16/8/16

Η Τουρκία κάνει επίθεση σε Παυλόπουλο για Γενοκτονία Ποντίων και Παναγία Σουμελά!

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας για το pontos-news.gr)
Να ανεβάσει εντυπωσιακά τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα, και μάλιστα με ανακοίνωση που στρέφεται ευθέως κατά του ύπατου θεσμού της, του Προέδρου της Δημοκρατίας, επέλεξε η Τουρκία, λίγες ώρες μετά τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Βερμίου και τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, με τις οποίες καλούσε τη γείτονα να αναγνωρίσει τη «στυγερή γενοκτονία» και «να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του αποκαλεί τις δηλώσεις Παυλόπουλου «δημαγωγία», υποστηρίζοντας ότι «οι ισχυρισμοί περί γενοκτονίας του Πόντου δεν έχουν κανένα νομικό και ιστορικό έρεισμα».
Η Άγκυρα ισχυρίζεται επίσης ότι η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας, όπου δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, «παραποιεί την πραγματικότητα, μια που η μονή παραμένει προσωρινά κλειστή λόγω επισκευαστικών εργασιών».
Με αφορμή τις δηλώσεις Παυλόπουλου, οι Τούρκοι επανέρχονται στις αιτιάσεις τους περί «απάνθρωπων πολιτικών και πολιτικών αφομοίωσης έναντι των μειονοτήτων» ενώ προειδοποιούν για τη συνέχιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:
Οι δηλώσεις του Προέδρου Παυλόπουλου για την υποτιθέμενη γενοκτονία, είναι μια δημαγωγία που δεν έχει σχέση με τη σοβαρότητα ενός ανώτατου κρατικού αξιωματούχου και την καλή θέληση.
Επίσης, η δήλωση Παυλόπουλου για τη Μονή της Σουμελά στην Τραπεζούντα παραποιεί την πραγματικότητα, μια που η μονή παραμένει προσωρινά κλειστή λόγω επισκευαστικών εργασιών.
Στον Έλληνα αξιωματούχο, που προσπαθεί να κρατήσει στην επικαιρότητα τους ισχυρισμούς για τη γενοκτονία του Πόντου, οι οποίοι δεν έχουν κανένα νομικό και ιστορικό έρεισμα, εμπλέκοντας το θέμα αυτό στην πολιτική, θα θέλαμε να θυμίσουμε τις απάνθρωπες πολιτικές και τις πολιτικές αφομοίωσης που εφάρμοσε το δικό του κράτος από της ίδρυσεώς του, εναντίον όλων των μειονοτήτων.
Αυτές οι δηλώσεις, που αναζωπυρώνουν το εθνικό και θρησκευτικό μίσος φανατικών κύκλων στην Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων, δεν συνάδουν με το πνεύμα της φιλίας και της καλής γειτονίας και δεν βοηθούν τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

5 σχόλια:

  1. Είναι απλά για γέλια οι γείτονες! Κάθε Ελληνας νοιώθει ικανοποίηση για τις τόσο αληθινές δηκώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ τουρκισμός εἶναι παραθρησκεία.
    Δέν εἶναι ἄρα δυνατόν νά μιλήσῃ κανείς σοβαρά μέ τοῦρκο περί ἀληθείας, καί δή ἱστορικῆς ἀληθείας. Καί μάλιστα, ἱστορικῆς ἀληθείας πού τόν κατεβάζει ἀπό τόν οὐρανό ὅπου νομίζει ὅτι ἀνήκει, στήν γῆ ὅπου ἐγκλημάτησε καί ἐγκληματεῖ πάλι καί πάλι.
    Ἴδιον τῶν ἐνόχων εἶναι, ὅταν τούς θυμίζουν καί τούς δείχουν τί ἔκαναν, νά προβαίνουν σέ ὕβρεις καί νά μήν ἀπαντᾶνε: Διότι, τί πάθανε ξαφνικά τόσοι Ἕλληνες Ρωμηοί καί φεύγανε ἀπό τήν Μικρά Ἀσία, ἀφίνοντας πίσω τους ἑκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς τους (ἀπό πορεῖες θανάτου καί ἀπό μαχαίρι) καί τίς περιουσίες τους; Μόνο σέ ἐκτέλεση τῆς συμφωνίας γιά ἀνταλλαγή τῶν πληθυσμῶν;
    Ἄλλωστε, τό θέμα τῆς γενοκτονίας τῶν Ἑλλήνων Ρωμηῶν ἀπό τούς τούρκους, ἐπί πολλά χρόνια τό ἔθαβε ΚΑΙ τό Ἐλληνικό κράτος, λόγῳ "κουμουνιστικοῦ κινδύνου καί συμμαχίας μέ τούς Τούρκους στά πλαίσια τοῦ ΝΑΤΟ".
    Οὔτε στά σχολεῖα δέν διασκότανε, ἀπό τό 1922 μέχρι τό 2000 περίπου!
    Καί τώρα πού θέτει τό θέμα αὐτό τό Ἑλληνικό κράτος, δέν τό θέτει ἀπό κρατικό σχεδιασμό, ἀλλά κυρίως λόγω τοῦ ὅτι ἀποτελεῖ κοινό τόπο στήν συλλογική μνήμη μας, ἐνῶ συγχρόνως βοᾶ τό αἷμα τῶν σφαγιασθέντων.
    Λίγο τό αὐτί σου νά τεντώσῃς στήν Μικρά Ἀσία, ἀκούγεται παντοῦ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καλή οθωμανική αυτοκρατορία δεν εχει χώρο για γενοκτονίες δεν χωράει αλλόθρησκους όποτε για αυτο αντιδρούν οι Τούρκοι. Ο Πακης ωστόσο εχει σχέδιο η απλώς κλείνει τα στόματα στον κοσμάκη για να καλύψει τον Φίλη; Ειναι ειλικρινείς οι δηλώσεις του η απλώς εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες όπου κρατάει εμάς τους συντηρητικούς ευχαριστημένους ενω ο Φίλης ικανοποιεί τους δήθεν προοδευτικούς; Μήπως επισης η τζάμπα ρητορεία καλύπτει άλλες κινήσεις και στην εξωτερική ¨πολιτικη¨ όπως το ξεπούλημα της Κύπρου το μεταναστευτικό και το Αιγαίο; Μένει να τα δουμε. Το οτι ακούγονται ωστόσο αυτα από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας δίνουν τη δυνατότητα ώστε να κινηθούμε για την αναγνώριση της γενοκτονίας. Θα αφήσει όμως η πολιτεία και θα προχωρήσει σε πράξεις η εκει θα αλλάξει ρότα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως τα λογια του Παυλοπουλου στην ουσια ειναι λογια των αμερικανων ωστε να στειλουν μηνυμα στην Τουρκια να διακοψει την προσεγγιση με τους ρωσους??
    Κατι τελευταια στο θεμα της κυπρου αμερικανος αξιωματουχους χρησιμοποιησε την λεξη εισβολη των τουρκων....αυτο χρονια ειχε να το πει αμερικανος...Προειδοποιητικη για τους τουρκους...
    Η καποιοι πιστευουν πως ειναι πιο λογικο ο Παυλοπουλος να σηκωθηκε το πρωι κ να αποφασισε να σηκωσει τους τονους απο μονος του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.