19/6/16

Π. Ήφαιστος, «Γερούν». ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ; Οι παθολογίες είναι άλλες όχι το Brexit ή μη Brexit. Ασθένεια είναι σίγουρα η ΟΝΕ

Π. Ήφαιστος
Το καράβι της Οδύσσειας των κρατών, της Ευρώπης και του κόσμου
Το καράβι της Οδύσσειας των κρατών, της Ευρώπης και του κόσμου
Ο κ Γερούν (βλ. ειδησεογραφία στο τέλος), λέει πως θέλει να μας ρίξει στα βαθιά … ! Ποιος είναι αυτός ο Κύριος που αποφασίζει για εμάς! Εμείς, πάντως, σε βιβλία και άρθρα το 1992-3 γράψαμε ότι δεν υπήρξε πιο αυτοκαταστροφική απόφαση από αυτή της ΟΝΕ. Πέραν του γεγονότος ότι η ΟΝΕ με σπασμωδικό κα νευρικό τρόπο επιβλήθηκε εκβιαστικά  από τους Γάλλους το 1990-92 για να «δέσουν νομισματικά» την Γερμανία ενόψει Γερμανικής επανένωσης (κατάλαβαν πολύ γρήγορα πόσο ανόητη προσδοκία ήταν και το ομολογούσαν) ενόψει ενοποίησης βλ. κεφ. 6 του «Διπλωματία και στρατηγική των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων»), σε πολλές αναλύσεις εξηγούσαμε ότι αποτελούσε μια πολιτικοοικονομικά και πολιτικοανθρωπολογικά τερατώδη απόφαση: Πάνω σε ένα διαφοροποιημένο εθνοκρατοκεντρικό πεδίο εθνοκρατών διαφορετικού μεγέθους, ισχύος, πόρων, τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, εργασιακών πρακτικών, θεσμικής αποτελεσματικότητας, εξαγωγικών δυνατοτήτων κτλ, επιβλήθηκε μια ενιαία νομισματική δομή που απαιτεί κοινές μακροοικονομικές πολιτικές.

Επιστροφή σε προπολιτικές εποχές διαμέσου Δαρβινιστικών παραδοχώνΜόνο ο Δαρβίνος στην πιο θηριώδη τεχνοκρατική του μορφή θα μπορούσε να διακυβερνήσει (κατεξουσιάσει) ένα τέτοιο πολιτικοοικονομικό τερατούργημα. Επειδή ένας μεγάλος Δαρβίνος δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει (ιστορικά πολλοί Χίτλερ το νόμισαν πλην είναι όπως πάντα ήταν ανέφικτο) απέκτησαν μεγάλο ρόλο και σε πολλά επίπεδα μικροί Δαρβίνοι τον αποκρουστικό ρόλο των οποίων ευνοεί μεταμοντέρνα δομή της μαζικής παραγωγής, της μαζικής κατανάλωσης, της αστικοποίησης, της ιδιωτείας στα πεδία της τοκογλυφίας και της κερδοσκοπίας και της ανθρωπολογικής συρρίκνωσης πολλών μελών των κοινωνιών που επιχειρείται με τα συστήματα «εκπαίδευσης-αποδόμησης». Αυτά βέβαια είναι παθολογίες στο ιστορικό σκαμπανέβασμα των εθνών. Εφήμερα μεν ενίοτε όμως και μεγάλης «εφήμερης» διαρκείας. Αντιστάσεις πάντα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, ιδιαίτερα σε εθνοκράτη των οποίων τα μέλη των κοινωνιών αντιστέκονται στην αποδόμησή τους και στην ανθρωπολογική τους συρρίκνωση και τα οποία αδιάκοπα αξιώνουν δημοκρατική φορά κίνησης. Όπως είναι λογικό οι ζημιές είναι τόσο λιγότερες όσο μεγαλύτερες είναι οι αντιστάσεις, και αντίστροφα.
