4/10/16

Αντίθετοι με την άσκηση «Ηνίοχος» στρατιώτες από 50 μονάδες

Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ στο 19ο Συνέδριο

Την αντίθεσή τους στην άσκηση «Ηνίοχος», όπου συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ εκφράζουν στρατιώτες από 50 μονάδες και μάλιστα υπογράφουν ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο «Δεν πολεμάμε, δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντά τους».
Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του «δικτύου Σπάρτακος», υποστηρίζεται πως «Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία».

Παράλληλα, οι υπογράφοντες ισχυρίζονται πως «μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα».
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο κόστος της «στρατιωτικής κινητοποίησης» και το «υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης» καθώς και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. «Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή».
Οι υπογράφοντες ισχυρίζονται πως «η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».
«Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό…βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών. » αναφέρεται στη συνέχεια του κειμένου.
Το κείμενο υπογράφουν στρατιώτες από τις εξής μονάδες:
290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.

31 σχόλια:

  1. Τα ιδια προδοτικα ανθρωπάρια που ανέκαθεν ειχε το ελληνικο στράτευμα από την εποχη του Εφιαλτη. Το ιδιο εκαναν παντα. Η άλλη πλευρα των Σιωνιστών. Δεν πειραζει ο Ελληνισμος θα επικρατηση και παλι ακομα και εκτος Ελλαδας. Ο Ελληνισμος δεν νικιέται γιατι είναι ΙΔΕΑ και όχι υλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρατιῶτες ἢ κομματικὰ ἐνεργούμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλει ανάλυση το θέμα.Δεν απορρίπτω την ανακοίνωση.Έχει μέσα της ορισμένες αλήθειες.Το θέμα είναι ότι δεν επιτρέπεται στρατιώτες να βγάζουν ανακοινώσεις όχι από κάποιο νόμο αλλά από άποψη πολιτικοκοινωνικής ηθικής.Την ίδια ανακοίνωση θα μπορούσε να βγάλει αντ'αυτών ένα κόμμα ή ένας φορές που να αποτελείται από πολίτες.Τώρα για τις δυνάμεις με τις οποίες ασκούμεθα δεν ξέρω κατά πόσο οφελούμεθα.Και για να το αντιστρέψω και κατά πόσον μπορούμε να κάνουμε αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Όλα για όλα,

      Οι συνεκπαιδεύσεις, πέραν της εξωστρέφειας και της εμπειρίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η καλύτερη διαφήμιση του αξιόμαχου (ή όχι) του στρατεύματος εν συνόλω. Οι ξένοι στρατοί με τους οποίους συνεκπαιδεύονται οι δυνάμεις του ΣΞ, ΠΑ και ΠΝ μας «μετρούν» και μας αξιολογούν στο κάθε τι! Η εικόνα αυτή, καταγράφεται, αξιολογείται και διαδίδεται ως πληροφορία προς άπασες κατευθύνσεις, διαμορφώνοντας το κύρος (ή όχι) των Ενόπλων Δυνάμεων προς τα έξω. Με λίγα λόγια, οι συνεκπαιδεύσεις είναι μια πρώτης τάξεως μέθοδος για να γνωρίζει κάποιος με σχετική ακρίβεια, πόσο αξιόμαχο (ή όχι) είναι το στράτευμα και εάν θα μπορούσαν «οι Έλληνες» να «κόψουν κώλους» (ή όχι). Λαμβάνοντας τα ανωτέρω υπόψή και ελπίζοντας πως σε τέτοιου είδους συνεκπαιδεύσεις μετέχουν τα καμάρια και όχι οι κοπριές, θέλω να πιστεύω πως εάν μας είχαν χαμηλά στην σπουδαιότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα, οι ξένοι στρατοί απλώς θα μας αγνοούσαν και δεν θα επιδίωκαν να συνεκπαιδευτούν με Έλληνες.

      Διαγραφή
  4. Κοψιμο τα κεφαλια ΣΥΡΙΖΑ,απογονοι των ληστοσυμμοριτων.Ευχαριστως,θα υπηρετουσαν θητεια,στην "σοβιετικια μανα πατριδα".ΚΚΕ,το κομμα του εγκληματος,και της προδοσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ερώτηση ως τροφή για σκέψη:

    Μήπως πρόκειται για καμία από αυτές τις ανοησίες που κατά καιρούς δημοσιεύουν σε μορφή μανιφέστου τα κοπρόσκυλα του υποτιθέμενου «δικτύου» και αρέσκονται να αναπαράγουν τα περιορισμένης εγκεφαλικής ευθύνης και υπόπτου σκοπού («δηαδόσται αίλυνες») blog;

    Μήπως τελικά δεν είναι παρά ένα πυροτέχνημα που κάποιοι ανόητοι εφηύραν περισσότερο για να σπάσουν πλάκα; Τι είδους «έγγραφο» είναι αυτό που υποτίθεται ότι υπέγραψαν τα (ενδεχομένως ανύπαρκτα) κωλοφάνταρα της πορδής; Κι από πότε μια παρέα από αντιρρησίες συνείδησης αποτελεί «Αρχή» στην οποία απευθύνεται ο κάθε πικραμένος ελπίζοντας να χαράξει εθνική πολιτική;

    Ρε, μήπως τελικά όλη η ιστορία είναι αποκύημα της φαντασίας μερικών που απλώς ήθελαν τα 10 λεπτά δημοσιότητάς τους; Κι αν ακόμη όλα αυτά έχουν έστω την παραμικρή δόση αλήθειας (που πολύ αμφιβάλω), μήπως το θέμα λύνεται στη στιγμή με την πατροπαράδοτη στρατιωτική μέθοδο «νυκτερινή ΣωΒε και μια εβδομάδα μαγειρεία και Καλλιόπη»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως είναι και μία προσπάθεια απονομιμοποίησης των σωστών ιδεών που φέρει η ανακοίνωση.Δεν ξέρω κατά πόσο οφελεί την Ελλάδα εθνικώς η σχέση της με το Ισραήλ και ο εναγγαλισμός με το Σιωνισμό της Γκόλντμαν Σαχς αλλά αυτό δεν μπορεί να το πει φαντάρος.Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο οφελείται από την βοήθεια που προσφέρει στους φανατικούς ισλαμιστές που αιματοκυλύουν τη Συρία και φέρνουν με τη βοήθεια Ισραήλ και ΗΠΑ λαθραίους στη χώρα.Δεν ξέρω πόσο οφελείται από "φιλία" με εχθρικές προς αυτήν δυναμείς.Η ανακοίνωση θα είχε να πει πολλά αν είχε βγει από πολίτες.

