21/6/16

Η εξέλιξη της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Κύπρο - Από τον Φιλελεύθερο

Λευκωσία: Ενεργά παραμένουν τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Σολέας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν την προσπάθεια για κατάσβεσή της. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δύο νεκροί δασοπυροσβέστες, ενώ περισσότερα από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Περισσότερες φωτογραφίες

17:24 Χαμένοι από τη δασική πυρκαγιά είναι τόσο η ελληνοκυπριακή όσο και η τουρκοκυπριακή κοινότητα, αναφέρει εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο» Mertkan Hamit. Η οργάνωση καλεί τους δύο ηγέτες να εργαστούν από κοινού για την αποκατάσταση της περιοχής που καταστράφηκε από την πυρκαγιά.

16:27 Από τα Σπήλια ακούγονται εκρήξεις πυρομαχικών από κρησφύγετα ηρώων της ΕΟΚΑ.

16:26 Στα 300 μέτρα οι πύρινες γλώσσες από τα πρώτα σπίτια.

16:22 Έλεγχο σε όλα τα σπίτια του χωριού Κούρδαλι πραγματοποιεί η Πολιτική Άμυνα. Σε απόσταση αναπνοής οι πυρινες γλώσσες από τα πρώτα σπίτια.

15:56 Συντονισμένη είναι η προσπάθεια όλων των πτητικών μέσων και των επίγειων δυνάμεων για αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στη Σολέα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

15:53 Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, σχετικά με την πυρκαγιά στην Ευρύχου, ενημερώνει ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει όπως και προηγουμένως, δηλαδή εξακολουθεί  να είναι έντονο το μέτωπο Κούρδαλι και Ασίνου.

15:48 Γύρω στις 7 το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο, τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία. Πρόκειται για δυο πυροσβεστικά τύπου CANADAIR και ένα υποστηρικτικό, καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος από την Ιταλία, επίσης τύπου CANADAIR.

15:45 Στα 50 μέτρα από τα σπίτια του Κούρδαλι βρίσκεται η φωτιά από τα σπίτια. Επί τόπου βρίσκεται η αστυνομία, η οποία προσπαθεί να απομακρύνει δυο με τρεις κατοίκους, οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

15:21 Στα Καννάβια σπεύδει πυροσβεστική δύναμη.

15:02 Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, μαίνεται σε δύσβατη περιοχή στην Ασίνου.

14:55 Η Koμισιόν διαχειρίζεται αίτημα της Κύπρου για αποστολή αεροπορικών μέσων πυρόσβεσης και 80 τόνων επιβραδυντικού υλικού ως απάντηση στην καταστροφική δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Ευρύχου, που ξέσπασε στις 19 Ιουνίου.



14:50 Tο σκηνικό όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο χωριό Κούρδαλι:

Τα αεροπλάνα ρίχνουν βραδύκαυστη σκόνη για προληπτικούς λόγους. Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν βρει δίοδο προς τη φωτιά και προσπαθούν να την προσεγγίσουν. Στη περιοχή βρίσκεται ο Ερυθρός σταυρός ο οποίος μετέφερε νερό και ξηρά τροφή. Η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στη περιοχή βρίσκεται ασθενοφόρο και συνεργείο  της αρχής ηλεκτρισμού, το οποίο διέκοψε την παροχή ρεύματος στο χωριό.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εξάπλωσης της πυρκαγιάς στην πλαγιά.

Γίνονται ρίψεις νερού από ελικόπτερα και αεροπλάνα και στην περιοχή έχουν σπεύσει ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.



14:49 Θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς όλες τις χώρες οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για βοήθεια με εναέρια μέσα, στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή Σολέας, εκφράζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

14:48 Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι εξακολουθεί  να είναι έντονο το μέτωπο Κούρδαλι και Ασίνου.

Στην περιοχή επιχειρούν όλα τα πτητικά μέσα που έχει στη διάθεσή της η Κυπριακή Δημοκρατία και αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας και τα αεροσκάφη από Γαλλία και Ιταλία.

