12/8/16

Εγχώρια «ρωσολαγνεία» χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα

Αυτοί που ομνύουν στο όνομα της Ρωσίας και προσκυνούν δουλικά τον Βλαδίμηρο Πούτιν, αγνοούν (λίαν επιεικώς) τα πάντα από το ιστορικό παρελθόν και παρόν μίας αχανούς χώρας. 
Από το ιδεολογικό ξεβράκωμα του Ανδρέα Παπανδρέου και των κυβερνήσεών του μπροστά στην σοβιετική εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα τί αποκόμισε; Απλώς κάποιοι χρυσοδάκτυλοι επωφελήθηκαν από τα μυστικά κονδύλια της σοβιετικής μηχανής αποπληροφόρησης και έστησαν στην χώρα μας εφημερίδες και άλλους επικοινωνιακούς μηχανισμούς σοβιετικής προπαγάνδας.
Ορισμένοι από αυτούς έχουν καλές καταθέσεις στην Ελβετία και στο Λιχτενστάϊν και κάποιοι άλλοι «έφαγαν» τα λεφτά αυτά σε πολυτελείς δαπάνες. Βοήθησαν, πάντως, στο να εμπεδωθεί στην Ελλάδα η σοβιετική ιδεολογία και να ενισχυθεί ο αντιδυτικισμός –που είναι και το πάγιο ζητούμενο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, όποιο και αν είναι το καθεστώς που επικρατεί στο Κρεμλίνο.
Κατά τα λοιπά, οι αντιδυτικές επενδύσεις της Σοβιετικής Ενώσεως στην χώρα μας δεν απέτρεψαν ούτε την κατάρρευσή της το 1991, ούτε την πτώση της κομμουνιστικής αυτοκρατορίας που άρχισε το 1989 με το γκρέμισμα του Τείχους του Βερολίνου. Απλώς, στην Ελλάδα τα ρούβλια του Κρεμλίνου αποτρέπουν ακόμη και σήμερα τον προβληματισμό γύρω από τα αίτια της κομμουνιστικής κατάρρευσης, την οποία και αποδίδουν σε διάφορες συνωμοσίες, ως είθισται όταν επιδιώκεται η συσκότιση της πραγματικότητας.
Υπό αυτή την έννοια, η Ελλάδα αποτελεί στην ουσία ιδεολογική αποικία της σοβιετικής στο παρελθόν και ρωσικής σήμερα εξωτερικής πολιτικής, η οποία, αν εξαιρέσει κανείς την περίοδο Γέλτσιν, παραμένει σχεδόν η ίδια.

Για τη συνέχεια Euro2Day

18 σχόλια:

  1. ούτε η ΟΑΚΚΕ τέτοια επιτυχία στην συγγραφή της ανάλυσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς σας ήρθε η ιδέα κ. Παπανδρόπουλε ότι "τα μυστικά κονδύλια του Κρεμλίνου προς την Ελλάδα θα αρχίσουν να φθίνουν" ;

    Εδώ μέχρι Ρωσσικό κανάλι ετοιμάζεται από τον Ρωσσολάγνο Σαββίδη ;

    Ο άνθρωπος γέρασε και ακόμη δεν λέει να σταματήσει την βλακώδη αντιρωσσική προπαγάνδα επιπέδου πρώτης δημοτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωσσολαγνος ο Σαββιδης;μαλιστα...Και τι σχεση εχει ο Σαββιδης με τα μυστικα κονδυλια του Κρεμλινου;

      Τωρα δεν ξερω τι καναλι θα φτιαξει,με ατομα του Καμμενου,αλλα θα συμφωνησω, το αρθρο ειναι επιεικως αστειο

      Διαγραφή
    2. Τα περί Ρωσσολάγνου Σαββίδη είναι προφανώς σαρκασμός.

      Διαγραφή
  3. Ο μπαρμπα-Θανάσης τα έχει παίξει, εδώ και πολύν καιρό.