      Διαγραφή
  6. 50 μοναδες αλλα ποσοι φανταροι;
    Παντως τα παιδια αναφερονται σε εκστρατειες εκτος συνορων...τα γνωστα της Λωζανης απτο 1923..."δεν ειμαστε εθνικιστες ρε κυριε"..."απλα εθνικομακακες"..."δεν ξερουμε τι μας γινεται,δεν εχουμε εμπιστοσυνη στους συμμαχους μας,ουτε στις ηγεσιες μας,απλα θελουμε να τελειωνουμε ησυχα-ησυχα την θητεια μας και να μεταναστευσουμε στην γερμανια οπου και θα βγαλουμε πολλα λεφτα"...απλα τα πραματα...νομιζω και απολυτα κατανοητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ elias cavadas,

      Στο νήμα «Ντρέπομαι», πριν λίγες ημέρες είχες τοποθετηθεί αρνητικά (για το πω κομψά) σε όσους αποφασίζουν για λίγα χρόνια ή για πάντα να μεταναστεύσουν σε μία άλλη χώρα προς αναζήτηση του «ευ ζην», εφόσον ο τόπος καταγωγής τους δεν μπορεί να τους παρέχει αυτά που πρέπει. Διαπιστώνω πως δεν αντέδρασες σε εκείνο το νήμα στην απάντηση που σου είχα δώσει (ενδεχομένως να μην την διάβασες), αλλά βλέπω πως και σήμερα σχολιάζεις αρνητικά το γεγονός ότι κάποιοι νέοι & νέες μεταναστεύουν σε ξένες χώρες προς αναζήτηση καλύτερης ζωής. Γιατί; Είναι μήπως ιδέα μου ή έχεις μια εμπάθεια προς όσους αποφασίζουν να κτίσουν καριέρα στο εξωτερικό, να κάνουν οικογένεια & να μεγαλώσουν παιδιά και να κερδίσουν αρκετά χρήματα εάν εργαστούν σκληρά. Είναι ποινικώς ή ηθικώς κολάσιμο να αναζητεί κανείς (νομίμως) την τύχη του εκτός Ελλάδος και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν και τα παιδιά του;

      Πριν πολλά χρόνια, είχα ως υφιστάμενο & εκπαιδευόμενο στη ΣΧΑΛ ένα νεαρό παιδί που είχε αναστείλει τις πανεπιστημιακές του σπουδές για να υπηρετήσει την Πατρίδα του. Ας τον ονομάσουμε «Χ». Σπάνιο παιδί που μου είχε κάνει εντύπωση, διότι κάθε φορά που μετείχε σε έπαρση / υποστολή Σημαίας, δάκρυζε από συγκίνηση. Καταδρομέας με ψυχή και φρόνημα, 2ος στο Σχολείο της ΜΥΚ από όπου αποφοίτησε, υπηρέτησε το υπόλοιπο της θητείας του σε αμφίβια μονάδα νησιού στο Αιγαίο. Μετά το πέρας της θητείας του συνέχισε τις σπουδές του, αποφοίτησε, έκανε μεταπτυχιακό, πήρε διδακτορικό τίτλο, παντρεύτηκε, κι αφού η Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα του έριξε (αδίκως) ένα ξεγυρισμένο χαστούκι από τα λίγα, τα πήρε στο κρανίο και αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία συν γυναιξί και τέκνοις. Στη Γερμανία που ενδιαφέρθηκε για αυτόν, που του παρέχει τα πάντα για αυτόν και την οικογένειά του, στην Γερμανία που φροντίζει να μην του λείψει τίποτα και του προσφέρει μηνιαίες αποδοχές ίσες με όσο λαμβάνει σε έναν ολόκληρο χρόνο ο μέσος συνομήλικός του σήμερα στην Ελλάδα.

      …και ερωτώ: Βάσει του στρατιωτικού του ιστορικού και της θητείας του, έχεις αμφιβολίες για το εάν ο «Χ» αγαπάει ή όχι την Πατρίδα του; Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει να ξαναγυρίσει ποτέ στην Ελλάδα. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος θέλει τα δυο του παιδιά να μεγαλώσουν σε Γερμανικό περιβάλλον και να αποκτήσουν Γερμανική Παιδεία και Αγωγή, για να έχουν ευκαιρίες στη ζωή τους. Και ξέρεις κάτι; Δεν τον αδικώ - κι εγώ, αν ήμουν στη θέση του και είχα τα ακαδημαϊκά του προσόντα και τις δελεαστικές προτάσεις για καριέρα και νέα ζωή στη Γερμανία, το ίδιο θα έκανα. Σε πληροφορώ, πως η μετανάστευση δεν σε κάνει «λιγότερο Έλληνα». Αυτό που σε κάνει «λιγότερο Έλληνα» είναι η κακή συνήθεια που έχει η Μητέρα Πατρίδα να απομακρύνει από κοντά της άξια τέκνα της, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλες χώρες να τους υποδεχτούν με χαρά και να τους αξιοποιήσουν επ’ ωφελεία τους.

