11/8/16

Μετά την απελευθέρωση της Ιεράπολης, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τη Ράκκα -Δείτε Τουπόλεφ 22 να βομβαρδίζει διυλιστήριο του ISIS


Σήμερα, 11 Αυγούστου 2016, έξι βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσεως τύπου Tu-22M3, απογειώθηκαν από αεροπορική βάση στη νότια Ρωσία και αφού έκαναν υπέρπτηση της Κασπίας, του Ιράν και του Ιράκ, βομβάρδισαν στόχους του ISIS στη Ράκκα, σε περιοχές ΝΑ, Β και ΒΔ της πόλης.

Να σημειωθεί ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί γίνονται λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση της Ιεράπολης/Μένπετζ, μετά από επιχείρηση των Κούρδων που υποστηρίχτηκε από τις ΗΠΑ και ενώ αναμένεται η επιχείρηση των Κούρδων για την απελευθέρωση του τμήματος της Ράκκας που βρίσκεται βόρεια του ρου του Ευφράτη, μια επιχείρηση που θα γίνει από κοινού με τις ΗΠΑ.
Αναμένεται την πόλη της Ράκκας και την περιοχή που είναι νότια του ρου του Ευφράτη, να την απελευθερώσουν ο στρατός της Συρίας, με τη βοήθεια των Ρώσων.

3 σχόλια:

  1. Διυλιστήριο όχι όμως. Μιλάει για χημικό εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών κι από τα snapshots του βίντεο δεν προκύπτει όντως διυλιστήριο.
    Κατά τα άλλα μπράβο τους κ εις ανώτερα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο ειναι παλαιότερο. Θυμάμαι το είχα δεί πριν απο καιρό.

    Αυτό δεν μειώνει την αξία της αποστολής, δλδ οτι έξη Tu-22M3 απογειώθηκαν απο χιλίαδες χλμ για να βομβαρδίσουν εγκαταστάσεις του νταές. Ομως το ερώτημα ειναι εαν η αποστολή έγινε σημερα 11/8/2016 ή πρίν μια ή περισσότερες ημέρες και ανακοινώθηκε τωρα.


    Το βιντεο δείχνει δίαδρομο κατα την προσγείωση του Tu-22M3 σε άσχημη κατασταση. Ο διάδρομος προσγείωσης θέλει οποσδήποτε απο (1) καθάρισμα, (2) ξύσιμο και ασφαλτόστρωση στα επάνω 10 εκ έως και (3) μερική ανακατσκευή του επάνω στρωματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. M Bl
      το βίντεο είναι από ημιεπίσημη ρωσική ιστοσελίδα και δεν νομίζω να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
      Δεν βλέπεις τι γράφει, ότι είναι από την επιχείρηση της 11ης Αυγούστου.
      Αν έχεις σύνδεσμο που αποδεικνύει ότι είναι παλιό, βάλτον. Αλλιώς μην το γράφεις.
      Δεν είναι σωστό.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.