6/6/16

Πίεση στην Καταπίεση


Μαζί πάντα με την γυναίκα μου, την Πέμπτη ζήσαμε το πως εξαπλώθηκε ο φόβος και η ανασφάλεια στην πόλη εξαιτίας των επεισοδίων κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Διάβασα κάποια ρεπορτάζ που μετέφεραν την είδηση την Πέμπτη 2/6 αλλά όλη η ουσία βρίσκεται στο πως και στο γιατί ξεκίνησαν όλα και στο πως επηρέασαν την πόλη.
Ο πρόεδρος Μαδούρο με ένα ακόμα προεδρικό διάταγμα και αδιαφορώντας ξανά για την έγκριση η όχι της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου, αποφάσισε ότι πλέον η διάθεση στον κόσμο όλων των βασικών προϊόντων θα γίνεται αποκλειστικά από τα κρατικά σούπερ μάρκετ και  πόρτα πόρτα -σε μια χώρα 30 εκατομμυρίων κατοίκων- από τις Comités Locales de Abastecimiento y Producción (CLAP) - Τοπικές επιτροπές εφοδιασμού και παραγωγής, που απαρτίζονται αποκλειστικά από διαπιστευμένα μέλη του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι απολύτως κανένα ιδιωτικό κατάστημα δεν θα διαθέτει προϊόντα όπως  αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, γάλα, ρύζι, καφέ, χαρτί υγείας, βούτυρο, μακαρόνια κλπ. 
Η αλήθεια είναι πως αυτά τα προϊόντα σπανίως εμφανίζονται σε ιδιωτικά καταστήματα έτσι και αλλιώς, αλλά όταν ένα κατάστημα πρόκειται να προμηθευτεί έστω και μια μικρή ποσότητα κάποιου από αυτά τα προϊόντα η είδηση ταξιδεύει σαν αστραπή και τεράστιες ουρές δημιουργούνται από πολύ νωρίς με κόσμο που περιμένει και ελπίζει η φήμη να είναι αληθινή. Άλλοτε είναι και άλλοτε όχι. Άλλοτε τα προϊόντα φτάνουν για όλους, τις περισσότερες φορές όχι.


Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.