Δηλαδή, το 1992 υπό τις τότε ιδιαίτερες συνθήκες της μετάβασης από τον Ψυχρό Πόλεμο στην μεταψυχροπολεμική εποχή, αντί ψύχραιμης και ορθολογιστικής σκέψης και αποφάσεων που θα λάμβαναν υπόψη τις μεγάλες πλανητικές αλλαγές, επιδιώχθηκε μια πολιτικοοικονομικά εγκληματική «ταχύρρυθμη» ένωση που θα καθιστούσε πολιτικοοικονομικά ενιαίο και αδιαφοροποίητο τον ευρωπαϊκό «χώρο».
ifestosTheoriaDiethnousΤα έθνη όμως δεν είναι «χώροι» αλλά ανθρωπολογικά διαφορετικά σμιλευμένες συλλογικές οντότητες γεγονός που ιστορικά τις οδήγησε να θέλουν να ζουν πολιτικά μέσα σε διαφορετικά ανεξάρτητα κράτη. Να διαθέτουν δηλαδή την δική τους πολιτική κυριαρχία, να είναι εθνικά ανεξάρτητα. Είναι ένα πράγμα να επιδιώξουν συνεργασία στα πεδία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που μετά το 1996 μέχρι και την δεκαετία του 1990 επιδιωκόταν στο πλαίσιο συναινετικών αποφάσεων που έκανε το σύστημα να κλίνει προς διακυβερνητισμό και άλλο να ανακατώσουν μέσα σε ένα νομισματικό καζάνι διαφορετικά έθνη και να αναθέσουν σε διάφορους Κύριους Γερούν να παράγουν το ανθρωπολογικό μίγμα της διεστραμμένης Δαρβινιστικής αντίληψής τους.
Ενώ δε η έμμεση αντιπροσώπευση των κρατών (βαφτισμένη «έμμεση δημοκρατία») έγινε εκατοέμμεση, και πλέον μηδενική σε πολλά κράτη της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κάποιος συγκεκριμένος Κύριος Γερούν της θηριώδους τεχνόσφαιρας που κατεξουσιάζει για λογαριασμό τοκογλύφων κερδοσκόπων και ηγεμονικών υπηρεσιών, και που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την συμφορά της Ελλάδας και όχι μόνο, μας λέει ότι θα δώσει και άλλη δόση δηλητηρίου. Να μας πάει δηλαδή πιο βαθιά στα έγκατα της Αβύσσου όπου τα θηρία της τεχνόσφαιρας είναι μεγαλύτερα, ισχυρότερα και πιο αδίστακτα. Πρόκειται για πολιτικοοικονομικό παραλογισμό ή για παράκρουση στα υπόγεια κάποιων ηγεμονικών κρατών όπου όπως φαίνεται εκκολάπτονται ανορθολογικά και ανεφάρμοστα σχέδια καταστολής και κατεξουσιασμού. Για να θυμηθούμε τον Παναγιώτη Κονδύλη, επιβάλλονται τεχνοκρατικές δομές που προϋποθέτουν μηχανοποιημένα ανθρωποειδή και όχι ανθρώπους με υπόσταση, ζωντανούς και διεκδικητικούς. Μέσα σε τέτοιους θεσμούς, οι άνθρωποι είτε ασφυκτιούν είτε εκρήγνυνται.
39-ifestos-diplomatiaΤο ζήτημα είναι μεγάλο και το έχουμε αναπτύξει σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Βλ. και μερικές έγκαιρες προειδοποιήσεις πριν πολιτικοοικονομικά άμυαλοι μας ρίξουν στην φυλακή της ΟΝΕ η οποία εξ αντικειμένου θα γινόταν, όπως προειδοποιητικά γράψαμε «φυλακή χωρίς απόδραση» «ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις http://wp.me/p3OlPy-CS». Παραμένει ότι η ΟΝΕ δεν ήταν μόνο μια πολιτικοοικονομικά διεστραμμένη απόφαση αλλά και μια στρατηγικά αυτοκτονική απόφαση. Έθρεψε την άνιση ανάπτυξη, η οποία, ως γνωστό, ιστορικά αποτελεί το κύριο αίτιο πολέμου. Ενώ δε ένα τέταρτο του αιώνα μετά είναι ολοφάνερο ότι εκμηδενίστηκε η δημοκρατία, ότι η Ευρώπη εισήλθε σε μια θανατηφόρα τροχιά πολιτικοοικονομικού ανορθολογισμού –σε υποσέλιδο του βιβλίου μας
