24/6/16

Nάιτζελ Φάρατζ: Ο άνθρωπος που επέβαλε το δημοψήφισμα και το Brexit

"ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ"
Nάιτζελ Φάρατζ: Ο άνθρωπος που επέβαλε το δημοψήφισμα και το Brexit
«Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». Με αυτά τα λόγια πανηγύρισε το Βrexit ο επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ.
«Εάν οι προβλέψεις είναι σωστές, αυτό θα είναι μια νίκη για τους πραγματικούς ανθρώπους, για τους απλούς ανθρώπους, για τους αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις πολυεθνικές. Παλέψαμε ενάντια στο ψέμα και στην εξαπάτηση», συμπλήρωσε ο... από τα γεννοφάσκια του αντιευρωπαϊστής επικεφαλής του ακροδεξιού UKIP.Ο 52χρονος Φάρατζ, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα για τα «βέλη» που έχει εκτοξεύσει ενάντια στην ηγεσία της Ε.Ε. με αφορμή την οικονομική περιπέτεια της χώρας μας, χρηματιστής στο επάγγελμα, ξεκινήσε την πολιτική καριέρα με τους συντηρητικούς μέχρι που τους εγκατέλειψε το 1992, όταν οι Τόρις υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ενα χρόνο αργότερα ίδρυσε το δικό του κόμμα, το περίφημο UKIP (UK Independence Party) και το 1999 κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής (το 2004 και 2009 επίσης).
Το 2006 έγινε αρχηγός του UKIP ενώ θεώρησε νίκη του τη δέσμευση του  Ντέιβιντ Κάμερον για εκλογή δημοψηφίσματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου.

Εχει επιζήσει και από συντριβή αεροσκάφους!
Το «κακό παιδί του Ευρωκοινοβουλίου» είναι... πολύ «σκληρό καρύδι». Όταν ήταν μόλις 20 χρονών προσβλήθηκε από καρκίνο των όρχεων, τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει. Τον Μάιο του 2010 ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από συντριβή αεροσκάφους όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου το μονοκινητήριο αεροπλάνο -πίσω από το οποίο κυμάτιζε πανό του UKIP- στο οποίο επέβαινε κατέπεσε σε ένα λιβάδι στο Νορθαμπτονσάιρ. Ευτυχώς πετούσε σε χαμηλό ύψος κι έτσι ο Νάιτζελ Φαράτζ περπάτησε σαν... κύριος όταν απεγκλωβίστηκε από το σκάφος (σε κατάσταση σοκ όμως).
Ο αγγλικός Τύπος πάντως ακόμη και σήμερα εκφράζει τις ανησυχίες του για το αν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα αφού ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα πως αντιμετωπίζει πρόβλημα αϋπνίας εξαιτίας πόνων στη μέση και του έχουν χορηγηθεί χάπια που τον βοηθούν στον ύπνο ενώ υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που δεν αποκλείουν να έρθει ξανά στην επιφάνεια το σκάνδαλο της παράνομης σχέσης του με την Αναμπελ Φούλερ, η οποία για μια περίοδο βρισκόταν στο στενό περιβάλλον των συνεργατών του.

Προσωπική ζωή

Γεννημένος στο Κεντ, όπου εξακολουθεί να κατοικεί, ο Νάιτζελ Φάρατζ χαρακτηρίζεται απ' όλους ως ένα από τα πιο έξυπνα παιδιά του σχολείου. Παρά το γεγονός πως τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα, αφού ο πατέρας του, αντιμετωπίζοντας προβλήματα αλκοολισμού, παράτησε την οικογένεια όταν ο Νάιτζελ ήταν μόλις 5 ετών.
Επέλεξε να μην σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο αλλά έπιασε αμέσως δουλειά στο City ως trader, εκεί όπου όπως παραδέχονται αρκετές πηγές από το περιβάλλον έχτισε αυτό τον δυναμικό χαρακτήρα με τον εμπρηστικό λόγο. Δύο από τις καταχρήσεις της ζωής του, τις οποίες συνεχίζει ακόμη και σήμερα αφορούν το κόκκινο κρασί και το τσιγάρο.


