14/8/16

FT : O Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ και το... δωμάτιο γεμάτο καπνό

Τη δική του άποψη για την παραπομπή στη δικαιοσύνη καταθέτει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στους FT. Ισχυρίζεται ότι είναι «αποδιοπομπαίος τράγος» και ότι τα στοιχεία που παρουσίασε για το έλλειμμα είναι ορθά. «Θα έκανα ξανά τα ίδια», υποστηρίζει.

Οι ειδικοί στα στατιστικά δέχονται συχνά κριτική όταν τα νούμερα «δεν βγαίνουν». Όμως ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι ζει σε έναν «ανάποδο» κόσμο στον οποίο διώκεται επειδή τα νούμερα ήταν διαρκώς σωστά.
Ο κ. Γεωργίου και δυο συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν δίκη με την κατηγορία υπονόμευσης του «δημοσίου συμφέροντος», σύμφωνα με απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα του Αρείου Πάγου που ανατρέπει παλαιότερη απόφαση απαλλαγής.
Οι κατηγορίες αφορούν το φερόμενο «φούσκωμα» του ελλείμματος και του χρέους του 2009, της χρονιάς που η Ελλάδα βούλιαξε σε μια πρωτοφανή κρίση που προκάλεσε την πρώτη από τις τρεις διασώσεις από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει την οργή οικονομολόγων και στατιστικολόγων ανά τον πλανήτη που θεωρούν ότι ο κ. Γεωργίου έχει καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος για τους πολιτικούς της Ελλάδας, οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη της χρηματοοικονομικής κατάρρευσης της χώρας ή να αναλάβουν την ιδιοκτησία του αμφιλεγόμενου επταετούς προγράμματος δημοσιονομικής και δομικής προσαρμογής.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας της Νότιας Αφρικής Pali Lehohla χαρακτήρισε την απόφαση δίωξης του κ. Γεωργίου «βαρύ πλήγμα» που καθιστά τη στατιστική ως επιλογή καριέρας «υψηλού ρίσκου».

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Θα πάρουν εντολή να τον καλύψουν οι ΤσιπροΚαμμένοι, που συνεχίζουν το «θεάρεστﻨ έργο του Γεωργίου..
    Δείτε όμως:

    1. Ποιά είναι η Ζωή Γεωργαντά που έστειλε τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για κακούργημα (http://www.iefimerida.gr/news/87195/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1 )

    2. Η συνωμοσία της ΕΛΣΤΑΤ- Γράφουν οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλας Λογοθέτης (http://epikaira.gr/article/i-synomosia-tis-elstatgrafoyn-oi-zoi-georganta-kai-nikolaslogothetis )


    3. ΕΛΣΤΑΤ: Πώς φούσκωσαν το έλλειμμα και μπήκαμε στο Μνημόνιο. Πρόσθεσαν αναίτια 15 δις για να εκτοξευθεί στο 15,8% – Τι έγραφαν τα «Επίκαιρα» για την υπόθεση... http://epikaira.gr/article/elstat-pos-fouskosan-to-elleimma-kai-mpikame-sto-mnimonio

    4. Ζωή Γεωργαντά - "Μαγείρεψαν το έλλειμμα στο 15.4%" https://www.youtube.com/watch?v=ICkxxok3XV8

    5. Ποινικές διώξεις. Πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο - Ζωή Γεωργαντά, https://www.youtube.com/watch?v=GAX4TDkonsM


    6. Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν...3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ. Ζωή Γεωργαντά Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων 3 Σεπτεμβρίου 2012, http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/2009.html

    7. «Φουσκωμένο» τεχνητά το έλλειμμα του 2009 επιμένει η Ζωή Γεωργαντά. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=447555

    8. Ζωή Γεωργαντά - Κατηγορίες κατά της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα. Μην μιλάς της είπε ο πρόεδρος της Eurostat Γερμανός Καθηγητής Βαντεμάγιερ. http://www.dailymotion.com/video/xl5e71_%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1_news .

    9. Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς; http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/336950/to-skandalo-tis-elstat-gkremizei-kai-toys-thesmoys


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τον κακομοιρη,τον εφαγαν τα κυκλωματα.Και το οτι θα εκανε τα ιδια,το λεει για καλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο θυμος εχει πλεον γινει μισος του πληθυσμου εναντι ολων αυτων που ενεπλακησαν με τον αλφα ή τον βητα τροπο στην νεα αλωση μας.
    ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    Αυτο που ζηταμε ειναι
    ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΩΝ
    ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ
    Μετα το παραπανω ας πανε και στο δικαστηριο για να δικαστουν. Αλλα αυτο λιγο μας ενδιαφερει.
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.