«Κοσμοθεωρητική ετερότητα και αξιώσεις πολιτικής κυριαρχίας» είχαμε παραθέσει πλήθος δηλώσεων «υψηλών προσώπων» της περιόδου 1995-98 που το έλεγαν πλην εν Ελλάδι δεν άκουγαν την βουή των επερχόμενων γεγονότων– το εξαρτησιακά βαφτισμένο ανορθολογικό νεοελληνικό κράτος έκανε ένα άλμα στο κενό. Χωρίς λόγο, βιαστικά και ανορθολογικά ενώ ήμασταν μέλος της ΕΕ και όλων των διεθνών θεσμών, και ενώ διαθέταμε δημοσιονομικής και νομισματική ευελιξία για να εξορθολογίσουμε την οικονομία και τους θεσμούς, εισήλθε στην ΟΝΕ όπου όλοι ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν ότι η διανεμητική ισχύς των νομισματικών αποφάσεων δεν θεσπίζεται κοινωνικοπολιτικά αλλά την διαχειρίζεται ένα σύστημα τεχνοκρατών και ανθρώπων των τοκογλύφων. Δολοφονήθηκε έτσι ο πλούτος των Ελληνικών νοικοκυριών που με κόπο και μόχθο –και ενάντια στο ανορθολογικό εξαρτημένο κράτος– κατόρθωσαν να αποκτήσουν δουλεύοντας επί δύο αιώνες μετά τον αγώνα ανεξαρτησίας. Εδώ είμαστε λοιπόν. Το νεοελληνικό κράτος καταλήφθηκε από ειδικούς της κωλοτούμπας και των υποκλίσεων και οι νεοέλληνες κλαίνε την μοίρα τους περιμένοντας το τέλος τους.
ifestos3bgΓιατί Brexit ή μη Brexit οι παθολογίες της ΕΕ είναι εκεί εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. Η συζήτηση και μόνο στην Βρετανία και όχι μόνο –και η βαθύτατη πλέον διχογνωμία εντός των κοινωνιών των κρατών μελών– λογικά θα έπρεπε να οδηγήσει σε διορθωτικές αποφάσεις στο πλαίσιο μεγάλων διασκέψεων. Αντί κάτι τέτοιο ή παρόμοιο την τύχη μας διαχειρίζεται ο ένας ή άλλος Γερούν. Σε αυτά βέβαια, κανείς απαιτείται να συνεκτιμά το γεγονός ότι μια μεγάλη διακρατική διάσκεψη έπρεπε από καιρό να συζητήσει τα μεταψυχροπολεμικά ευρωστρατηγικά ζητήματα καθότι οι στρατηγικές σεισμικές πλάκες της Ευρώπης μετατοπίζονται ολοένα και περισσότερο. [ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ, Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΑ ΚΡΑΤΗ http://wp.me/p3OqMa-14d]
nuclearΥστερόγραφο. Τίποτα «προσωπικό» με τον Κύριο αυτό. Απλά ενσαρκώνει όπως και η υπόλοιπη τεχνόσφαιρα την σύγχρονη μεταμοντέρνα πολιτικοοικονομική διαστροφή. Καθότι η καταστολή της δημοκρατίας και ο κατεξουσιασμός είναι πολιτικοοικονομική διαστροφή. Αυτή η θέση είναι αξίωμα και νομοτέλεια, καθόλου αξιολογική και διαχρονικά αληθής. Η ελευθερία σε όλες τις εκδοχές της –ως εθνική ανεξαρτησία και ως φορά κίνησης για ολοένα και ως πολιτική ελευθερία που συμβολίζεται και διαπιστώνεται από το κατά πόσο έχουμε δημοκρατική φορά κίνησης και ολοένα μεγαλύτερο ρόλο του εντολέα πολίτη– δεν αμφισβητείται. Εάν και όταν αμφισβητηθεί εντάσσεται σε μια λογική προπολιτικής αντίληψης.