      Διαγραφή
    2. ξερετε...δεν ζουμε στο ΄50 αμεσως μετα τον εμφυλιο οπου δεν ειχε μεινει τιποτα ορθιο σαυτον τον τοπο, οποτε και ισως ηταν λογικο σε μια ολοκληρωτικα φτωχοποιημενη Ελλαδα, να ειναι πολλοι αυτοι που οντως οδηγηθηκαν απο την πεινα κυριολεκτικα και απο τις γνωστες δουλικες-κομπλεξικες χωρις οραμα ελληνικες κυβερνησεις να μεταναστευσουν σαυτους που τους ειχαν φτωχοποιησει...καταλαβαινετε πιστευω τι θελω να πω...
      Τωρα ομως τα πραγματα ειναι δυσκολα μεν,αλλα οχι οπως τοτε...το αν θα βγαλει σενα μηνα στην γερμανια οσα θαβγαζε σενα χρονο στην ελλαδα και αρα ως γνησιος πατριωτης που δακρυζει στην επαρση της σημαιας να δικαιουται να παει στην γερμανια η οποια εν πολλοις φτωχοποιει "δικαιως" την ελλαδα σημερα η οποια δεν του δινει σημασια,ειναι θεμα καθαρα δικο του και του καθε πολιτη...Ομως πιστευετε, μόλο τον σεβασμο προς το προσωπο σας, οτι αυτο μπορει να θεωρηθει πατριωτικη συμπεριφορα;
      Ξερω πολλους φιλους οι οποιοι σκεπτομενοι ετσι,ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ αμεση αποκατασταση και αναγνωριση της "τεραστιας" αξιας τους, με τον βαθμο του καθηγητη ,παχυλους μισθους κιαλλα τετοια και οταν δεν τα ευρισκαν σε συντομο διαστημαα εφευγαν προς οπου τους εκαναν αποδεκτους...
      Για σκεφτειτε ομως,ποσο αυτο βοηθα την πατριδα πραγματικα ή απλα βοηθα να την κανει λιγο ακομη φερεφωνο της οποιας "μεγαλης" δυναμης επειδη μονο και μονο οι κυβερνησεις ειναι ανικανες ή αδιαφορες;
      Μπορει ναχετε δικιο και να κανω λαθος,ομως για σκεφτειτε το λιγο...πατριωτισμος δεν ειναι η αναδειξη του ατομισμου αλλα της συλλογικοτητας...το δακρυσμα στην επαρση της σημαιας ισως θαπρεπε να αντιστοιχει και σε αναλογες πραξεις...μηπως θαπρεπε να αλλαξουμε την λογικη μας;

      Διαγραφή
    3. @ elias cavadas,

      Αγαπητέ, ίσως τα πράγματα να είναι χειρότερα από την «δεκαετία του ‘50» που είπατε. Και το βασικό μου ερώτημα προς εσάς παραμένει:

      Είναι ποινικώς ή ηθικώς κολάσιμο να αναζητεί κανείς (νομίμως) την τύχη του εκτός Ελλάδος και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν και τα παιδιά του; Εάν κρίνω από τα γραπτά σας, θα πρέπει κάποιος να νιώθει και ντροπή που πήρε την οικογένειά του και μετακόμισαν σε άλλη χώρα, όπου μπορούν να «ζουν» και όχι απλώς να «επιβιώνουν». Εάν κρίνω από τα γραπτά σας, πρέπει κάποιος να νιώθει ντροπή που δεν έμμεινε στην Ελλάδα, να ζητάει χαρτζηλίκι από τους γονείς του, να φλερτάρει καθημερινά με την κατάθλιψη και να διαγράφει οριστικά κάθε όνειρο που έχει.

      Λοιπόν; Από πότε η αναζήτηση μιας καθωσπρέπει ζωής και καλύτερης τύχης σε μία άλλη χώρα είναι ποινικό αδίκημα ή ηθικά ανεπίτρεπτη πράξη; Από πότε;

      Διαγραφή
    4. …και κάτι ακόμη αγαπητέ elias cavadas,

      Δεν σε φτωχοποιεί ούτε η Γερμανία (η οποία στο κάτω - κάτω κάνει τη δουλειά της και φροντίζει για την ευμάρεια των δικών της πολιτών, όπως κάνει και θα έπρεπε να κάνει κάθε χώρα), ούτε κανένας «κακός ξένος», ούτε «η νέα τάξη πραγμάτων». Το κακό σου το κεφάλι σε φτωχοποιεί και οι ηλίθιες επιλογές σου. Ποιός ψήφιζε Αντρέα για να λαμβάνει τζάμπα χρήμα; Ποιός θεοποίησε τον Άκη; Ποιός ψήφιζε Σιμήτη; Ποιος έπαιρνε διακοποδάνεια για να πάει Μύκονο (ή ακόμη χειρότερα «για καφέ στο Παρίσι»); Ποιός (ως χώρα) ξόδευε ασύστολα χωρίς να παράγει ουσιαστικά τίποτα και ποτέ; Ποιός; E λοιπόν, ένας λαός που αρέσκεται να παραμυθιάζεται με «προφητείες» και τσαρλατάνους, αξίζει το βασικότερο παραμύθι: Αυτό του τζίτζικα και του μέρμυγκα.

      Διαγραφή
    5. μμμ...οκ. αν και δεν μιλησα για ποινικοποιηση, μου δωσατε τωρα μολις μια ιδεα: ισως θαπρεπε ναναι ποινικο αδικημα τελικα...και μην με προκαλειτε αλλο κυριε ,γιατι αρχιζω να διαμορφωνω ακομη πληρεστερη αποψη για το ποιοι ευθυνονται για το χαλι της χωρας...

      Διαγραφή
    6. @ elias cavadas,

      Σας κάνει να αισθάνεστε άβολα η αλήθεια;

      Διαγραφή
  7. Στον Ελληνικό στρατό βρίσκονται και Αλβανοί(πρόσφατα είδαμε όλοι τις φωτογραφίες όπου αναπαράγουν Αλβανικά εθνικιστικά σύμβολα και κρατούν Αλβανικές σημαίες εντός Ελληνικών στρατοπέδων,ντυμένοι με την Ελληνική στολή),μουσουλμάνοι(που μπορεί να αισθάνονται Τούρκοι και να μην το κρύβουν στο κάτω κάτω),αθίγγανοι(απο όσους συνάντησα όταν υπηρετούσα δεν θυμάμαι κανένα να ενδιαφέρεται για το στρατό και την Ελλάδα και μάλιστα κάποιοι το δήλωναν με κάθε ευκαιρία) και ένα σωρό άλλοι οι οποίοι λόγω καταγωγής ή πολιτικής ιδεολογίας δεν θεωρούν εαυτούς Έλληνες(τι τους θεωρούν δεν με ενδιαφέρει) και προσφέρονται για κάθε είδους προβοκάτσια,προπαγάνδα και δολιοφθορά.Πολλοί απο τους παραπάνω θα μπορούσαν να συνεργαστούν πρόθυμα με κάθε είδους "δίκτυα" και ΜΚΟ.
    Δυστυχώς καμία ουσιαστική αντίδραση απο μέρους του Ελληνικού πληθυσμού και των στελεχών των ΕΔ στην απο δεκαετίες διάβρωση των θεμελίων του ΕΘΝΙΚΟΥ μας Στρατού.Φοβάμαι πως θα υποστούμε τις συνέπειες την πιο κρίσιμη στιγμή όταν θα είναι πλεον πού αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν Αλβανοί στον Ελληνικό στρατό. Υπάρχουν Έλληνες Αλβανικής ή Ουκρανικής ή Γερμανικής ή ότι άλλο καταγωγής.