14:43 Τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό των δύο δασοπυροσβεστών του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, οι οποίοι χάθηκαν κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ενώ πάλευαν με τις πύρινες φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά των τελευταίων ημερών στην περιοχή Σολέας, εκφράζει ο Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης.

14:36 Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο χωριό Καντού.

14:15 Η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ενημέρωσε επίσημα την Κυπριακή Κυβέρνηση ότι θα καλύψει όλο το κόστος καυσίμων των πτητικών μέσων που μάχονται για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας.

14:12 Αναμένεται το απόγευμα η ενίσχυση των πτητικών μέσων.

14:05 Την αλληλεγγύη της προς την Κυπριακή Δημοκρατία στον αγώνα για κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, εξέφρασε η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο. Η Πρεσβεία της Γαλλίας χαιρετίζει το κουράγιο και την αποφασιστικότητα των Κυπρίων πυροσβεστών, δύο εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και τη βαθιά της θλίψη και συμπόνια στις κυπριακές Αρχές. Τρία αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά τύπου CANADAIR καθώς και το απαραίτητο προσωπικό απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Marignane λίγο μετά τις 8.00 το πρωί. Τα αεροπλάνα και το πλήρωμά τους θα μπορούν να συμβάλουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης ήδη από αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου.



14:01 Λιποθυμικά επεισόδια υπέστησαν δυο πυροσβέστες, χωρίς όμως να εμπνέεται ανησυχία για την υγεία τους.

13:36 Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται στο Κούρδαλι, καθώς οι πύρινες γλώσσες προσεγγίζουν τα πρώτα σπίτια της κοινότητας.

13:32 Έκκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ούτως ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε στο Κέντρο Συντονισμού, ανέφερε «Πέραν από το εγώ υπάρχει το εμείς. Πέραν από το σπιτικό του καθενός υπάρχουν οι κοινότητες και το περιβάλλον. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προβαίνει σε ανάλογες καταστροφικές ενέργειες».

Ευχαρίστησε την ίδια ώρα όλους όσους συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.



13:18 Δυσκολεύουν την κατάσταση για τα πτητικά μέσα οι καπνοί, με τις ρίψεις νερού να είναι αραιές, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του χωριού Κούρδαλι.





13:02 Εκκενώνονται τα χωριά, Σπήλια, Κούρδαλι και Καννάβια.

12:54 Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δυο πυροσβεστών, έστειλε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χρίστος Στυλιανίδης.

12:46 Πραγματοποιείται σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Κέντρο Συντονισμού στη Γαλάτα.

12:43 Πολύ μεγάλη η αναζωπύρωση σε Σπήλια και Κούρδαλι, με την πυρκαγιά να είναι εκτός ελέγχου. Μάλιστα, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω των υψηλών καπνών, αλλά όλες οι δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Στα υπόλοιπα μέτωπα, η κατάσταση είναι αμετάβλητη.



12:40 Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος από την Ιταλία θα συνδράμει στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, ανέφερε ο Πρέσβης της Ιταλίας Guido Cerboni. Το αεροσκάφος, στο οποίο επιβαίνουν δύο ομάδες πιλότων και τεχνικών, αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα στην Πάφο και να αρχίσει αμέσως τις επιχειρήσεις, σε συνεννόηση με τις κυπριακές Αρχές.

12:37 Στα Σπήλια βρέθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης, όπου και συναντήθηκε μαζί με κατοίκους του χωριού.
12:23 Στη Γαλάτα θα μεταβεί η ώρα 15:30 ο Γιώργος Περδίκης, για να παρευρεθεί στη σύσκεψη του Κέντρου Συντονισμού.

