16/10/16

Και τώρα… εν αναμονή για εδαφικό

Και τώρα… εν αναμονή για εδαφικό
Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η συζήτηση για τέσσερα κεφάλια, δηλαδή στη διακυβέρνηση, την οικονομία, την ΕΕ και το περιουσιακό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ, πως έχει λόγους να πιστεύει πως θα φθάσουμε σε συζήτηση του εδαφικού, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Κυπριακό σε τέσσερα κεφάλαια, δηλαδή στη διακυβέρνηση, την οικονομία, την ΕΕ και το περιουσιακό, και στη συνέχεια, εάν υπάρξει η προσδοκώμενη πρόοδος, θα συζητηθεί το εδαφικό, το οποίο είναι απόλυτα συναρτημένο με το περιουσιακό.

Εάν, συνέχισε, φθάσουμε σε αυτό το σημείο, που έχω λόγους να πιστεύω πως θα φτάσουμε, θα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην ιστορία των διαπραγματεύσεων, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά καλείται να καταθέσει τις θέσεις της επί χάρτου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Αμμοχώστου για να τιμήσει τους Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες αξιωματικούς και οπλίτες που έπεσαν στην πόλη και επαρχία Αμμοχώστου την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974.
Πηγή:ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  Μόνον για εδαφικό;;
  Είναι δυνατόν να συζητούν για κράτος χωρίς δικές του Ένοπλες Δυνάμεις;;
  Ποιος θα τους σώσει αν επιτεθεί πχ η ISIS στην Κύπρο; Ή ακόμα και μοντέρνοι οργανωμένοι πειρατές; Οδηγούν τους Κυπρίους , Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους σε απρόβλεπτες μεγάλες καταστροφικές περιπέτειες.
  Και αν κάποια στιγμή θεωρήσει η τουρκία την Κύπρο «Μοσούλη», τι κάνουμε;
  Ο Γιούνκερ θα σώσει την Κύπρο ή η Μέρκελ;
  Είναι δυνατό να; είναι τόσον ανεύθυνοι οι Ανανστασιάδηδες ;;
  Κράτος χωρίς δικές του Ένοπλες δυνάμεις είναι μη κράτος.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.