    Αρέσκεται, εις τα δυσμάς του βίου του, να επιμένει να μην διδάσκεται, από την οχληρή, γι' αυτόν, πραγματικότητα και ως εκ τούτου, παραμένει, σταθερά, να είναι ένας διασκεδαστικός κοτσανολόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω! Πόσο συγκινήθηκα από το άρθρο αυτό!Ευτυχώς που "έπεσε η κομμουνιστική αυτοκρατορία το 1991 και σωθήκαμε"! Και μετά ήρθαν οι όμορφες εποχές τέχνης και φιλοσοφίας που ζούμε σήμερα!!!!
    Υ. Γ. Ευτυχώς που έπεσε ο κομμουνισμος, γιατί θα μας έπαιρνε και τα σπίτια εκτός των άλλων, ενώ με την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού τα έχουμε εξασφαλισμένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικό αντίκρυσμα κατα περιόδους υπήρχε.Π.χ. Περίοδος Καραμανλή.Τωρα όντως δεν υπάρχει ουτε απο Ανατολή ουτε απο Δύση όμως.Αντιμετωπιζομεθα ως failed state ,απο όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι Ιπποκρατους που μαζευονται κατι παιδια με τον Βελοπουλο και καποιους αλλους που καταγραφουν για να εκτονωσουν οποια φιλορωσσικη διαθεση υπαρχει και να χειραγωγησουν τα ατομα αυτα...Γνωριζει κανεις τους κρυφους 2 ορους της συνθηκης του Κιουτσουκ Καιναρτζη???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ti σχεση εχουν οι γραφικοι στυλ Βελοπουλου με το συγκεκριμενο εξισου γραφικο αρθρο;Δηλαδη οσοι βρισκουν αστειο αυτο το αρθρο,σημαινει οτι ειναι ρωσοφιλοι;Σαν τους Αμερικανους εισαι,οποιος κατηγορει την Κλιντον κατηγορειται οτι υποστηριζει τον αστειο Τραμπ

      Διαγραφή
    2. οχι ειμαι περιεργος να τους μαθω

      Διαγραφή
    3. Αν και ειμαι Αμερικανοφιλος και σιχαινομαι την δηθεν ρωσικη φιλια το αρθρο μου φανηκε σαχλο. μου θυμισε τις αφισες του ΟΑΚΚΕ. Παντως αν υποννοει ρωσολαγνεια για την κυβερνηση μαλλον πεφτει εξω.
      1 θυμαστε την σταση του Τσιπρα στις επισκεψεις στην Ρωσια. Θυμησε παρα πολυ την σταση ΓΑΠ και Σαμαρα
      2 Την εδω επισκεψη Πουτιν με πολλα σημεια που εδειχναν οτι δεν τον παιρνουν στα σοβαρα, την φανερη αμηχανια του Βλαδιμηρου (ηγετης υπεδυναμης και εμοιαζε σαν επαρχιωτακι).
      Και το ΑΠΟΚΟΡΘΦΩΜΑ. Το στησιμο του Πουτιν απο τον Υσιπρα στα σκαλια του Μαξιμου. Απαραδεκτη ενεργεια γιατι ισως γνωριζε την κωλοτουμπα που ειχε ξεκινησει ο ξανθος αδελφος. κ.α

      Διαγραφή
    4. Eχεις δικιο για την κυβερνηση.Και ο Τσιπρας και ο Καμμενος,κοιτανε προς Αμερικη.Οτι ρωσοφιλο υπηρχε εχει φυγει απ τον ΣΥΡΙΖΑ και εχει φτιαξει δικο του κομμα

      Διαγραφή
    5. εννοεις τον Βελοπουλο; Αμαν η ρωσολαγνεια.

