17/11/15

Σκληρό καρύδι” ο νέος Καναδός Υπουργός Άμυνας

“Σκληρό καρύδι” φαίνεται πως είναι ο νέος Καναδός Υπουργός Άμυνας. Ο Χαρτζίτ Σατζάν είναι ινδικής καταγωγής. Είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά του στο Βανκούβερ όταν ήταν πέντε ετών.
Μεγάλωσε εκεί και αργότερα έγινε αξιωματικός της Αστυνομίας του Βανκούβερ, εργαζόμενος ως ερευνητής στη Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος, για διάστημα 11 ετών. Υπηρέτησε στην ειρηνευτική αποστολή στην Βοσνία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τρεις περιόδους υπηρεσίας στο Αφγανιστάν ως αντισυνταγματάρχης του Καναδικού Στρατού. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Σιχ που διοίκησε ένα εφεδρικό σύνταγμα. 
Για τη δουλειά του στο Αφγανιστάν απέσπασε άριστα σχόλια καθώς η εμπειρία και η εθνική του καταγωγή τον βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα τα προβλήματα και να μειώσει την επιρροή των Ταλιμπάν στην επαρχία Κανταχάρ. Ο διοικητής του σχηματισμού στον οποίο ανήκε, Ταξίαρχος Ντέιβιντ Φρέιζερ, δήλωσε σε επιστολή του ότι ο Χαρτζίτ Σατζάν ήταν η καλύτερη Καναδική παρουσία στον τομέα των πληροφοριών, ενώ η δουλειά του και το θάρρος του έσωσαν πολλές ζωές.
Είναι παντρεμένος με ομοεθνή του η οποία είναι γιατρός. Ο ίδιος έχοντας τα παιδικά βιώματα από την Ινδία, όπου υπήρχε έντονη φτώχεια, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του προσωπικού του χρόνου συμμετέχοντας σε ανθρωπιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Μαζί με τη σύζυγό του έχει γίνει ανάδοχος τεσσάρων παιδιών, ενώ υποστηρίζουν ενεργά πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.