      Τώρα ποιός είναι καλύτερος Έλληνας (για όσους ασχολούνται με την την "επιστήμη" της Ελληνομετρίας) αυτοί ή κάποιοι γηγενείς, ελπίζω να μην γίνει πόλεμος για να χρειαστεί να το ανακαλύψουμε. Γιατί τα λόγια είναι φτηνά και εύκολα.

      Πάντως Ρουσσέν, Καλίνσκης, Μέρλιν, Κώττας και πάμπολλοι άλλοι έχουν αποδείξει απο τι ήταν φτιαγμένοι.

      Διαγραφή
    2. Έλληνες άλλης καταγωγής είναι στα χαρτιά.Όταν ρωτάς έναν Έλληνα Χ καταγωγής τι είσαι και σου απαντάει την Χ καταγωγή τι να κάνεις;Με το ζόρι να τους Ελληνοποιήσουμε;Και σε τελική ανάλυση είναι απλώς ειλικρινείς και περήφανοι για την καταγωγή τους εν αντιθέσει με πολλούς Έλληνες Ελληνικής καταγωγής.
      Αναφέρω πρώτα τα άτομα Αλβανικής καταγωγής διότι είναι οι περισσότεροι.
      Όσα γράφω έχουν να κάνουν με τις πιθανότητες να μετατραπεί κάποιος σε σαμποτέρ.Ποιός θα είναι πιο δεκτικός και επιρρεπής για να γίνει εργαλείο του αντιπάλου(με κίνητρα απο το χρήμα μέχρι και την πολιτικο-ιστορικη-θρησκευτική κατήχηση και πλύση εγκεφάλου) και να σε πυροβολήσει πισώπλατα:ένας συγχωριανός σου που αγωνίζεστε μαζί για το σπίτι και τους ανθρώπους σας,που οι γονείς και οι παππούδες σας ήταν φίλοι(δεν λέω Εφιάλτες υπήρχαν και θα υπάρχουν και πολλοί Ελληνόφωνοι θα πουλούσαν και τη μάνα τους αν η τιμή ήταν καλή) ή ένας Χ καταγωγής συγχωριανός σου που δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν είναι Έλληνας,δεν είναι χριστιανός,είναι πολίτης της ΕΣΣΔ(ή όποιου καθεστώτος του αρέσει) και δεν έχει τίποτα κοινό μαζί σου;Δεν θα ήθελα να έχω δίπλα μου τον τελευταίο με ένα όπλο στο χέρι.
      Για τα όσα αναφέρεις περι "Ελληνομετρίας" και "καλύτερων" Ελλήνων έχεις δίκιο:ποιος θα παλέψει σκληρά για την Ελλάδα θα το ανακαλύψουμε μόνο την χειρότερη στιγμή και αυτό είναι που φοβάμαι.
      Τα λόγια είναι όντως εύκολα.Δεν έθεσα θέμα κάποιου είδους "υπεροχής" αν εκεί το πάς, αλλά ξεκάθαρα ένα πρακτικό ζήτημα των κριτηρίων της ομοιογένειας του στρατεύματος σχετικά με το οποίο υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα για το πως θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση ενός πιθανού πολέμου.
      Άνθρωποι όπως οι Ρουσσέν, Καλίνσκης, Μέρλιν και Κώττας απέδειξαν έμπρακτα την αξία τους μαχόμενοι για την Ελευθερία και τα ιδανικά του Έθνους και θα έπρεπε οι δρόμοι να είναι γεμάτοι με τις προτομές τους αντί για του Ανδρέα,της Μελίνας,του εθνάρχη και του καθε απατεώνα ή δολοφόνου.Ή μάλλον ας διατηρήσουμε και τις δεύτερες για να τις φτύνουμε και να τις κατουράμε όταν περνάμε μπροστά τους.

      Διαγραφή
    3. @ GeorgeD

      (μην εκλάβεις το ύφος ως ειρωνικό. Γράφω έτσι απλά για έμφαση)

      (Α.) Μην τους ελληνοποιήσεις. Φρόντισε να τους αποξενώνεις όσο μπορείς ωστε να μείνουν Σιβηριανοί, Γεωργιανοί Ουκρανοί, Πολωνοί (χμμ.. ασ'τους αυτούς, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια .. θα τρίζουν τα κόκαλα του Καλλίνσκη με αυτά που συζητάμε..) και Αλβανοί για πάντα. Φαντάζομαι πως αν δεν τους δεχτείς εσύ σαν όμοιούς σου Έλληνες θα τους είναι τρομακτικά δύσκολο - όση καλή διάθεση και να έχουν - να δουν κάποια στιγμή τον εαυτό τους σαν Έλληνα, έτσι δεν είναι?

      (Β.) Ή, ξέρεις τι? Έχω μια καλύτερη ιδέα. Διώξ'τους όλους, και κοίτα να έρθουν στη θέση τους Πακιστανοί, Αφγανοί, Σομαλοί, Αλγερινοί, Άραβες και διάφοροι άλλοι συμπαθείς μουσουλμάνοι. Μ'αυτούς δεν θα χρειαστεί καν να καταβάλεις κόπο ωστε να ΜΗΝ ελληνοποιηθούν, δεν ελληνοποιούνται με τίποτα, απο μόνοι τους.