Η άποψή του για την Ευρώπη δεν είναι ίδια με αυτήν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρουν οι φίλοι του ενώ η δεύτερη γυναίκα του Κίρστεν Μερ, την οποία παντρεύτηκε το 1999, είναι Γερμανίδα και μαζί της έχει δύο κόρες. Με την πρώτη σύζυγό του Γκρέιν Χέις, η οποία ήταν η νοσηλεύτρια που τον φρόντισε όταν σε ηλικία 20 ετών είχε ένα σοβαρό τροχαίο, απέκτησε δύο γιους και χώρισε το 1997.
Για όσους τον κατηγορούν πως έχει χαρακτηριστικά ρατσιστή, οι υποστηρικτές του απαντούν χαρακτηριστικά «Είναι ένας παλιομοδίτης πατριώτης»

Η πολιτική πορεία του
1982 - Ξεκινά να εργάζεται ως trader σε εταιρεία μετάλλων στο Λονδίνο
1992 - Φεύγει από το κόμμα των Συντηρητικών αφού διαφωνεί με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ
1993 - Ιδρυτικό μέλος του UKIP
1999 - Εκλέγεται Ευρωβουλευτής, εκπροσωπώντας τη νοτιοανατολική Αγγλία
2006 - Εκλέγεται αρχηγός του UKIP
2010 - Αποτυγχάνει να εκλεγεί Πρωθυπουργός όμως παραμένει στην ηγεσία του κόμματος

Οι δηλώσεις του για την Ελλάδα
Ο Bρετανός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές αναταραχή στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των εισηγήσεών του ξεστομίζοντας ότι δεν θα ήθελαν να ακούσουν οι «ηγέτες» και οι ιθύνοντες της Ε.Ε. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός στην Ελλάδα το 2010 όταν η ομιλία του στο Στρασβούργο, ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, έγινε ανάρπαστη με δεκάδες Ελλήνων να εντυπωσιάζονται από τον στομφώδη λόγο του και την ειρωνική του διάθεση απέναντι στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Οι φράσεις του, όπως: «Κύριε βαν Ρομπέι όταν μιλάτε για σταθερότητα, θα μπορούσα να σας χειροκροτήσω για το χιούμορ σας», «Δε θέλουμε αυτή τη σημαία (ευρωπαϊκή)», «Η βλακεία και η απληστία των Ιρλανδών έπαιξε ρόλο γιατί δεν έπρεπε να μπουν στο ευρώ», «Ποιο στο διάολο είστε; Είστε όντως πολύ επικίνδυνοι. Καταστρέφετε τη δημοκρατία», έγιναν πρωτοσέλιδο, τίτλοι στα δελτία ειδήσεων και βασικές ατάκες σε κουβέντες ευρωσκεπτικιστών.
Το απόσπασμα, δε, από την παραπάνω ομιλία συγκέντρωσε στο YouTube εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις μέσα σε λίγο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι ο εμπρηστικός λόγος του βρήκε αντίκρισμα και ότι πολλοί ταυτίστηκαν με όσα υποστήριξε σχετικά με μία Ευρώπη που «πλέον διοικείται από τη Γερμανία».
 • Τον Μάρτιο του 2010 είχε παραχωρήσει συνέντευξή σε ελληνική εφημερίδα, τονίζοντας ότι «Η Ε.Ε. σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσσοβο. Όταν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα που θα τις επιβάλλει η Ε.Ε τότε -και μόνο για τυπικούς λόγους- θα μπορέσει να έχει κάποια δική της κρατική υπόσταση. Ουσιαστικά όμως θα βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Ε.Ε. Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία και Ισπανία) θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδος. Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα γαλλο-γερμανικό σχέδιο που σκοπό έχει να επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη, η Αγγλία και η Αμερική βοηθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές μιας και αυτό αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου τους για μια παγκόσμια δικτατορία».Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα (λίγο πριν μπει στο μηχανισμό στήριξης) «είναι εγκλωβισμένη σε ένα νόμισμα στο οποίο δεν θα έπρεπε να είχε μπει». Λίγους μήνες αργότερα, δεν είχε διστάσει να πει στον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι ότι έχει το χάρισμα μιας «βρεγμένης πατσαβούρας» και την εμφάνιση ενός χαμηλόβαθμου τραπεζικού (!!!) και ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ε.Ε., είδαμε την Ελλάδα να μετατρέπεται στην ουσία «σε προτεκτοράτο».
 • Το καλοκαίρι του 2013 αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρθηκε στη λανθασμένη συνταγή για την Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: «Πρέπει να ομολογήσω ότι με αρρωσταίνει να βλέπω τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να καταστρέφεται από εσάς και από το όλο και πιο αηδιαστικό ΔΝΤ».
 • To Σεπτέμβριο του 2013 ομιλία του ο Φάρατζ είπε επίσης ότι ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο τότε επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».
 • Το  Νοέμβριο του 2013 ο Φάρατζ, αναφερόμενος στις νεοσύστατες κυβερνήσεις του Λουκά Παπαδήμου στην Ελλάδα και του Μάριο Μόντι στην Ιταλία έκανε λόγο για κυβερνήσεις-μαριονέτες, καθώς και για μια Ευρώπη που βρίσκεται υπό γερμανική κυριαρχία.
 • Τον Ιανουάριο του 2014 είχε καλέσει τον Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,  να μετονομάσει την Νέα Δημοκρατία σε «Μη Δημοκρατία».
 • Στις 10 Ιουλίου του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με το «Οχι» των Ελλήνων έκλεινε τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για ένα 3ο Μνημόνιο, εξέφρασε το θυμό του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Τσίπρας είναι παγιδευμένος στην ΕΕ. Αν ήμουν στο 61% που ψήφισαν Όχι, τώρα θα ήμουν εξαγριωμένος.