Η ειδησεογραφία
Γερούν: Θα προχωρήσουμε στην εμβάθυνση της ολοκλήρωσης, ανεξαρτήτως Brexit
Τα δεκαεννέα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε όλα τα πεδία που κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα το οποίο αναμένεται να κρίνει εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην ΕΕ ή θα αποχωρήσει από αυτήν, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Επισήμως, στο συμβούλιο το οποίο διεξήχθη στο Λουξεμβούργο δεν συζητήθηκε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση Brexit μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, πάντως εξετάστηκε το πώς η ευρωζώνη θα εντείνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της. «Κάναμε μια συζήτηση για το τι χρειάζεται να κάνουμε, ανεξαρτήτως του Brexit, στην ευρωζώνη», επισήμανε ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το συμβούλιο. «Ήταν μια πολύ βασική συζήτηση και έδειξε ότι όλοι μοιραζόμαστε μια αίσθηση επείγοντος, μια αίσθηση κοινού σκοπού και στόχου, που είναι να ενισχύσουμε αυτό που έχουμε», συνέχισε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας. «Αφορούσε ιδιαίτερα το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εντεινόμενη ανησυχία των εκλογικών μας ακροατηρίων για τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών σχεδίων, πιο συγκεκριμένα του ευρώ, και υπάρχει μια πολύ ισχυρή δέσμευση και αποφασιστικότητα να κάνουμε βήματα προς τα μπρος», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. Η Ευρωομάδα φάνηκε να τηρεί μια στάση διαμετρικά αντίθετη στις εκκλήσεις που απευθύνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να παγώσει η διαδικασία περαιτέρω ολοκλήρωσης στην ΕΕ, διότι όπως επιχειρηματολογεί οι προτάσεις για στενότερη συνεργασία αυτή την περίοδο μοιάζουν να εντείνουν τον ευρωσκεπτικισμό στην Ευρώπη. Ο Τουσκ, ο οποίος θα προεδρεύσει της Συνόδου Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου, μόλις μερικές ημέρες μετά το δημοψήφισμα στο ΗΒ, επισήμανε την 30ή Μαΐου ότι εξαιτίας της «εμμονής μας με την ιδέα της διαρκούς και πλήρους ολοκλήρωσης, δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε ότι οι απλοί άνθρωποι, οι πολίτες της Ευρώπης, δεν μοιράζονται τον δικό μας ενθουσιασμό» για το ευρωπαϊκό σχέδιο. Ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι η ατμόσφαιρα στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν πολύ διαφορετική, αν και σημείωσε πως τα επόμενα βήματα προς τη στενότερη ολοκλήρωση δεν θα είναι δραματικά. Στο «τρέχον πολιτικό κλίμα, δεν θα γίνουν ιστορικά, δραματικά βήματα μπροστά, αλλά θα γίνουν βήματα προς τα μπρος, αναπόφευκτα, αναμφισβήτητα. Θα πάμε το σχέδιο πιο πέρα, θα βαθύνουμε τη συνεργασία μας, θα την ενισχύσουμε για να επιτύχουμε αυτό που θέλουν οι πολίτες από εμάς, το οποίο είναι βασικά ασφάλεια, σε οικονομικούς όρους και μη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ. Δεν διευκρίνισε ποια ακριβώς είναι τα πεδία όπου η διαδικασία ολοκλήρωσης θα επιταχυνθεί, ωστόσο σημείωσε πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά και τους κανόνες για τις τράπεζες. Τόσο ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο συμβούλιο απέφυγαν να αναφερθούν άμεσα στο Brexit, πάντως καταδίκασαν τη δολοφονία της βρετανίδας βουλεύτριας Τζο Κοξ χθες, μεσούσης της εκστρατείας της υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπουργοί Οικονομικών τήρησαν ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια του συμβουλίου. Μπ. Γ., ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters  Λουξεμβούργο, Luxembourg
http://mignatiou.com/2016/06/geroun-tha-prochorisoume-stin-emvathinsi-tis-oloklirosis-anexartitos-brexit/#more-134993

Συναφείς παρεμβάσεις

  • Ευρωπαϊκή ένωση: Πρότυπο ενός εθνοκρατοκεντρικού κόσμου ή μιας υπερκρατικής δεσποτείας;* http://wp.me/p3OlPy-Nl 
  • Περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη; Απάντηση: Όση πρέπει σύμφωνα με την εθνοκρατοκεντρική της φύση http://wp.me/p3OlPy-PI 
  • ΤΟ ΘΟΛΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-CO 
  •  Θα επιβιώσει ή δεν θα επιβιώσει η ΕΕ; http://wp.me/p3OlPy-sz 
  • Η Ευρώπη σε Σταυροδρόμι: Οι προϋποθέσεις μιας Εθνοκρατοκεντρικής ΕΕ http://wp.me/p3OlPy-uy 
  • ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις http://wp.me/p3OlPy-CS 
  • ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-12 ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ http://wp.me/p3OlPy-sn 
