4/10/16

Να πού βασίζεται η ρητορική Ερντογάν περί Λοζάνης - Τούρκος αρθρογράφος: Με αφορμή τη Λοζάνη, θα σχεδιάσουμε τον νέο χάρτη της περιοχής

Τη βαθιά πεποίθηση της ηγεσίας της Τουρκίας περί συνωμοσίας δυτικών κρατών για την εξάλειψη της Τουρκίας από το χάρτη, που εκδηλώνεται με τη δημιουργία και στήριξη «τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και με την υποδαύλιση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, εκφράζει σε νέο αποκαλυπτικό άρθρο του ο διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα για τις στρατηγικές επιδιώξεις του Ερντογάν. Η εφημερίδα άλλωστε είναι η ναυαρχίδα των φιλικών προς τον Ερντογάν μέσων, και ο Καραγκιούλ φέρεται ως άτυπος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου. Αναδημοσιεύουμε σε μετάφραση του pontos-news.gr από την αγγλική έκδοση.

Ο τελευταίος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας: Αυτόν το χάρτη θα τον σχεδιάσουμε εμείς οι Τούρκοι
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέλους άνοιξε τη συζήτηση για τη Λοζάνη. Έκανε μια δήλωση που πυροδότησε συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίον μια αυτοκρατορία λεηλατήθηκε, πώς κατακερματίστηκε σε κομμάτια/χώρες, πώς εγκλωβίστηκε στην Ανατολία και πώς στόχος ήταν να κατασταλεί το τελευταίο προπύργιο στην Ανατολία διά της πιέσεως και της βίας· ακόμα πώς κρατήθηκε υπό κηδεμονία καθ’ όλο τον 20ό αιώνα και πώς σήμερα εξυφαίνονται σενάρια για την επανακατάληψη της Ανατολίας και την περαιτέρω κατάτμησή της.
«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1923 μας υποχρέωσαν να δεχτούμε τη Λοζάνη. Κάποιοι επιχείρησαν να μας κοροϊδέψουν για να πιστέψουμε ότι η Λοζάνη ήταν μια “νίκη”. Είναι προφανές. Στη Λοζάνη δώσαμε νησιά όπου ακουγόμασταν όταν φωνάζαμε. Αυτό αποκαλούν νίκη;»
«Την 15η Ιουλίου έγινε μια απόπειρα εισβολής για να αρπάξουν το τελευταίο κομμάτι που μας ανήκει – το ένα πέμπτο από όσα χάσαμε μεταξύ 1012 και 1923. Το έθνος δεν τους παρέδωσε αυτά τα εδάφη. Η 15η Ιουλίου είναι για το τουρκικό έθνος ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Αν είχε επιτύχει το πραξικόπημα, θα εμφανίζονταν με κάτι ανάλογο με τη Συνθήκη των Σεβρών.»
Η συνέχεια του εξαιρετικής σημασίας άρθρου στο:

10 σχόλια:

  1. Ξυπνηστε... Οι Τουρκοι διεκδικουν εδαφη ως κληρονομοι της Οθωμανικης αυτοκρατοριας... Εμεις εχουμε ξεπουλησει τα κληρονομικα μας δικαιωματα... Ειμαστε γνησια τεκνα της εξελληνισμενης και Ορθοδοξοτατης Ρωμαικης αυτοκρατοριας. Εχουμε δικαιωματα οχι μονο στην Μικρα Ασια αλλα και στην Ιταλια και στην Αλβανια και στην Μεση Ανατολη και αλλου, ειτε εδαφικα ειτε πολιτισμικα.. Ο μονος τροπος να στηριξουμε τα οποια εδαφικα μας δικαιωματα ειναι με το να επανα-αυτοπεοσδιοριστουμε ως οι γνησιοι κληρονομοι της Ρωμιωσυνης... Οπως εξαλλουν κανουν οι Τουρκοι με την δικη τους αυτοκρατορια..
    Δυστυχως σε καποια πραματα πρεπει να γινουμε μαθητες των Τουρκων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ορθά αυτά που λέτε αλλά για να τα επιτύχουμε χρειάζεται ισχυρή αμυντική θωράκιση η οποία προϋποθέτει και ισχυρή οικονομία. Δυστυχώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο καταστρέψαμε και τις δύο αυτές αναγκαίες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να επιδιώξουμε τους στόχους μας.

