2/6/16

Έκθεση καταπέλτης: «Έχει διαταραχθεί σοβαρά η δημοκρατική τάξη»


Του Γιάννη Κουζηνού
«Η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, η παρενόχληση και η φυλάκιση των πολιτικών αντιπάλων είναι πρακτικές ενός καταπιεστικού κράτους».
Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στην πολυσέλιδη έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Luis Almagro, που κατατέθηκε στις 31/05/2016 και ταυτόχρονα ζητά τη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου των κρατών μελών μεταξύ 10 και 20 Ιουνίου 2016 για την ενεργοποίηση της «Carta Democrática» για την ιδιαίτερη κατάσταση, όπως αναφέρει, που επικρατεί στη Βενεζουέλα.
H «Carta Democrática» υιοθετήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 από την ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού. Πρόκειται για ένα δια-αμερικανικό όργανο με κεντρικό στόχο την ενίσχυση και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών στα έθνη της Αμερικής. Η «Carta Democrática» είναι δεσμευτική για όλα τα 34 κράτη μέλη του ΟΑΚ και εξηγεί τι συνεπάγεται η δημοκρατία και καθορίζει το πώς θα πρέπει να υπερασπιστεί όταν βρίσκετε υπό απειλή.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.