26/8/16

Τηλεφώνημα Ερντογάν-Πούτιν για την επιχείρηση στην Τζαραμπλούς

  • Ερντογάν και Πούτιν από την πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο Χαλέπι της Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν ενημέρωσε επίσης τον Ρώσο πρόεδρο για την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε κατά τη διάρκεια της συνομιλία τους τη σημασία που έχει η εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή.
Επίσης, οι δυο πρόεδροι συμφώνησαν να έχουν διμερή συνάντηση στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 που θα πραγματοποιηθεί εκεί, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Τέλος, οι δυο ηγέτες έμειναν σύμφωνοι στην εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών.
Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεών τους, οι οποίες είχαν παγώσει μετά την κατάρριψη, πέρσι, ενός ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα σύνορα της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.