      (Γ.) Τώρα που το σκέφτομαι, δεν χρειάζεται καν να τους διώξεις. Απλά αποξένωσέ τους, φτύσ'τους, και κάποια στιγμή θα φύγουν απο μόνοι τους. Γιατί είναι άνθρωποι απο κουλτούρες που δεν θέλουν να γκετοποιηθούν, θέλουν να ενσωματωθούν στην χώρα που μένουν. Θα φύγουν και θα σού'ρθουν οι άλλοι. Οι μουσαφιραίοι που δεν τους πειράζει καθόλου να είναι στα γκέτο τους, με τις παραδόσεις τους, τους νόμους τους και τον τρόπο ζωής τους. Το αντίθετο.

      Φίλε μου, αν το δείς ψύχραιμα, δεδομένου του δημογραφικού, αυτό το τελευταίο, o εποικισμός απο μουσουλμάνους, είναι ακριβώς το "σχέδιο" των χρυσαβγητών και κάτι αριστεριστών. Οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν έχουν απολύτως κανένα σχέδιο. Ότι κάτσει. Αυτή είναι και η τραγωδία του Ελληνικού έθνους. Σχέδιο έχουν μόνο όσοι απεργάζονται την καταστροφή του, είτε εν γνώσει τους είτε απο τερατώδη άγνοια, σαν μαριονέτες στα χέρια επιδέξιων κουκλοπαικτών. Οι υπόλοιποι που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν δεν κάνουν τέτοια σχέδια, είναι άκρως απασχολημένοι στο αέναο παιχνίδι της καρέκλας.

      Όσον αφορά τον πόλεμο. Προφανώς η καταγωγή δεν λέει τίποτα, άλλωστε μετά τους παππούδες πάει περίπατο. Σημασία έχει αν ο πολίτης σου διατηρεί δεσμούς με την αντίπαλη χώρα, πχ την χώρα καταγωγής του. Αν διατηρεί - ακόμα κι αν νοιώθει 100% Ελληνας- δεν είναι ούτε σώφρον, και στην περίπτωση της καταγωγής ούτε ηθικό να τον βάλεις να πολεμήσει την χώρα με την οποία έχει δεσμούς. Θα σου άρεσε εσένα πχ να είσαι Αμερικανός ή Γερμανός με γονείς Έλληνες και να σε βάλουν να πολεμήσεις την Ελλάδα? Όσο και να νιώθεις Αμερικάνος, δεν θα σ'άρεσε. Αλλά επειδή δεν είναι δυνατό να ξέρουμε τι δεσμούς έχει κάποιος, στην περίπτωση της καταγωγής 1ης γενιάς κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι. Αυτό που έκαναν οι Αμερικάνοι πχ με Αμερικάνους Ιαπωνικής και Γερμανικής καταγωγής στον Β'ΠΠ.

      Προς το παρόν όμως, και απόσο γνωρίζω, δεν έχουμε πόλεμο ούτε με την Αλβανία ούτε με την Ουκρανία, ούτε με την Γεωργία, ούτε με τα Σκόπια. Αν κάτι πάει στραβά και προκύψει, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δλδ αυτό που κάνουν όλοι.

      Διαγραφή
    4. niko δεν το εκλαμβάνω ως ειρωνικό και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
      Νομίζω πως δεν αντιλαμβανόμαστε πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
      Όσον αφορά την παρατήρηση Α πιστεύω ότι θέλουν να παραμείνουν Αλβανοί,Σιβηριανοί ή ο,τιδήποτε άλλο και δεν έχουν σκοπό να αφομοιωθούν ποτέ στην Ελληνική κοινωνία.Ακόμη και αν εγώ τους δεχτώ ως Έλληνες(κατι το οποίο προσωπικά δεν έχω διάθεση να κάνω μιας και θεωρώ πως ο Ελληνισμός έχει και βιολογική διάσταση όχι μόνο πολιτική-πολιτισμική, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να έχουν λιγότερα δικαιώματα σε θέματα εργασιακά ή κοινωνικών παροχών-πρόνοιας,δεν χρειάζεται να έχεις την στάμπα του Έλληνα για να μην είσαι πολίτης β κατηγορίας οπότε γιατί να τους την χαρίσουμε;),αν δεν θέλουν και οι ίδιοι να αποποιηθούν τις πολιτισμικές-πολιτικές τους καταβολές θα παραμένουν πάντα ξένοι και οι 1ης και οι 2ης ή 3ης γενιάς μετανάστες.Το αν η καταγωγή παει περίπατο ή όχι μετά τους παππούδες ας μην το κρίνουμε εμείς με δικά μας κριτήρια γιατί ηδη βρισκόμαστε στην 3η γενιά των μεταναστών πχ Αλβανικής καταγωγής στην Ελλάδα και οι περισσότεροι διατηρούν την γλώσσα,το όνομα τους και τους δεσμούς με την χώρα καταγωγής τους.Αυτοί σέβονται το αίμα τους και το λέω και το πιστεύω οτι είναι προς τιμήν τους να προσπαθούν το διατηρήσουν αντίθετα με τους Έλληνες που την είδαν ξαφνικά Ευρωπαιοαμερικάνοι και πολίτες του κόσμου αφού είχαν γεμάτες τσέπες με δανεικά για να κάνουν διακοπές σε όλο τον πλανήτη και ξέχασαν τον παππού τους με τα τσαρούχια και τα πρόβατα στο χωριό που ζούσαν επι 500 χρόνια και τώρα ξεφτιλίζονται διεθνώς.Σίγουρα δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό κάθε ενος ξεχωριστά για να δεις πως θα αντιδράσει σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση της χώρας διαμονής του με την χώρα καταγωγής του και εκεί είναι το πρόβλημα πως θα προλάβεις δυσάρεστες καταστάσεις για εσένα που ξέρεις ποια είναι τα συμφεροντά σου.Πιστεύω πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε τους Έλληνες μετανάστες της Αμέρικης με τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα για τον πολύ απλό λόγω ότι ενω οι μεν είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυα απο την Ελλάδα οι δε βρίσκονται δίπλα ακριβώς απο την Αλβανία,πηγαινοέρχονται και έχουν βιώματα απο τη χώρα τους και επαφή με κάθε είδους κέντρα επιρροής,προπαγάνδας κλπ που δραστηριοποιούνται εκεί.Έχουν μια άλλη δυναμική...
      Για την παρατήρηση Β σαφώς και τα πρόσφατα γεγονότα με τις επιθέσεις στην Ευρώπη δείχνουν πως οι μουσουλμάνοι 2ης και 3ης γενιάς είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην ριζοσπαστικοποίηση απο τους γονείς τους με ότι αυτό συνεπάγεται.Το πόσοι όμως θα έρθουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο εμάς.Πρέπει να ληφθούν γεναίες αποφάσεις απο την ηγεσία μιας χώρας με τα δικά μας προβλήματα(προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν απο κανένα πολιτικό καμίας παράταξης της παρούσας ιστορικής περιόδου) και να διαφοροποιηθούμε απο τις Ευρωπαικές γραμμές ή και να αποχωρήσουμε απο το πολιτικό σκέλος της Ευρωπαΐκής Ένωσης για να διασφαλίσουμε μόνοι την εθνική μας συνέχεια-προστατεύοντας μόνοι μας τα σύνορα και την κυριαρχία μας όσο δύσκολο και επικίνδυνο και αν είναι μιας και η εναλλακτική είναι η εξαφάνιση μας εντός της Ευρώπης.
      Παρατήρηση Γ:Η γκετοποίηση είναι μια καλή ιδέα.Δες πως λειτουργεί στο κράτος του Ισραήλ και μια χόυφτα Ισραηλινών έχουν διατηρήσει την συνοχή τους εν μέσω μιας θάλασσας μουσουλμάνων.
      Ελπίζω να μην συγκρουστούμε ποτέ με καμία βαλκανική χώρα γιατί θα καταληξουμε να βλέπουμε πάλι σκηνές απο το πρόσφατο σχετικά παρελθόν όπου βαλκάνιοι γείτονες μας και νυν φίλοι μας έπαιζαν ποδόσφαιρο με κεφάλια Ελλήνων αφού δυστυχώς ο ΕΣ δεν θεωρώ πως είναι αξιόμαχος και είμαστε πλέον πολυ μαλθακοί για να κερδίσουμε ένα πόλεμο.Αν κάτι παει στραβά δεν πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι αλλά αυτό που απαιτείται για να νικήσουμε.
      Για τους πολιτικούς συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Εκεί είναι και το μεγάλο πρόβλημα...

