14/11/15

Stratfor: Τι θα πρέπει να περιμένουμε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι


Η νέα τάξη πραγμάτων μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις στο Παρίσι. Το αιματοκύλισμα και γιατί δεν θα έπρεπε να αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Το ερώτημα είναι αν οι τρομοκρατικές ενέργειες έγιναν κατόπιν οδηγιών ή με βοήθεια από το εξωτερικό. Ποιες θα είναι οι γεωπολιτικές και πολιτικές επιπτώσεις.


Περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν (οι 83 σε κρίσιμη κατάσταση) χθες το βράδυ απότρομοκρατικές επιθέσεις σε έξι σημεία του Παρισιού, που πραγματοποιήθηκαν από οκτώ ενόπλους –πιθανότατα τζιχαντιστές σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Το χρονικό των επιθέσεων

Οι επιθέσεις, που ήταν ξεκάθαρα συντονισμένες, έγιναν σε διάφορες περιοχές και με διάφορες μεθόδους. Στο πρώτο κύμα, δυο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους σε περιοχές κοντά στο Stade de France, όπου διεξάγονταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας. Στο στάδιο βρίσκονταν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, την ώρα της επίθεσης. Φυγαδεύτηκε από το στάδιο και συναντήθηκε αμέσως με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες ή άλλα εκρηκτικά και είναι πιθανό να εμπλέκεται βομβιστής αυτοκτονίας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Η πύλη της κολάσεως άνοιξε εχθές...1000 φορές πιο επίφοβη της 11/9 ήταν η επίθεση αυτή ! 10 άνθρωποι μπορεί να παγώσουν την παγκόσμια κοινωνία και οικονομία για πλάκα πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.