1/8/16

Στον εισαγγελέα οι «26» που εισέβαλαν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

  • (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι 26 συλληφθέντες, που κατηγορούνται ότι εισέβαλαν χθες το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό του Γρηγορίου του Παλαμά, διακόπτοντας την κυριακάτική Θεία Λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για το πλημμέλημα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες, νεαρής ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους 17  Έλληνες και εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Βρετανία και Μαρόκο).
Το περιστατικό της εισβολής φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη, το οποίο ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ήταν ένα από τα τρία οικήματα όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης –τα άλλα δύο ήταν το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ και μία 8όροφη ιδιωτική οικοδομή επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους 26 συλληφθέντες είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί συγκέντρωση από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να κατευθυνθούν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

4 σχόλια:

  1. Μια παράμετρος που αποφεύγουν επιμελώς τα mainstream ΜΜΕ να τονίσουν είναι η ύπαρξη ξένων μέσα στα μπουλούκια των "αναρχικών" μισθοφόρων που κατά καιρούς συλλαμβάνονται.
    Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι ξένοι είναι περισσότεροι από τους "Έλληνες".
    Αυτό από μόνο του είναι ένδειξη του πόσο απέχουν οι βιαιοπραγίες τους από οποιαδήποτε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και τους στόχους που τυφλά χτυπούν. Για ιδεολογία δε ούτε λόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι αλήθεια. Αφήνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για Έλληνες αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, ή όπως αλλιώς τούς λένε, ενώ, ήδη από τα Χριστούγεννα τού 2008, κατέστη σαφές ότι, ανάμεσα στους κουκουλοφόρους, είναι και πολλοί λαθρομετανάστες.

      Μάλιστα, το πράγμα μπορεί να είναι και πιο επικίνδυνο, απ' ό,τι φαίνεται:

      Aλβανοί παρακρατικοί στα Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο μέλη του UCK στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

      Διαγραφή
  2. Τελικα αφεθησαν ολοι ελευθεροι........Μπραβο SYRIZA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκκλησία έχει στοχοποιηθεί από την Πολιτεία από την εποχή του Σημίτη ακόμα, δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση της Δικαιοσύνης.
      Ίδια θα ήταν ακόμη κι αν καίγανε και γκρέμιζαν όλη την εκκλησία.
      Στην προσπάθεια ισοπέδωσης του ελληνικού λαού, κάθε συστατικό που του δίνει ζωή κι ιδανικά που μπορεί να οδηγήσουν σε αντίσταση, πρέπει να αφανιστεί.
      Ένα μεγάλο μπράβο στην ελληνική Δικαιοσύνη που δίνει το σύνθημα και για άλλες επιθέσεις.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.