      Διαγραφή
    5. Ο Ελληνισμός έχει και βιολογική διάσταση? Νομίζω δεν γνωρίζεις ούτε απο βιολογία ούτε απο Ελληνισμό. Δλδ εσύ δεν θεωρείς τον Καλλίνσκη και τον Ρουσσέν Έλληνες. Τον Σταύρο Τζαβαριάν της Ζ-ΜΑΚ που παρασημοφορήθηκε δεν τον θεωρείς αρκετά Έλληνα. Δεν θεωρείς τους απογόνους τους Έλληνες. Δεν θεωρείς τους επι Βυζαντινής Ρώμης και επι ελληνιστικών βασιλείων εξελληνισμένους μικρασιάτες και Λιβανέζους Έλληνες. Δεν θεωρείς κάτι Αμβρακιώτες και Θράκες που μιλούσαν βαρβαρικά επι Θουκυδίδη Έλληνες. Και φυσικά όλους τους απογόνους τους. Πόσοι μένουν? καμιά εκατοστή? Πολλούς λέω..
      Φίλε μου, στον πλανήτη υπάρχει μόνο ένα καθαρό έθνος. Αυτό που όλοι έχουν το ίδιο μαλλί, την ίδια μούρη, το ίδιο ύψος και τα ίδια στραβοκάνια. Δεν υπάρχει, αλλά και να υπήρχε δεν θα ήθελες να ζεις εκεί. Πίστεψέ με. Αλλά ας το αφήσουμε. Δεν θα βγει άκρη. Δεν πρόκειται να σε πείσω.

      Οι αλβανοί τρίτης γενιάς? Ο.ο
      Μα πότε πρόλαβαν οι άτιμοι? Ταξίδεψαν κανείς με την ταχύτητα του φωτός? Ή είναι κουνέλια και γεννάνε στα πέντε τους? Γιατί εγώ ξέρω οτι κάθε γενιά βαστάει τριάντα χρόνια και .. και οι αλβανοί άρχισαν να έρχονται το '90.... Σήμερα έχουμε 2016.. Γενιές.. μία.. Και οι πολλοί νοιώθουν ήδη έλληνες και αν δεν ήταν το ανεγκέφαλο αφασιακό ελλαδικό κράτος καρτούν και οι κατευθυνόμενες εθνικιστικές μαριονέτες με την στεντόρια φωνή, το 80% θα ήταν έλληνες κανονικοί με βούλα και σφραγίδα.

      Για να ξέρουμε τι λέμε...

      Για τους μουσουλμάνους, θα μας έρθουν φίλε. Ή αυτοί ή άλλοι. Η φύση και η δημογραφία απεχθάνονται τα κενά. Δεν προστατεύεται αυτό. Ξέρεις τι έπαθαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες? Διάβασε ιστορία, πραγματική ιστορία, να μάθεις. Ή οι άλλοι που είναι το ίδιοι με μας ή οι μουσουλμάνοι. Και δεν είναι η ριζοσπαστικοποίηση το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως οι συγκεκριμένοι μουσουλμάνοι έχουν ένα πράγμα ισχυρό στην ταυτότητά τους. Την θρησκεία. Αν δεν γίνεις κι εσύ μουσουλμάνος ποτέ δεν θα δείξουν διάθεση να ενσωματωθούν μαζί σου. Κι αν γίνει πόλεμος με άλλους μουσουλμάνους, όχι μόνο δεν θα πολεμήσουν εναντίων τους αλλά οι μισοί θα πολεμήσουν υπέρ τους.
      Την ριζοσπαστικοποίηση, αν έχεις μειονότητες μέσα στο κράτος σου θα στην φτιάξουν οι αντίπαλοι. Εναν ηλίθιο να βρούν να κάνει μια αγριότητα, εκδίκηση, αντεκδίκηση, κι έγινε το μπάχαλο. ΞΥΠΝΑ.

      Όσον αφορά πόλεμο με τους άλλους βαλκάνιους γείτονες, κι αυτοί -με εξαιρέσεις- μαλθακοί είναι μη φοβάσαι. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται βέβαια, αλλά αν πέσουμε εμείς μετά είναι η σειρά τους. Θα πέσουν κι αυτοί.