  • Η ΕΕ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ http://wp.me/p3OlPy-6w 
  • ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΈΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΎ ΚΑΙ Η ΚΑΤΆΛΗΞΉ ΤΟΥ: ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ,ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ http://wp.me/p3OqMa-138
  • Π. Ήφαιστος, ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ, Η «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» και συνθήκες που την κατεδαφίζουν. http://wp.me/p3OlPy-1bQ  –  http://wp.me/p3OqMa-15l
  • ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ VERSUS ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ / ΙΣΧΥΡΕΣ… http://wp.me/p3OlPy-10O 
  • «ΔΕΝΔΡΟ-ΦΟΒΙΑ», «ΦΥΛΛΟ-ΦΟΒΙΑ», «ΦΥΣΗ-ΦΟΒΙΑ» ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-ZS 
  • Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΔΥΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ http://wp.me/p3OlPy-ZB 
  • Μοντερνισμός, το ιδεολογικό φαινόμενο και η μεταμοντέρνα διολίσθηση προς τα ανθρωπολογικά Σόδομα και Γόμορρα. http://wp.me/p3OlPy-Zv 
  • Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑΣ http://wp.me/p3OlPy-134 
  • ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΎ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-Vv 
  • ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ. ΤΟ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΟΣ http://wp.me/p3OlPy-OE 
  • Tο εθνοκρατοκεντρικό διεθνές σύστημα και η διαδρομή της ανθρωποκεντρικής πολιτικής θεμελίωσης http://wp.me/p3OlPy-No 
  • ΖΙΑΚΑΣ: «ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ… http://wp.me/p3OlPy-I4 
  • Οι Έλληνες “μπουμπουνοκέφαλοι προοδευτικοί” http://wp.me/p3OlPy-BD 
  • «Πελατειακές σχέσεις» (patron-clientrelations) μεταξύ ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών στο σύγχρονο… http://wp.me/p3OlPy-wB 
  • Π. Ήφαιστος, ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ, Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΑ ΚΡΑΤΗ http://wp.me/p3OqMa-14d
Π. Ήφαιστος – P. Ifestos
www.ifestosedu.gr / www.ifestos.edu.grinfo@ifestosedu.gr
Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/
Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/
Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/
Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/
Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/
Κονδυλης Παναγιώτης– https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/
Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/
Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/
Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/
Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/
Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/
Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos
Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB
«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos
Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos
biblia_ifestos4

3 σχόλια:

  1. Χοιροτροφος, απευθυνεται σε γουρουνια (γκοιμ). Οχι αδικως. Ριξτε μια ματια γυρω σας να δειτε την οικονομικη και ηθικη εξαθλιωση (αυτοι εχουν λεφτα) του ελληνικου λαου που ζει και κινειται σφυριζοντας αδιαφορα, αγριως χειραγωγουμενος με μονο του μελημα τη κοιλια του ή και λιγο παρακατω. Λυπουμαι γι αυτη τη καταντια. Αν παντως ειναι αληθει αυτα που λεει ο Μagaldi, της Grande Oriente Democratica, ο φλουφλης αυτος (ο Γερουν), μελος της ομαδας των διεθνών ολιγαρχων που συνασπιζονται σε διαφορες συντηρητικης αποχρωσεως Υπερ-Στοες (οπως η 3-EYES, Compass STAR-ROSE) ξερει τι λεει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοκλήρωση σημαίνει καθυπόταξη όλη της Ευρώπης από την Γερμανία και το αδελφάτο της, διαδικασία που βρίσκει σύμφωνες τις Ρωσία, Κίνα και Αμερική, η Αμερική για να ελέγξει την κατάσταση μιλώντας μόνο με έναν, την Γερμανία και οι Ρώσοι με τους Κινέζους για να μπορέσουν να επεκταθούν προς την Ευρώπη, ειδικά οι Ρώσοι, τα καλά που είδαν με το ευρώ οι Ρώσοι ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν μπορούσαν να τα φανταστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι Τουρκία και Ρωσία ανέκαμψαν οικονομικά όλη αυτήν την περίοδο, από το 2002 και μετά, που στην Ευρώπη συντελείται η περιβόητη ολοκλήρωση διά της ΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.