8/6/16

Τηλεόραση και «Επανάσταση»


Του Γιάννη Κουζηνού
Ογδόντα μια -81- ώρες τους τελευταίους πέντε μήνες εμφανίστηκε ο πρόεδρος Μαδούρο στην τηλεόραση σε εθνικό δίκτυο. Ογδόντα μια ώρες τους τελευταίους μήνες όλες οι τηλεοράσεις στην Βενεζουέλα δημοκρατικά πρόβαλαν τα ατέλειωτα λογύδρια του διαδόχου του Τσάβες, που αποδεικνύεται πραγματικά άξιος της διαδοχής, καθώς έχει περάσει κατά πολύ το πραγματικό τέρας της επικοινωνίας και χαρισματικό ως προς αυτό, προκάτοχό του.
Και μάλιστα αυτές οι 81 ώρες είναι πέραν από τις ώρες της προσωπικής εκπομπής που έχει ο Μαδούρο στην τηλεόραση (Contacto Con Maduro) και προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση κάθε Τρίτη στις 7 και τραβάει… όσο θέλει ο πρόεδρος!
Όλα αυτά βέβαια, όπως προανέφερα, τα ξεκίνησε ο Ούγκο Τσάβες σχεδόν αμέσως με την εκλογή του στην προεδρία. Ο ίδιος διατηρούσε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση και έμενε στον αέρα για τρεις, τέσσερις έως και 12 ώρες συνεχόμενα. Καμία φορά έδινε την εντύπωση ότι ουσιαστικά κυβερνούσε από τηλεοράσεως, αφού δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που έδινε εντολές στους υπουργούς του από τον αέρα της εκπομπής για να ικανοποιήσει αιτήματα τηλεθεατών που μιλούσαν ζωντανά μαζί του. Και αν όλο αυτό θυμίζει λίγο... Λεβέντη οι ομοιότητες είναι πραγματικά μεγάλες, αν δείτε το αρκετά δημοφιλές βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube με απόσπασμα από την εκπομπή του, όταν απευθύνεται στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών George W. Bush αποκαλώντας τον "Mr. Danger" και "Donkey" τρέφοντας για εσωτερική κατανάλωση το αντιαμερικανικό συναίσθημα.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.