12:11 Συλλυπητήριο μήνυμα για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους, έστειλε ο Μουσταφά Ακιντζί. Συγκεκριμένα, ανέφερε «Εκτός από τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Τροόδους, τις οποίες παρακολουθώ με μεγάλη λύπη, έχω ενημερωθεί και για τον τραγικό χαμό των δυο πυροσβεστών. Εκ μέρους της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, θα ήθελα να μεταφέρω τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους. Την ίδια ώρα, μοιράζομαι τη θλίψη της ελληνοκυπριακής κοινότητας».

12:07 Σε καλό δρόμο βρίσκεται η επιχείρηση πυρόσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε περιοχή του χωριού Καντού στη Λεμεσό.

12:00 Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια και ότι το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχου.

Επιχειρούν, επίσης, τα έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δυο καναντέρ και δυο ελικόπτερα super puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δυο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας.



11:53 Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς παρατηρείται στα Σπήλια, ενώ την ίδια το μέτωπο στην Ασίνου συνεχίζει να είναι μεγάλο.

11:41 Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, 'Εσπεν Μπαρθ Άιντε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το χαμό ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές στην Ευρύχου, σημειώνοντας πως οι σκέψεις του είναι με τους πληγέντες. Σε ανακοίνωση των ΗΕ αναφέρεται ότι τα Ηνωμένα 'Εθνη, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στέκονται στο πλευρό του κυπριακού λαού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε την αναβολή της σημερινής συνάντησης και πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε πλήρη κατανόηση για την παράκληση αυτή. Η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα γίνει στις 23 Ιουνίου στις 10 το πρωί, προστίθεται.

11:16 O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει, αργότερα, σύσκεψης στο Κέντρο Συντονισμού στη Γαλάτα με τη συμμετοχή όλων των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

11:14 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη γύρω στις 11 το πρωί στην Ευρύχου, όπου είχε συνάντηση με τον Επαρχο Λευκωσίας, τον Κοινοτάρχη Ευρύχου, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Κατά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή της Ευρύχου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αποτροπή μεγαλύτερης καταστροφής από τις πυρκαγιές. 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη σε πληγείσες περιοχές, όπως τα Σπήλια και το Κούρδαλι.

11:12 Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε περιοχή του χωριού Καντού στη Λεμεσό. Στη σκηνή ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και έκαψε μέχρι στιγμής, περίπου ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

11:05 Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε στο Twitter και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. 

10:58 Με ρίψεις επιβραδυντικού από τα πτητικά μέσα, γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η πυρκαγιά στο μέτωπο της περιοχής της Ασίνου, που είναι και το σοβαρότερο, ενώ παράλληλα πτητικά μέσα επιχειρούν και πάνω από την περιοχή των Σπηλιών με ρίψεις νερού, όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, 15 πτητικά μέσα ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους στις έξι το πρωί και αδιάκοπα προβαίνουν σε ρίψεις. Εκτίμησε ακόμη, ότι οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι ευνοϊκές και το επόμενο δίωρο θα είναι «πολύ καθοριστικό».

10:50 Εντός της ημέρας αναμένονται και τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο. Πρόκειται για δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος που διεξάγει έρευνες.

10:42 Από μια πρώτη εκτίμηση υπολογίζεται ότι κάηκε έκταση πέραν των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

10:40 Με την κατάσβεση της φωτιάς ασχολούνται πέρα των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής. Επιχειρούν, επίσης, τα 6 αεροπλάνα του Ισραήλ, τα 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα super puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας.

10:38 Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το δυτικό μέρος της πυρκαγιάς που καλύπτει την περιοχή Ευρύχου –Πλατάνια, και καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια - Κούρδαλι, στα Λημέρια δυτικότερα των Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, ενώ εντονότερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου, ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών.

10:35 Τον συγκλονισμό του για την έκταση της καταστροφής που προκαλεί η πύρινη λαίλαπα, αλλά και για τον θάνατο των δυο πυροσβεστών, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τονίζοντας πως η εκκλησία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των δυο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους.

10:23 Την άμεση στήριξη της Ε.Ε. για τις καταστροφικές πυρκαγιές, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου. Με επιστολή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στους αρμόδιους επιτρόπους καθώς και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, τους καλεί να δράσουν άμεσα για στήριξη, αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών που επήλθαν από τις πρωτοφανείς σε καταστροφική έκταση πυρκαγιές.