      Διαγραφή
  7. Τί ἀνιστόρητες βλακεῖες εἶναι αὐτές; Βλακεῖες καί νά γιατί:
    Ἡ ὅποια "σοβιετική ιδεολογία ...(γιά) να ενισχυθεί ο αντιδυτικισμός" τελείωσε τό 1989. Μέ τήν πτώση τοῦ κουμουνισμοῦ.
    Τό ὅτι "τό να ενισχυθεί ο αντιδυτικισμός ... είναι και το πάγιο ζητούμενο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, όποιο και αν είναι το καθεστώς που επικρατεί στο Κρεμλίνο", εἶναι ἀνιστόρητο ψεῦδος. Π.χ., ἡ προγκίπισσα Ὄλγα, πού παντρεύθηκε τόν βασιλιά τῆς Ἑλλάδος καί ἔγινε βασίλισσα τῆς Ἑλλάδος στίς ἀρές τοῦ 20οῦ αἰῶνος, τό ἔπραξε αὐτό, ἤ χρησιμοποιήθηκε ἀπό τήν Τσαρική Ρωσία, γιά γιά νά ..."ἐνισχυθῆ ὁ ἀντιδυτικισμός";
    Καί γιατί τά κοδύλια νά εἶναι ἄραγε καλά ὅταν ἔρχονται ἀπό τίς ΗΠΑ γιά τήν ἐπιρροή σέ δημοσιογράφους (ὅπως κατήγγειλε γιά ὅλη τήν Εὐρώπη ὁ Udolf Ulkotte) γιά νά καλλιεργοῦν τόν ἀντιρωσισμό στήν Εὐρώπη καί στήν Ἑλλάδα (καί ἄρα πρέπει νά ψαχτοῦμε καί ἐμεῖς...), καί εἶναι κακά μόνο ὅταν προωθοῦν τίς θέσεις τῆς ἄλλης πλευρᾶς καί "ἐνισχύουν τόν ἀντιδυτικισμό";
    Τά ξένα κονδύλια, ἀπό ὁπουδήποτε καί ἄν προέρχονται, γιά τόν ἔλεγχο τῆς πατρίδας μας (διά τῶν ΜΜΕ, διά τῶν πολιτικῶν καί διά τῶν δημοσιογράφων...) , εἶναι Τό ὑπ'ἀρθμόν ἕνα πρόβλημα.
    Γι' αὐτό, οἱ ὑπηρεσίες ἀσφαλείας καλό εἶναι νά κάνουν τό καθῆκον τους παρέχοντας τήν δέουσα πληροφόρηση ἁρμοδίως καί χωρίς κομματικές μονομέρειες - ἀκόμη δέ, σέ ἐθνικῶς σοβαρά θέματα, ἀναρμοδίως καί ἀτύπως, ἄν οἱ τυπικῶς ἁρμόδιοι κινοῦνται ἀποδεδειγμένα ἀνάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ὁ ἀνωτέρω ἀρθρογράφος, στερεῖται οἱασδήποτε ἀξιοπιστίας νομίζω, διότι ἡ περίοδος Γιέλτσιν εἶναι γιά τόν Ρωσικό λαό περίοδος προδοσίας. Δηλαδή μόνο τότε, πού ἡ Δύση κατάπινε τήν Ρωσία, δέν ἦταν ἐπικίνδυνη ἡ προσπάθεια τοῦ Κρεμλίνου γιά... κυριαρχία καί ἐπιρροή, καί ἄρα τίς ὑπόλοιπες περιόδους πρέπει νά φυλαγόμαστε ἀπό τόν ρωσικό κίνδυνο!!
    Ἄχ καί νά γινόταν ποινικό ἀδίκημα τό νά ἔχῃ κάποιος ἀρθογράφος δύο μέτρα καί δύο σταθμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Αντ.Πίκ. μετά τον Παπανδρόπουλο θέλουμε να ψάξετε να μας φέρετε και
    εκείνον τον διάσημο Κύπριο συναγωνιστή του, τον Paul Anastas, που για μια περίοδο εθήτευσε και ως ανταποκριτής των Ν.Υ. Τάϊμς, προτού κερδίσει την αθανασία (και πόσα;) με το κατασκοπευτικό μυθιστόρημα "Πάρτε το ΄Εθνος στα Χέρια σας".
    Αλήθεια τι νάγινε; Χάθηκε έκτοτε αυτός ο δαιμόνιος "δημοσιογράφος". Δεν βλέπει άραγε τις νέες ευκαιρίες, για ταξίδια, δολάρια και βίλλες, τώρα με
    τον 2ο Ψυχρό Πόλεμο; Θ' αφήσει το φιλαράκι, τον Παπανδρόπουλο μοναχό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ καθηγητης επιστημων
    εννοεις τον Βελοπουλο; Αμαν η ρωσολαγνεια.


    Aν αναφερεσαι σε μενα,οχι δεν εννοω τον γραφικο και ψωνιο Βελοπουλο,δεν ηταν αλλωστε ποτε μελός του ΣΥΡΙΖΑ.Σ αυτους που εφυγαν και δημιουργησαν το ΛΑΕ αναφερομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.