2/8/16

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Κουκουλάκης, απόγονος αγωνιστή Μακεδονομάχου από τους Λάκκους Χανίων

Γράμμα του Στέλιου Κουκουλάκη προς τον πατέρα του - Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγωνιστές που φεύγουν από τη ζωή


Στη φωτογραφία αριστερά ο εκλειπών Νικόλαος Κουκουλάκης και δεξιά ο πρόγονός του Θεόδωρος Κουκουλάκης, μεγάλος αγωνιστής και οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνα, από τους Λάκκους Χανίων, το ιστορικό χωριό με τους είκοσι οπλαρχηγούς του Μακεδονικού Αγώνα

Αγαπημένε μας πατέρα Νικόλαε
Σήμερα σε αποχαιρετούμε ξανά, βαθιά συγκινημένοι ενώ η ψυχή σου ταξιδεύει στην χώρα των ζώντων 40 μέρες μετά την κοίμησή σου.
Συμβαίνει να διέθετες αναστάσιμο, ορθόδοξο και αγωνιστικό φρόνημα, το οποίο αφήνεις παρακαταθήκη σε όλους μας.
Από την παιδική σου ηλικία, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, βίωσες επώδυνα, ως το μικρότερο από τα 6 αδέρφια σου, την ορφάνια και την φτώχεια. Πάντα με αξιοπρέπεια  και Πίστη στη Θεία Πρόνοια.
Η επαγγελματική σου σταδιοδρομία στην Ελληνική Αστυνομία χαρακτηριζόταν από ευσυνειδησία και εντιμότητα. Η έμφυτη αντίδρασή σου σε φαινόμενα υποκρισίας και αδικίας, η φιλαλήθεια και το δημοκρατικό σου ήθος υπήρξαν οι αιτίες της προσωπικής και οικογενειακής σου ταλαιπωρίας λόγω των μεταθέσεων που σου έκαναν από άκρου εις άκρον της Ελλάδος μας.
Η ηθική σου συγκρότηση και η βαθιά  γνώση του αντικειμένου σου σε καθιστούσαν  πολύτιμο σύμβουλο για προϊστάμενους και υφιστάμενους σου, ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή σου.
Η  συνέπεια, η εργατικότητα  και μεθοδικότητά σου κοσμούσαν όχι μόνο το λειτούργημα που υπηρετούσες,  αλλά και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο που βρισκόσουν κάθε φορά. Το έντονο ενδιαφέρον σου για την ιστορία και την παράδοση .για τις οικογενειακές ρίζες, για την ελληνική γλώσσα και για τον πολιτισμό μας, σε είχε καταξιώσει στις συνειδήσεις μας ως αναζητητή της αλήθειας  και ως σοφό και άξιο πολίτη.
Η ιδιαίτερη αγάπη σου για τον Σάσσαλο, τον γενέθλιο τόπο σου ,που τώρα σε φιλοξενεί, εκφραζόταν συχνά ως πρόσκληση φιλοξενίας και ως αφορμή εξόρμησης προς το χωριο.
Πάντα ενδιαφερόσουν  για τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας τόσο στη λύπη του όσο και στη χαρά του.
Η άοκνη και πεισματική αναμέτρησή σου με τις ασθένειες, η αισιόδοξη προοπτική σου, η ΕΥΧΗ σου να φύγεις όρθιος από αυτόν τον κόσμο, μεταδίδουν σε όλους μας τον παλμό της αγωνιστικότητάς σου για την κατάκτηση της αιωνίας χαράς και για την επίτευξη της αναστάσιμης νίκης του ανθρώπου κατά του πόνου και του θανάτου....
Με την ευχή ο αναστημένος Χριστός μας να σε υποδεχθεί στη Βασιλεία Του, σε ευχαριστούμε για την αυθεντική ζωή και  μαρτυρία σου......

η σύζυγος, τα παιδιά σου ,η νύφη σου ,και οι 4 εγγονές σου σε χαιρετούμε .......