      Το Ισραήλ άστο στην άκρη. Διότι το Ισραήλ κάνει αυτά που λέω εγώ και φέρνει συνεχώς κόσμο απέξω με μόνο κριτήριο την θρησκεία, δεν κάνει αυτά που λες εσύ με "βιολογικές" βάσεις και άλλες τέτοιες χαζομάρες...

      Τις βιολογικές βάσεις τις επικαλούνται μόνο έθνη με δημογραφικό σφρίγος που δεν τα χωρά ο τόπος τους. Και τις επικαλούνται για όσο έχουν δημογραφικό σφρίγος.. Έθνη σε δημογραφική υστέρηση αφομοιώνουν, και αν είναι έξυπνα, αν σέβονται τον εαυτό τους, την ιστορία τους και τους προγόνους, προσπαθούν να αφομοιώσουν ότι καλύτερο και δυναμικότερο κυκλοφορεί.

      Διαγραφή
    6. niko νικο:1)οι τρεις γενιές μεταναστών είναι εδω:ήρθε ένας μετανάστης το 90 με το παιδί του και τώρα το έχει εγγόνια...Αυτό είναι.Είναι εδω και οι τρεις γενιές και αλληλεπιδρούν εδώ και τώρα και όχι σε τρεις αιώνες με ότι αυτό συνεπάγεται.Τώρα εσυ μπορεί να νομίζεις οτι αισθάνονται Έλληνες αλλά αυτοί να μην το νομίζουν και τόσο...
      2)Δεν ξέρω τι λες για το Ισραήλ.Εγώ δεν μίλησα για βιολογική βάση του λαού του Ισραήλ αλλά έκανα μια αναφορά για το πως συμπεριφέρεται η κρατική οντότητα Ισραήλ.
      3)Αν πέσουμε εμείς και μετά έρθει η σειρά των γειτόνων τι να το κάνουμε???
      4)Η βιολογική βάση για εμένα προσωπικά δεν είναι ζήτημα πολιτικής αλλά υλικού-δεν θα γίνει ποτέ μουσουλμάνος ο Έλληνας όπως και δεν έγινε τετρακόσια χρόνια γιατί για να το πω απλά δεν ταιριάζει το Ισλάμ στα εγκεφαλικά του κύτταρα-στα "κυκλώματα".(Αντε βρες έναν Έλληνα που θα ζωστεί με εκρηκτικά για 40 παρθένες στον άλλο κόσμο,αν τον βρεις έλα να μου το πεις,η έμφυτη κουτοπονηριά και η στοιχειώδης λογική-ένστικτο αυτοσυντήρησης δεν τον αφήνουν απλά να το κάνει,αντίθετα άλλοι λαοί το κάνουν και τους αρέσει κιόλας)Εθνική-βιολογική βάση δεν χρειάζεσαι δημογραφικό σφρίγγος για να την αποκτήσεις:την έχεις η δεν την έχεις,είναι αυτή που είναι την σήμερον,δεν ξέρουμε αν θα υφίσταται την επαύριον και για να δεις πως την απέκτησες διάβασε ιστορία-κοινώς αυτό που λέμε απο που κρατά η σκούφια σου.Απλά.
      Τώρα για το θέμα της ριζοσπαστικοποίησης:φυσικά και μπορούν να στην πυροδοτήσουν τρίτοι αλλά έχει να κάνει όπως λες με την θρησκεία.Το λέει το ιερό τους βιβλίο.Είτε άλλοι,είτε οι ίδιοι μπορούν να βρουν αφορμή,δεν ήρθαν όμως να καλύψουν κενά.Ποια κενά;Δεν κατοικείται ο Ελλαδικός χώρος απο χιλιετίες;Ήρθαν να μας ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ και μου λες να τους δεχτώ και πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα;Δηλαδή να κάτσουμε να πεθάνουμε αφου όπως λες δεν θα ενσωματωθούν ή μήπως να γίνουμε μουσουλμάνοι???Δεν σε καταλαβαίνω ειλικρινά.Μήπως αντι γι'αυτό να ξυπνήσουμε όλοι και να καταλάβουμε πως είμαστε σε μια αντικειμενικά εμπόλεμη κατάσταση και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα πράγματα με τους όρους μιας κλασσικής πολεμικής αναμέτρησης όσο μπορούμε ακόμη να πολεμήσουμε(σαν έθνος φυσικά);Γιατί καλή η θεωρία αλλά κάπου δεν αρκί για να σε κρατήσει ζωντανό.

      Διαγραφή
  8. Όταν υπάρχουν ακόμα απόγονοι τουρκαλβανών, σλαβοβούλγαρων και γνήσιων τουρκομογγόλων που δεν εκδιώχθηκαν όπως θα έπρεπε και όπως έκαναν αυτοί εναντίων των γηγενών Ελλήνων, λογικό είναι να δούμε και τέτοια περιστατικά. Άσε που πλέον έχουμε και αλλοδαπούς που απέκτησαν παράνομα την ελληνική ιθαγένεια και "αναγκάστηκαν" να κάνουν θητεία. Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσουν να αφαιρούν ιθαγένειες σε τέτοια άτομα και να τους απελαύνουν στις χώρες με τις οποίες σχετίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο διαχειριστής επιτρέπει τέτοια σχόλια.

