29/12/15

Ιράκ: οι αμερικανικές δυνάμεις εκκενώνουν τους Ντάες ... προς ΗΠΑ;


Réseau International (Γαλλία)
Το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) αναφέρει περιποιητικά την πανωλεθρία του ΙΚ/Ντάες/Daesh στο Ραμάντι του Ιράκ. (Άρθρο και μετάφραση του άρθρου του AFP στο τέλος) , αλλά προσέχει να μην σκάψει και πολύ...
Διαβάζουμε: «Οι τελευταίοι μαχητές της ομάδας Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αναχώρησαν τη Κυριακή από ένα στρατηγικό κυβερνητικό συγκρότημα στο Ραμάντι, προσφέροντας στις ιρακινές δυνάμεις τη πιο σημαντική νίκη τους, μετά την επίθεση των τζιχαντιστών στο Ιράκ πριν από ένα χρόνο». «Όλοι οι μαχητές του Ντάες/Daech (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) έχουν φύγει. Δεν υπάρχει καμία αντίσταση».
Οι δολοφόνοι του Ντάες/Daesh «έχουν φύγει», «αναχώρησαν από το Ραμάντι». Που έφυγαν; Πώς έφυγαν; Το AFP προσέχει επιμελώς να μη σκάψει περαιτέρω, και τολμά ακόμη να προσθέσει ότι οι «αντι-τρομοκρατικές δυνάμεις ελίτ και ο ιρακινός στρατός» υποστηρίχτηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αν τους ακούμε λοιπόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν την ήττα των Ντάες/Daesh στο Ραμάντι.
Και όμως ... Έπρεπε να διαβάσουμε το Sputnik, το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, για να μάθουμε ότι είναι οι αμερικανικές δυνάμεις που εκκένωσαν τους τρομοκράτες του Ντάες/Daesh με ελικόπτερα, προς «άγνωστο» προορισμό!

Έτσι μάθαμε πώς οι υπεύθυνοι των Ντάες/Daesh έφυγαν από το Ραμάντι. 

Παραμένει το ερώτημα του πού τους πήγανε οι Αμερικανοί σπόνσορες τους. 

Φαίνεται ότι το πρώτο μέρος της διαδρομής αυτής της διάσωσης ήταν μια μυστική βάση των ΗΠΑ στην Αλγερία. Αλλά αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, και αυτοί οι ενοχλητικοί σύμμαχοι θα μεταφερθούν στη συνέχεια προσεχώς ... προς τις ΗΠΑ! 
Όχι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ή στρατόπεδο του στυλ της Γκουαντάναμο, αλλά σε μια μυστική βάση στην εθνική επικράτεια των ΗΠΑ, που χτίστηκε ειδικά για να φιλοξενήσει αυτούς τους συμμάχους με κάθε διακριτικότητα.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να αποτραπεί να πέσουν οι αρχηγοί των Νντάες /Daesh στα χέρια των Ιρακινών (ή των Ρώσων ...): μέσω κατάλληλων ανακρίσεων, δεν θα παρέλειπαν να αποκαλύψουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισλαμικό Κράτος, είτε με όπλα, είτε ... θα μπορούσαν ίσως να μιλήσουν για ορισμένα «εκπαιδευτικά μαθήματα» σε διακριτές αμερικανικές βάσεις της Νεμπράσκα και της Μοντάνα ....

Μετάφραση  Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, 29.12.2015Ουάσιγκτον-Παρίσι πανηγυρίζουν για την κατάληψη του Ραμάντι: Η πιο σημαντική νίκη

Iraqi soldiers raise the Iraqi national flag inside the government complex, that was recaptured from the Islamic state (IS) militants, in central Ramadi, west of Iraq, 28 December 2015. Iraqi troops recaptured the center of Ramadi, capital of the flashpoint western province of Anbar, from Islamic State militants. The recapture of Ramadi, which fell to Islamic State in May, is the most significant advance by government forces since they took the northern city of Tikrit at the end of March. EPA, STRIraqi soldiers raise the Iraqi national flag inside the government complex, that was recaptured from the Islamic state (IS) militants, in central Ramadi, west of Iraq, 28 December 2015. Iraqi troops recaptured the center of Ramadi, capital of the flashpoint western province of Anbar, from Islamic State militants. The recapture of Ramadi, which fell to Islamic State in May, is the most significant advance by government forces since they took the northern city of Tikrit at the end of March. EPA, STR

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν χθες την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ιρακινός στρατός εκδίωξε την Κυριακή τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από το Ραμάντι, μια πόλη στρατηγικής σημασίας που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη.

“Χαιρετίζουμε την ιρακινή κυβέρνηση και τις γενναίες ιρακινές δυνάμεις που επέδειξαν τόση επιμονή” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι η κατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνιστά “τη σημαντικότερη νίκη” μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης “συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές” (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους στο Ιράκ”, προστίθεται στο κείμενο όπου διευκρινίζεται ότι ο πρόεδρος Ολάντ συνεχάρη τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ Αμπάντι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος “διαβεβαίωσε τον Αλ Αμπάντι για την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στη μάχη” απέναντι στους τζιχαντιστές.

Η Γαλλία μετέχει στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ενέτεινε μάλιστα τις επιχειρήσεις της εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.


http://mignatiou.com/2015/12/ipsothike-i-irakini-simea-sto-ramanti-varia-itta-ton-tzichantiston/
ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παρίσι-France, Ουάσινγκτον-United States

 http://mignatiou.com/2015/12/ouasigkon-parisi-panigirizoun-gia-tin-katalipsi-tou-ramanti-i-simantikoteri-niki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.