17/8/16

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΕ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Η τελευταία κατάσταση στην Πολεμική Αεροπορία : Σε κάθε θέση αντιστοιχούνε 0,8 πιλότοι
page_hava-kuvvetlerinde-son-durum-bir-koltuga-08-pilot-dusuyor_116540285
Άρχισε διευρυμένη εργασία για την κάλυψη των αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η απάντηση για το πώς θα καλυφθεί το μεγάλο άνοιγμα σε πιλότους μετά από την απομάκρυνση 248 πιλότων πολεμικής αεροπορίας μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, ήρθε μετά από το υπουργικό συμβούλιο από τον αντιπρόεδρο Νουμάν Κουρτουλμούς.Ο Κουρτουλμούς ανακοίνωσε πως ¨Ετοιμάστηκε το διάταγμα υπ.αρ. 671 για την πρόσληψη νέων πιλότων και για την επαναφορά στις Τ.Ε.Δ. κάποιων που έχουν αποχωρήσει¨.

 Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος ο αριθμός των πιλότων των Τ.Ε.Δ. έπεσε. Έτσι την ώρα που παγκοσμίως η αποδεκτή αναλογία είναι 1αεροσκάφος /1,5 πιλότους, σύμφωνα με την Χουριέτ στην Τουρκία το ποσοστό αυτό έπεσε στο 1 αεροσκάφος / 0,8 πιλότους. Μετά από αυτό η Πολεμική Αεροπορία άρχισε διευρυμένη εργασία για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Οι φόρμουλες που παρουσιάστηκαν για να κλείσει αυτό το έλλειμμα σε πιλότους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΤΚΗ), ήρθαν στην επικαιρότητα με  το υπ.αρ. 671 διάταγμα, το 40 δηλαδή που θα βγει στα πλαίσια της καταστάσεως OHAL.  Η πιο σημαντική πηγή που προτείνεται από την ΤΚΗ, είναι οι λοχαγοί και υπολοχαγοί που αποφοίτησαν μεν από την Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά δεν έγιναν πιλότοι (περίπου 700 άτομα). 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς στις δηλώσεις που έκανε μετά από το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο, είπε πως στο υπ.αρ. 671 διάταγμα που θα εκδοθεί, θα εμπεριέχονται οι δέουσες ρυθμίσεις για την κάλυψη των αναγκών σε πιλότους.
……………….
T24.com.tr   16/8/2016
http://tourkikanea.gr/2016/08/pilot-2/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.