      Διαγραφή
    2. @ niko νικο,

      Οι διαχειριστές επιτρέπουν όλα τα σχόλια (εφόσον φυσικά δεν είναι υβριστικά και δεν προκαλούν ποινικώς) διότι το παρόν blog χαρακτηρίζεται για την ευρύτητα σκέψης και την ικανότητα του να εξάγει συμπεράσματα μέσω του διαλόγου. Θα προτιμούσες ένα χώρο που οι διαχειριστές να φίμωναν κάθε άποψη που δεν συμβαδίζει με τη δική τους; Εάν ένα σχόλιο είναι εξωφρενικό, παράλογο και ανθελληνικό και θίγει τα συμφέροντα της Πατρίδος, θα κριθεί από την αποδοχή που θα έχει - δεν παύει όμως να αποτελεί την γνώμη κάποιου. Και στο κάτω-κάτω, τι παράλογο είπε ο Dragon Morgoroth; Ότι στατιστικώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχουν πολίτες κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου, οι οποίοι όμως να έχουν συνείδηση ανθελληνική. Να σου θυμίσω ότι υπάρχουν τέτοια «μπουμπούκια» (οι οποίοι μάλιστα έχουν μετέχουν και με πολιτικό κόμμα σε εκλογές) και υποστηρίζουν ανοικτά τις θέσεις και τις επεκτατικές βλέψεις κράτους που θεωρεί ότι ο Βουκεφάλας ήταν Zastava;

      Διαβάζω τα γραπτά σου εδώ και πολλούς μήνες και κρίνοντας από όσα γράφεις, έχω σχηματίσει την εντύπωση πως έχεις την ικανότητα να σκέφτεσαι άριστα και να καταλήγεις σε χρήσιμα συμπεράσματα. Επιπλέον, οι πατριωτικές σου θέσεις με βρίσκουν σύμφωνο. Εκπλήσσομαι που έγραψες «…δεν μπορώ να καταλάβω πως ο διαχειριστής επιτρέπει τέτοια σχόλια…».

      Διαγραφή
    3. Τι παράλογο είπε? "Αρ γιου σύριος"?

      Μα... το πρόβλημα του Μοργκορόθου δεν είναι οι πράξεις κάποιου. Πάρε ας πούμε τον Εφιάλτη. Έλληνας γηγενής με τα ούλα του και με σφραγίδα γνησιότητος. Για τον Μόργκορωθ δεν αποτελεί πρόβλημα, ίσα ίσα. Δικός μας είναι. Είδος υπό προστασία.

      Αποτελεί πρόβλημα όμως η καταγωγή. Το λέει καθαρά φίλε μου. "..Όταν υπάρχουν ακόμα απόγονοι τουρκαλβανών, σλαβοβούλγαρων και γνήσιων τουρκομογγόλων που δεν εκδιώχθηκαν όπως θα έπρεπε..".

      Δλδ πρέπει ν'αρχίσω να ψάχνω το γενεαλογικό μου δέντρο μπας κι έχει παρεισφρήσει κανένας Τούρκος, Ουζμπέκος, Βούλγαρος κλπ κλπ. και με ξαποστείλει ο αγαπητός Μόργκορωθ.. Πάλι καλά που οι Γερμανοί δεν μοιάζει να τον ενοχλούν γιατί νομίζω μια προγιαγιά μου είχε νταβαντέρι με έναν Βαυαυρό.. Πφιού...

      Διαγραφή
  9. φιλοι μου,μα στα αληθεια πιστευετε οτι υπαρχει ακομη ελληνικο κρατος με στρατο ο οποιος μπορει να υπερασπιστει την ανεξαρτησια του;
    Εδωσαμεν την εθνικη ανεξαρτησια με υπογαρφες του "ελληνικου" κυνοβουλιου.Θυμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια ειναι οτι οι Έλληνες αλβανικής η άλλης καταγωγής ειναι πολυ πιο Έλληνες από τους ανθέλληνες του κομμουνιστικού διεθνιστικού μπλοκ και αυτο το λέω από ίδιας πείρα. Από την επιστολή δε ειναι πασιφανές που ανήκουν οι προδότες αυτοί. Επιπλέον βέβαια αυτοί οι ανθέλληνες ειναι και πολυ λίγοι σε αριθμό όσο για τις υπογραφές από 50 μονάδες καλα.... στην ορκομωσία της Τρίπολης προχθές από 1300 άτομα 2 αρνήθηκαν λόγω αθεΐας τον ορθόδοξο όρκο 12 λόγω άλλης θρησκείας .....από τους 12 δε οι δυο που τους ήξερα ήταν μια χαρά Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι κανένας από τους αναγνώστες/ σχολιαστές μας δεν έκανε το κόπο να συνδεθεί με το Δίκτυο Σπάρτακος, μια και δίνεται αυτή η δυνατότητα από το αναρτημένο άρθρο του Ελεύθερου Τύπου:
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/10/blog-post_89.html

    >Στο κείμενο που υπογράφουν φαντάροι από τις τρεις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής αναφέρουν τα εξής:
    «Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο (…)<


    Η ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 έγινε το Απρίλιο του 2015, η ΗΝΙΟΧΟΣ 2016 έγινε το Απρίλιο του 2016, ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 δεν έχει ανακοινωθεί…

    Αλλά, προς τα τι αυτή η πεπαλαιωμένη ανακοίνωση;

    Σημειωτέον ο ΕΤ παραποίησε το κείμενο της ανακοίνωσης, καθώς παρέλειψε επιμελώς (γιατί;) το παραπάνω απόσπασμα.
    Άλλη απορία, γιατί δημοσιεύτηκε τώρα στο Δίκτυο Σπάρτακος (μάλλον επανάληψη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κριστιάν 'Ακκυριά,

      Επιπλέον η «ΗΝΙΟΧΟΣ» είναι άσκηση αεροπορικών μέσων και δεν θα μπορούσε να εμπλέκει πχ το «3o τάγμα μαγείρων στο Γύθειο» που αναφέρεται στην ‘ανακοίνωση’.

      Οπότε με λίγα λόγια, επανερχόμαστε στην αρχική μου εκτίμηση (4 Οκτωβρίου 2016 - 9:35 μ.μ.) ότι πρόκειται για «…ανοησία από αυτές που κατά καιρούς δημοσιεύουν σε μορφή μανιφέστου τα κοπρόσκυλα του υποτιθέμενου ‘δικτύου’ και αρέσκονται να αναπαράγουν τα περιορισμένης εγκεφαλικής ευθύνης και υπόπτου σκοπού blog…» ή ακόμη πιο απλά «…πυροτέχνημα που κάποιοι ανόητοι εφηύραν περισσότερο για να σπάσουν πλάκα…»

      Διαγραφή
    2. όντως.
      Συνήθως θεωρείς αυτονόητο πως είναι πρόσφατη είδηση.

      Διαγραφή
  12. Πολύ φτηνή προβοκάτσια... Η ζάχαρη στα τανκς ήταν πιο έξυπνη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.