 • Δυο ημέρες νωρίτερα είχε πάρει ξανά θέση για το ελληνικό ζήτημα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε έρθει η ώρα να ανακτήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός την κυριαρχία της χώρας.
9 σχόλια:

 1. Στεναχωρημένοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ της iefimerida για την εν ψυχρώ εκτέλεση της Γερμανικής σφηκοφωλιάς των Βρυξελλών από τους Εγγλέζους, καταπιάνονται με τον Farage λές και αυτός κατάφερε μόνος του να φέρει το Brexit.

  Αγνοούν (;) φυσικά ότι υπέρ του Brexit τάχθηκε ακόμη και η Βασίλισσα Ελισσάβετ.

  Αλλά δεν ξεχνάνε και τα υπνωτικά που δίνουν στους δικούς τους, όπου όποιος είναι πατριώτης είναι ακροδεξιός, και όποιος καταδέχεται να μιλά και με άλλους εκτός από τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες, είναι λαικιστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και όχι μόνο.Και οι φιλελεύθεροι(!) αλλά και οι αριστεροί στήριξαν μέρος τους το Brexit.Βασικά το δίπολο διαπέρασε όλα τα κόμματα.Για λόγους ευνοήτους ανεφέρθησαν μόνο οι ακροδεξιοί συμπαραστάτες του Brexit.Το δε κόμμα του Φάρατζ ούτε ακροδεξίο είναι.Είναι κατά της ευρωπαικής ολοκλήρωσης με γερμανικό μοντέλο.

   Διαγραφή
 2. Eάν η Ελλάδα ήταν μια ελεύθερη καυ υπερήφανη χώρα, ικανή να αναδεικνύει
  άξιους και υπερήφανους πολιτικούς και πνευματικούς ηγέτες, ο Νάϊτζελ Φάρατζ
  θα εκαλείτο στην Αθήνα και θα ανεκηρύσσετο σε ΄Ελληνα Πολίτη και επίτιμο
  μέλος της Ακαδημείας Αθηνών.
  ΄Ετσι θ'ανεβαθμίζετο και αυτό το ίδρυμα, που ανακήρυξε μέλη της κάθε καρυδιάς τσόφλι, ακόμη και τον πράκτορα Γουντχάουζ, που εκφωνούσε σχόλια εναντίον του Μακαρίου από το BBC, στη δεκαετία του 1950.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς άθλιο άρθρο που χτυπάει το άνθρωπο και όχι τις πράξεις του (κλασσική ad hominem fallacy)που δεν χρίζει καν σχολιασμού. Σάββα και λοιποί του blog, έχουμε μεγάλο σεβασμό στο blog και καλά κάνατε και το βάλατε για να δούμε τις αντιδράσεις του συστήματος και μέχρι που θα φτάσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ακολουθουμε την Αγγλια . παντα μαζι με τις θαλασσοκρατειρες δυναμεις. τι δουλεια εχουμε με τις ηπειρωτικες δυναμεις που παντα ηττημενες βγαινουν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στο κόσμο την έχει η Γαλλία, όχι το ΗΒ όυτε οι ΗΠΑ
   https://en.wikipedia.org/wiki/Exclusive_economic_zone#Rankings_by_area.

   Διαγραφή
  2. θαλασσιες δυναμεις Αγγλια, Αμερικη Γαλλια. ηπειρωτικες ρωσια, γερμανια , αυστρια.

   Διαγραφή
 5. Αφού το λέει ο κ. Καθηγητής, πρέπει να συμμορφωθείτε. Πάντα μαζί με την Αγγλία, σύμμαχοι και προδομένοι, με στιλέτο στη ράχη. Ξέχασε να αναφέρει και την μεγαλύτερη θαλασσοκράτειρα, σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, που ξεσκόλισε την δασκάλα της στην τεχνική του στιλέτου. Τα παραδείγματα δεν είναι ανάγκη να αναφερθούν, τα θυμάστε.
  Αλλά, δεν είναι κάτι τέτοια λόγος να μεμψιμοιρούμε και να βγάζουμε γλώσσα
  στον κ. Καθηγητή. Πειθαρχήστε λοιπόν και συγκεντρωθείτε στις σημειώσεις σας. Επιτέλους στην έδρα είναι ένας επιστήμων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. εκτος απο ειρωνεια εχεις κατι να αντιπαραθεσεις; Αλλα ξεχασα εμεις με τον πουτιν ομοδοξος και θα μας σωσει γιατι το λενε οι προφητειες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.