8 σχόλια:

  1. Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Κουκουλάκης, απόγονος αγωνιστή Μακεδονομάχου από τους Λάκκους Χανίων

    απόγονος και όχι πρόγονος αγωνιστή (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα,

    Προσοχή στον τίτλο. Ο εκλιπών ήταν ΑΠΟΓΟΝΟΣ αγωνιστή Μακεδονομάχου από τους Λάκκους Χανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γαι να προκαλεσουμε συζητηση περι Mακεδονομαχων και Μακεδονομαχων. Ο Γαλλος προξενος στο Μοναστηρι, Εντμοντ λε Μπελ εγραψε οτι¨... Οι Κρητες μακεδονομαχοι ειναι απειθαρχοι, ιδιαίτερα δεν αν τυχαινει επικεφαλης τους να μην ειναι Κρης. Επιτιθενται δε αδιακριτως σε διγλωσσα πατριαρχικα (ελληνικα) χωρια, προκαλωντας μεγαλη ζημια εις το εθνικο ζητημα της Ελλαδος...". Βεβαια ο Καραβαγγελης ειχε γραψει το ποσο θα ηθελε: "...να ειχε μερικους Κρητες οπλαρχηγους για τον αγωνα...", αλλα αυτο ηταν πριν δωσουν δειγματα επι του πεδιου. Για να φτασουμε στο γνωστο σε ολους τους Μακεδονες πως: "Ο Κρητικος Χωροφυλακς και ο Πελοπονησιος νομαρχης (κι αντιστροφως), ειναι αυτοι που εσπρωξαν τους Μακεδονες προς τα Σκοπια, με οπλο το ρετσινολαδο"!!! Πραγμα που το ακους και σημερα, εν ετει 2016 σε πολλα μακεδονικα χωρια!!! Πονεμενη ιστορια. Αλλα πρεπει ν΄ακουγεται γιατι καποιοι νομαχαιοι εχουν ακομα και το αγαλμα του Μεγαλεξανδρου στην Αθηνα, 22 χρόνια στις αποθήκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως Μακεδόνας αισθάνομαι μέγιστη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα κρητικά παλληκάρια που αγωνίστηκαν και δώσανε τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Μεγάλη η θυσία τους και η προσφορά τους στον μακεδονικό αγώνα αλλά η ευγνωμοσύνη είναι λέξη άγνωστη στις μέρες μας. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους.

      Διαγραφή
    2. Κατσε εσυ ελληναρα και στηριξου στον καθε γαλλο που απο το σαλονι του εβγαζε θεωρειες απ οσα ακουγε τριγυρω....
      Εχουμε παμπολλες αναφορες απο τους παππουδες και τις γιαγιαδες μας...
      Και τους ευγνωμονουμε ολους...Κρητες...θεσσαλους...πελοπ/σιους...κλπ

      Διαγραφή
    3. Και μην ξεχνας...ο Λε Μπελ θα σε σωσει...ο φραγγος....οπως εκανε παντα...

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς, πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν κάποιοι ξεφτιλισμένοι, που προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια στον ελληνικό λαό. Αγνοήστε τους και προχωρείστε. Βλέπετε ότι το σχόλιό του αυτό και μόνο τον σκοπό εξυπηρετεί.

      Διαγραφή
  4. Ως απόγονος Κρητών αγωνιστών νιώθω ιδιαίτερη περηφάνια για τους προγόνους μου, που κάποιοι βρίσκονται θαμμένοι στο χωριό Σκρα του Κιλκίς, πεσόντες στην ομώνυμη Μάχη!!!!
    Το τι λένε κάποιοι ξεφτιλισμένοι Γάλλοι και τα άλλα μίσθαρνα όργανα των Μεγάλων Δυνάμεων και του Διεθνούς Σιωνισμού είναι κατώτερα σχολιασμού...δίνω δε περισσότερη πίστη στους ίδιους τους Μακεδόνες και ειδικά στον Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη που ορμώμενος εκ Λέσβου έδωσε τα πάντα για την ελευθερία της Πατρίδος μας με την βοήθεια των Κρητών και των Πελοποννησίων Μανιατών και άλλων πολλών...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.