20/6/16

«Στοχευμένη» η δολοφονία της Τζο Κοξ - Ο δολοφόνος παραδέχεται ότι τη σκότωσε ως προδότρια, επειδή ήταν υπέρ της Ε.Ε.

ΕΜΜΕΣΗ ΑΛΛΑ ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΜΕΪΡ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σε ωμή, έμμεση, παραδοχή, ότι ο λόγος για τον οποίο επιτέθηκε και σκότωσε τη Βρετανίδα Βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ σχετίζεται με το επικείμενο δημοψήφισμα για παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι, προέβη χθες ο δολοφόνος της. Κατά την προσαγωγή στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε από τις Αρχές, ο Τόμας Μέιρ, δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά της βουλευτού κι ερωτηθείς από τους δικαστές ποιο είναι το όνομά του, εκείνος απάντησε: «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία». Οι Αρχές άσκησαν κατά του Μέιρ δίωξη για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικής βλάβης (ο άνδρας τραυμάτισε και έναν 77χρονο).

Το προφίλ του
Σημειώνεται ότι ο 52χρονος Μέιρ δολοφόνησε τη Βρετανίδα βουλευτή στον δρόμο έξω από δημοτική βιβλιοθήκη στην πόλη Μπίρστολ, με μαχαίρι και πιστόλι. Η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση ήταν «στοχευμένη» και ότι ο Μέιρ περίμενε την Κοξ έξω από τη βιβλιοθήκη, όπου εκείνη μιλούσε με ψηφοφόρους της. Αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι όταν ο άνδρας επιτέθηκε στη βουλευτή, φώναξε δύο φορές «Πρώτα η Βρετανία!».
Στο σπίτι του δράστη της δολοφονικής επίθεσης βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα και βιβλία της Ακροδεξιάς, ανάμεσά τους και ένας οδηγός για το πώς να κατασκευάσει κανείς ένα αυτοσχέδιο πιστόλι. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μέιρ συνδεόταν τόσο με νεοναζιστική οργάνωση στις ΗΠΑ, όσο και με ακροδεξιά οργάνωση στη Βρετανία, που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μέιρ βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου.

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η πιθανότητα μιας βρετανικής ψήφου για την παραμονή στην Ε.Ε., στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μειώθηκε στο 65% χθες, σύμφωνα με τα στοιχήματα του διαδικτυακού Betfair. Η ίδια πιθανότητα της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. έπεσε στο 60% την Πέμπτη, για ν' αυξηθεί στο 67% προχθές.
Παρά το γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία αφήνουν να εννοηθεί ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην Ε.Ε., οι δημοσκοπήσεις δίνουν μιαν αμφιλεγόμενη εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά, αλλά και την τελική επιλογή ψήφου, που θα κάνουν οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα «The Herald», η πλευρά της «παραμονής» προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της «εξόδου».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου, και δεν περιλαμβάνει όσους δήλωσαν «δεν γνωρίζω». Σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG, το στρατόπεδο της «εξόδου» προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της «παραμονής».
Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν ήταν βαλτός ο δράστης ήταν βλαξ,διότι κατάφερε το άκρως αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελε...Κι επειδή δεν υπάρχουν τόσο χαζοί πρέπει να διερευνηθεί μήπως είχε τίποτα συνεργούς-καθοδηγητές.
    Όσο για τα στοιχήματα δεν είναι αξιόπιστα διότι δείχνουν την παράσταση νίκης ! Δηλαδή τι περιμένει ο παίκτης.Παίζει τα λεφτά του εκεί που περιμένει να νικήσει άρα και η απόδοση αυτή πέφτει.Ο κόσμος σωστά πιστεύει ότι η δολοφονία άλλαξε τις πιθανότητες και παίζει υπέρ της παραμονής.Τώρα τι θα ψηφίσει είναι άλλο θέμα...Μάλλον η παραμονή θα βγει.Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.