ισραήλ με τη συνάντηση του με τον υπουργό Ενέργειας, Γιουβάλ ΣτάινιτΆμεσα θα ξεκινήσει η προετοιμασία των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ισραήλ για την επιτυχή έκβαση της Διακυβερνητικής Συνάντησης του προσεχούς Ιανουαρίου, για την οποία συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των επαφών του στο Ισραήλ με τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Κοινός στόχος των δύο κυβερνήσεων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, είναι να επιταχυνθεί και να αξιοποιηθεί στο έπακρο το άριστο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, για την βέλτιστη αξιοποίηση των κοιτασμάτων που ήδη έχουν βρεθεί και να υπάρξει προετοιμασία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων .
Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσαν κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα έχει ως στρατηγικό στόχο να δημιουργήσει έναν κόμβο για την αποθήκευση και αξιοποίηση υγροποιημένου αερίου στη Βόρειο Ελλάδα, ενώ παράλληλα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο δημιουργίας αγωγού από τα κοιτάσματα της Μεσογείου (Κύπρος, Ισραήλ , Αίγυπτος) προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η επιλογή του αγωγού, αν τελικά συμφωνηθεί, θα αποφασιστεί ενδεχομένως και με γεωπολιτικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια ασφάλειας.
Επίσης, συζήτηση έγινε για την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αφαλάτωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή στήριξη των νησιών που έχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό για ύδρευση και άρδευση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. http://www.topontiki.gr/article/150966/arsi-tis-asylias-mihaloliakoy-gia-omilia-misoys-tha-eisigithei-stin-olomeleia-i

    And of course XA was also "mentioned" in this meeting....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως καταλαβατε, πουλησαν συστηματα αφαλατωσης οι Ισραηλιτες στο γελαστο παιδι και εξασφαλισαν την ασφαλεια την ενεργειακη τους (αυτοι θα παρουν το αεριο της Κυπρου-αυτα για αγωγους προς την Ελλδα ειναι ιστοριες για αγριους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερω τι τους πουλησε, αν και υποψιαζομαι, αλλα σιγουρα τους κερασε απο αυτο που πινει και ειναι συνεχεια γελαστος. Διοτι απ το χαμογελο του Αλεξη και τις εκφρασεις του καταλαβαινουμε οτι ειναι . . . Πρωτο πραμα. Επειτα ο καλος πλασιε δοκιμαζει ο ιδιος τα προοιοντα του. Ντοπιο και γελαδερο οχι σαν κατι Αλβανεζικα που σε ριχνουνε στην νταγκλα.
    Εμπρος Αλεξη προωθησε τα μονα προοιοντα που θα βγαλουν την χωρα απ το αδιεξοδο. Εμπρος για την επανασταση και την διαγραφη του χρεους. Φοκο ντ αργελε να την ακουσουμε στερεοφωνικα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.