11/8/16

Η Αννα Κορακάκη στην Αθήνα: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη!

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΚΟΡΙΤΣΙ

Η Αννα Κορακάκη στην Αθήνα: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη!

Στην Αθήνα έφτασε η Χρυσή και Χάλκινη Ολυμπιονίκης, Αννα Κορακάκη, που έκανε υπερήφανο το Πανελλήνιο με την απίστευτη επίδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Στις πρώτες δηλώσεις της παραδέχθηκε ότι δεν έχει ακόμη συνειδοτοποιήσει τι έχει συμβεί. «Σημαίνει τα πάντα» υπογράμμισε ωστόσο. Τόνισε ότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά, ότι δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ευτυχισμένη και ότι εκπληρώθηκε το όνειρο της εις διπλούν. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη» υπογράμμισε.

Δεν έκρυψε ότι ευελπιστούσε να είναι και στα δύο αθλήματα στον τελικό.
Δήλωσε περήφανη για το γεγονός ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ελπίζω να μην είμαι η τελευταία» είπε με χιούμορ...
Η Αννα Κορακάκη στην Αθήνα: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη!
Απευθυνόμενοι στους Ελληνες αθλητές και όσυς θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό εξέφρασε την ευχή, η επιτυχία της να αποτελέσει κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις. «Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη είναι αθλητές να πάνε ακόμη πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών ολοένα μειώνεται».
«Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου και τους φίλους μου» είπε με νόημα. «Οσους με στήριξαν και θα συνεχίσουν να με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που συνάντησε: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς».
Η Αννα Κορακάκη στην Αθήνα: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη!
Η άφιξή της έγινε με καθυστέρηση μερικών ωρών, αφού από ειρωνία άργησε η πτήση της από Ρώμη λόγω των απαραίτητων τυπικών ελέγχων που έπρεπε να γίνει στα όπλα της, τα οποία της χάρισαν τα μετάλλια!
Από την πλευρά της ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης δήλωσε ότι δεν είναι δύσκολο να είναι πατέρας και προπονητής υποστηρίζοντας ότι «ακομα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί». Απαντώντας τέλος στο γιατί ήρθε μόνη της η Άννα Κορακάκη είπε ότι το κάναμε γιατί είχαμε κανονίσει τις διακοπές μας.
Η Αννα Κορακάκη στην Αθήνα: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη!
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο αεροδρόμιο, εκτός της επίσημης υποδοχής που προετοιμάστηκε για την Κορακάκη, η οποία στη συνέχεια θα μεταβεί Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Δράμα για να βρεθεί κοντά στους αγαπημένους της.
Εκ μέρους της κυβέρνησης, την Κορακάκη υποδέχθηκε στο Ελ. Βενιζέλος ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε την Κορακάκη «παιδί όλων των Ελλήνων», ιδιαίτερα λόγω της επιτυχίας της στην τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αναφέροντας ότι πιστεύει ότι η Πολιτεία θα πράξει επιτέλους τα δέοντα για τους αθλητές της.
Η Αννα Κορακάκη στην Αθήνα: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη!
«Γκρεμίστε τα τείχη»
Από τον Εβρο και τη Δράμα, τη γενέθλια πόλη της, μέχρι την Κρήτη. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και έξω από αυτή, στις γειτονιές του κόσμου, όπου ζουν και εργάζονται οι δικοί μας μετανάστες. Χαμόγελα, χειροκροτήματα, πανηγυρισμοί. Η 20χρονη Αννα Κορακάκη κατάφερε την πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων. 
Εγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα. 
Περισσότερο η «χρυσή» σκοπεύτρια, μπόρεσε να βρει κέντρο  στον στόχο, «πυροβολώντας» με τα λόγια της. Αμέσως μετά την επιτυχία της στον τελικό: « Η παρότρυνσή μου στα νέα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αν όχι με τον πρωταθλητισμό, τουλάχιστον με τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγιής, ο πρωταθλητισμός όχι,» είπε η κορυφαία πρωταθλήτρια. 
Η "χρυσή" Αννα έρχεται σήμερα. Μέσω Ρώμης, θα φτάσει στην Αθήνα, με την πτήση της Alitalia AZ 720 με ώρα άφιξης, λίγο πριν το μεσημέρι, στις 11.40. Αναμένεται να καθίσει στην Αθήνα για τέσσερις ώρες και στις 17:00 θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
Γκρεμίστε, λοιπόν, τα τείχη. Και από τις πέτρες που θα μαζευτούν, χτίστε σκοπευτήρια, γυμναστήρια, πισίνες, γήπεδα, για τους νέους, το μέλλον. Το μέλλον μας.  Το χρυσό κορίτσι σε όλη την πορεία του προς την κορυφή είχε δίπλα της την εταιρεία Stoiximan.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.