17/10/16

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση της Λωζάνης για την ειρήνη στη Συρία

Η διεθνής διάσκεψη της Λωζάννης με θέμα τη Συρία, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των κύριων περιφερειακών δυνάμεων που εμπλέκονται στη συριακή σύρραξη, ολοκληρώθηκε.
Επειτα από συνομιλίες περισσοτέρων των τεσσάρων ωρών, πολλοί υπουργοί αποχώρησαν από το ξενοδοχείο Beau-Rivage χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Κατάρ, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Αίγυπτος, το Ιράκ και η Ιορδανία, καθώς και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, είχε ως στόχο την εξεύρεση τρόπων για να σταματήσει η σφαγή.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση περιορίστηκε να πει ότι οι χώρες που έλαβαν μέρος σε αυτή αποφάσισαν να συνεχίσουν τις επαφές τους και στο μέλλον, προκειμένου να επιτύχουν ένα τερματισμό στη συριακή κρίση. Είπε ακόμη πως τα μέρη συζήτησαν αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες χωρίς ωστόσο να εμβαθύνουν.

Σύμφωνα με το Reuters από τη σημερινή συνάντηση δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα ούτε υπήρξε κοινή υπουργική δήλωση από τα μέρη σχετικά με το ζητούμενο, που ήταν η εξεύρεση τρόπου τερματισμού των εχθροπραξιών στη Συρία, οι οποίες εχθροπραξίες μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.