      Διαγραφή
  2. χμμμ!!! επειδη το πραγμα παρατραβαει,σας εχω την λυση:Απομουσουλμανοποιηθειτε!!!
    Σωστα δεν επιτρεπετε στους δυτικους να κανουν προγεφυρωματα...
    Αποστασιοποιηθειτε απο την υποθεση : Ισλαμ...Αφηστε τους αραβες να βγαλουν τα ματια τους με τους δυτικους...Απαλλαγειτε απο την ταυτοτητα του τουρκου...μπορειτε να συμμαχησετε με αντιπαλους των δυτικων και χωρις αυτην...εκτος αν φοβαστε οτι εχουν παραδιαποτισθει οι υπηκοοι σας με αυτον τον ορο...αλλα κιετσι ναναι, μπορειτε να το κανετε σταδιακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιας και το site είναι από τα λίγα ίσως το μόνο που ασχολείται με εξωτερική πολιτική και άμυνα διατωρώντας ταυτόχρονα και σοβαρότητα σε ύφος και ανάλυση θα ήθελα ως τακτικός επισκέπτης να ζητήσω ανάρτηση άρθρων και αναλύσεων που να μας δίνουν απαντήσεις στο εξής ερώτημα..Πώς γίνεται η Τουρκιά να χαρακτηρίζεται οικονομία σκουπίδι να έχει νόμισμα σκουπίδι και ταυτοχρόνως να πολεμά σε χίλια μέτωπα,να αντιμετωπίζει εσωτερικό αντάρτικο,να αντιμετωπίζεται με αιώνιο σέβας και γλύψιμο από τους Γερμανούς,να στήνει με οικονομια σκουπιδι και νομισμα σκουπιδι πολεμική βιομηχανια και να αγοραζει πάντα όπλα πρωτης διαλογής,να μην χάνει ουτε εκατοστο εδαφους μετα απο πραξικοπηματα και μετα απο καταρριψη ρωσικού αεροσκάφους,δηλαδή με μια φραση.... πως γινεται να τη βγάζει πάντα λάδι το πιο προκλητικό κρατος της περιοχής?Εμένα προσωπικά δεν μου αρκεί πια η εξήγηση ότι ειναι μινι υπερδύναμη..με τετοια ανοιγματα και τετοια τσαμπουκαλικια και μεγάλες δυνάμεις θα λούφαζαν για λίγο καιρό...Καποιοι τη συντηρούν και τη θέλουν να κανιβαλίζει για δικά τους συμφεροντα.Παρακαλώ αν η υπάρχει δυνατότητα αναρτήσεων προς αυτη την κατευθυνση, θα μας έδινε αρκετες απαντησεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη
      η τουρκική οικονομία έχει μια δυναμική, γιατί οι κυβερήνσεις και το κράτος ακολούθησαν μια στρατηγική ανάπτυξης του εξωτερικού εμπορίου, που σημαίνει ενίσχυση και των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.
      Έχουν εξαγωγές περίπου 150 δις δολάρια ετησίως.
      Επίσης, υπάρχουν τεράστιες εισροές δολαρίων από αραβομουσουλμανικές χώρες αλλά και από το Ιράν.
      Αυτά αποτελούν το μυστικό της ευρωστίας της τουρ. οικονομίας.

      Διαγραφή
  4. Σάββα, ξέρεις μήπως πως μπορούν να εξηγηθούν οι αθρόες εισροές κεφαλαίου από αραβομουσουλμανικές χώρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος μπορει να αρνηθει τα πετροδολλαρα;
    Η Σ.Αραβια ως γνωστον μαζεψε πολλα απαυτα και σκεφτοταν που και πως να τα επενδυσει.
    Η τουρκια απλα τα αποδεχτηκε...
    Φαινεται δε,οτι αναπτυσσοντας την βιομηχανκη παραγωγη της, εξαιτιας ακριβως αυτων των επενδυσεων (πετροδολλαρα),απεκτησε και ιδεες μεγαλειου...
    Λογικο δεν ειναι;
    Το ανταλλαγμα ομως ηταν οτι επρεπε να ενισχυθει το ισλαμικο στοιχειο κατ'απαιτηση
    των Αραβων αφενος μεν και αφετερου γιατι κανεις ισως δεν μπορει να αντισταθει οπως προειπαμε στα πετροδολλαρα ,οποτε αυτη(η σλαμοποιηση) γινεται και αυτοματως αφου το χρημα ρεει απο ισλαμικη χωρα...
    Το ενδιαφερον στην ιστορια ειναι οτι το ιδιο εκαναν κιοι Ιρανοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eτσι,ισως εξηγειται και το οτι επεπεσεν το Μνημονιον επι της κεφαλης ημων κε τζον...των ελληνων εννοω...
      Βλεπετε θεωρουμαστε μαλλον,μια χωρα αμφιταλαντευομενη αναμεσα σε ανατολη και δυση...
      Επρεπε λοιπον να δεθουμε και να ασφαλιστουμε στο αρμα της δυσεως παση θυσια...θεου θελοντος παντα ή μαλλον τσιπροσαμαροβενιζελοπαπανδρεου...;)

      Διαγραφή
  6. Μωραίνει ο Κυριος ον βούλεται απολέσει!Δηλαδή μωραίνει οι Η Π Α ον βούλεται απολέσει! ΗΠΑ , ίσως ΡΩΣΙΑ και Ισραήλ έχουν τάξει στον Ερντογαν .ο τι σ ε περίπτωση δημιουργίας Κουρδικού κράτους και απώλεια εδαφών απο την Τουρκία να πάρει με εισβολή ή με άλλον τρόπο , εδάφη απο άλλες χωρες (όρα Θράκη, βόρειος Κυπρος κλπ) ,χωρίς να αντιδράσουν Δηλαδή τον κοροϊδεύουν ,για να τον μπλέξουν σε μια περιπέτεια ,υπέρ τους ,όπως έκαναν και με τον Σανταμ (εισβολή στο Κουβειτ ,Ιωάννίδη :πραξικόπημα στην Κυπρο κλπ) gun aydin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σανταμ κιο ιωαννιδης δεν ειχαν την ενδεχομενη προστασια της ρωσια.
      Ξσαν σαν το φυλλο στον ανεμο...
      Τους πηγαιναν οι σιγοψυθηριστες -αυτοι που σιγοψυθηριζουν στο αυτι- οπου ηθελαν...
      Ο ερδογανης εινα μπερδεμενος μεν,αλλα εχει ισως την υποστηριξη της Ρωσιας...
      Δυτικοι:Ας προσεχατε...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.