15/10/16

Την απομάκρυνση Στουρνάρα ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την απομάκρυνση Στουρνάρα ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης
Ο Γιάνης Βαρουφάκης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Νέα παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη, αυτή τη φορά για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρνα, για τον οποίο λέει ότι πρέπει να απομακρυνθεί, δίνοντας τέσσερις λόγους.

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί τον διοικητή της ΤτΕ για «επιστημονική ανεπάρκεια» και για «εμπρηστικές δηλώσεις».

«Δυστυχώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος διοικητής πρέπει να απομακρυνθεί για τέσσερις λόγους με αιτιολογημένο αίτημα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ» τονίζει.

«Την εποχή που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν με την ΕΚΤ και τους άλλους θεσμούς την αναδιοργάνωση δημόσιου χρέους που προαπαιτεί την παραδοχή ότι το κράτος είναι πτωχευμένο ο κ.Στουρνάρας εισηγήθηκε "να μην ακούει" τον υπουργό Οικονομικών!» λέει ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως σημειώνει σε άλλο σημείο του άρθρου του, «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν θα άρχιζε μαζική εκροή καταθέσεων μετά από τη δήλωση του κεντρικού της τραπεζίτη ότι "η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό" και αναφορά σε κίνδυνο "ανεπανόρθωτης βλάβης"».

Ο κ. Βαρουφάκης, επίσης, κάνει λόγο για «εποπτική ανεπάρκεια του κ. διοικητή», λέγοντας ότι αυτό το αποδεικνύουν «η ανεξέλεγκτη κατάσταση με την Τράπεζα Αττικής, η ασυδοσία στον δανεισμό κομμάτων και καναλιών και την απόλυτη ανυπαρξία πλάνου διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων που ακύρωσαν την τραπεζική πίστη».

Τέλος τον κατηγορεί και για επιστημονική ανεπάρκεια «η οποία συνυφαίνεται με εμπρηστικές δηλώσεις που στόχο έχουν την αυτοπροβολή του κ.διοικητή ως "σωτήρα" της χώρας, πχ ο ισχυρισμός του ότι η διαπραγμάτευση της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου κόστισε 86 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για δημιουργική λογιστική που δεν συνάδει με την κρίσιμη θέση διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

 1. ο συμπαθεστατος λορντ μπαρουφ ειναι γνωστος συνεργατης του IPAC...
  Συμπαθεστατοι κιοι πανεπιστημιακοι του συνεργαται εν αμερικα...
  Γενικα ειναι μια ευχαριστη παρεα οταν τους παρατηρεις...
  Αντιθετως ο κος στουρναρας μου θυμιζει πολυ το Γ' ή Δ' Ραϊχ...γερμανοτραφο-εμβριθης...
  Ψιλοαπεχθης,ψιλοφασιστακος,ψιλογερμανομποτας,ψιλοστουρνος-αρας οπως θελετε...
  Ψηφιζω λορντ μπαρουφ αβλεπι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δυστυχως ομως,το IPAC δεν φαινεται να σταζει και κανα φραγκο,οποτε...παμε προς γερμανο-καταρικο αξονα μερια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.