12/10/16

O διάδοχος Dijsselbloem και το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Eίναι ψέμα ότι η Ελλάδα στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο πήρε «σπασμένη τη δόση των 2,8 δις Ευρώ» και ότι αυτό συνέβη για καθαρά «τεχνικούς λόγους».
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ, μέχρι  τον Νοέμβριο του 2016, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν ήθελαν να προσθέσουν ακόμη έναν παράγοντα ανασφάλειας στα χρηματιστήρια και τις αγορές.
Γι’ αυτό «ενέκριναν πολιτικά» την αποδέσμευση 1,1 δις Ευρώ ώστε να μην υπάρχει υποψία αδυναμίας αποπληρωμής των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας.
Από την άλλη πλευρά, το πολιτικό παρασκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup είναι αποκαλυπτικό και πολύ διδακτικό για το μέλλον:
  • Το πρώτο μάθημα για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ήταν ότι η περιβόητη «συμμαχία των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου» είναι ένα παραμύθι που μόνο στην Ελλάδα το πιστεύουν κάποιοι εύπιστοι και βολικοί σύνεδροι στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώτος που αντέδρασε με σθένος και κατηγορηματικότητα στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ήταν ο  Luis de Guindos Jurado, υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνισμού της Ισπανίας ο οποίος – εντελώς συμπτωματικά- είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem, στην προεδρία του Eurogroup.

Για τη συνέχεια  toxrima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.