09:57 Στο Τρόοδος και στις φλεγόμενες περιοχές μεταβαίνει εντός ολίγου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ζήτησε αναβολή της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών.

09:42 Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς έχουν ενταχθεί τα αεροσκάφη Canadair. Όπως έχει αποφασιστεί, τα αεροσκάφη αυτά θα ανεφοδιάζονται με νερό από την περιοχή του κόλπου της Λάρνακας. Η Αστυνομία καλεί τους λουόμενους, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Λάρνακας, να παραμένουν κοντά στην ακτή για αποφυγή οποιονδήποτε δυσάρεστων καταστάσεων.

09:30 Ο τρίτος δασοπυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε χθες, υπέστη κάταγμα αυχένα και κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή εκτός κινδύνου.

09:10 Οδηγίες για εθελοντές στα πύρινα μέτωπα έδωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, σημειώνοντας πως όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην όλη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς στη Σολέα καλούνται να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του κράτους στο τηλέφωνο 22608535, για καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας και μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο κ. Γιαννάκη σημειώνει πως είναι σημαντικό να προσέρχονται στο χώρο συντονισμού με την κατάλληλη ένδυση, όπως άρβυλα ή ψηλά και σκληρά παπούτσια, μακρύ παντελόνι με σκληρό ύφασμα, πετσέτα προσώπου, και έχοντας μαζί τους εργαλεία όπως τσάπα και φτυάρι.

08:40 Καλύτερη η κατάσταση όσον αφορά στον καιρό, αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία στο ενδεχόμενο να υπάρξουν στη συνέχεια άνεμοι στην πληγείσα περιοχή. Εξέλιξη, η οποία θα δυσκολέψει την επιχείρηση κατάσβεσης.

08:35 Όσον αφορά στους εθελοντές, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετοί στην περιοχή και προς το παρόν δεν χρειάζεται να μεταβούν άλλοι. Σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, το Τμήμα Δασών θα προβεί σε ανακοίνωση μέσω των ΜΜΕ.

08:30 Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, γύρω στις 06:30π.μ. άρχισαν να επιχειρούν τα πτητικά μέσα. «Υπάρχει νηνεμία στην περιοχή όμως ο καπνός έχει σκεπάσει όλη την περιοχή και αυτό κάνει λίγο δύσκολο το έργο των πτητικών μέσων», είπε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναμένεται βελτίωση της κατάστασης. Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, «οι δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς».
«Είναι ενεργά τα κύρια μέτωπα, όμως επειδή δεν υπάρχει άνεμος γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να κατασβήσουμε τα μέτωπα», είπε.

08:15 Πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Ασίνου.







Ευρεία σύσκεψη χθες βράδυ με τον Ιωνά Νικολάου

Συντονισμός για το πώς θα συνεχιστούν σήμερα οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Γαλάτα.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου είπε ότι "έγινε ένας συντονισμός μεταξύ των διαφόρων δυνάμεων για το πώς θα επιχειρήσουν την Τρίτη".
 
«Έγινε αξιολόγηση της κατάστασης και εντόπισαν τους χώρους που θα προχωρήσουν» πρόσθεσε.
 
Ο κ. Νικολάου είπε ακόμα ότι συμμετείχε στη σύσκεψη στην προσπάθεια “για να δούμε πώς να βοηθήσουμε την κατάσταση”.
 
Για το θέμα των ευθυνών και το πώς ξεκίνησε η όλη κατάσταση, ο κ. Νικολάου είπε ότι “αυτά είναι θέματα που θα διερευνηθούν. Τώρα δεν είναι του παρόντος”.





Πλήθος κόσμου έστειλε προμήθειες και νερό για τους Δασοπυροσβέστες, την Πολιτική Άμυνα και τους εθελοντές.



 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Γιάννης Νησιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.