27/3/17

Η «Λυπητερή» του Τραμπ στη Μέρκελ: 375 Δισεκατομμύρια Δολάρια Χρέους για ΝΑΤΟ!

Μιχαήλ Στυλιανού
Συμπλήρωμα στα άρθρα 
β) Λυγερού: «Τραμπ σε Μέρκελ: “Iam the Boss,25/3/17,  επιβάλει η ακόλουθη πληροφορία των Τάϊμς του Λονδίνου:
Κατά την επίσκεψη της κ. ΄Ανγκελας Μέρκελ στην Ουάσιγκτων, τελευταίες  πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ  παρουσίασε στη Γερμανίδα καγκελάριο λογαριασμό 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων από καθυστερημένες υποχρεώσεις της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. 
Κατά τους Τάϊμς, η κ. Μέρκελ  «αγνόησε την πρόκληση», αλλ’ οπωσδήποτε το γεγονός  επηρέασε το κλίμα της συνάντησης.

Γερμανός υπουργός, που η εφημερίδα δεν κατονομάζει, δήλωσε στους Τάϊμς: «Η ιδέα πίσω από την προβολή τέτοιων αξιώσεων είναι να τρομοκρατήσουν την άλλη πλευρά, αλλά η καγκελάριος το αντιμετώπισε με ψυχραιμία και δεν πρόκειται να αποκριθεί σε τέτοιες προκλήσεις».
Κατά πληροφορίες το τιμολόγιο βασίζεται στη δέσμευση των χωρών του ΝΑΤΟ να διαθέτουν το 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος τους για τις αμυντικές δαπάνες. Ο Πρόεδρος Τραμπ ανέθεσε, ως λέγεται, σε Αμερικανούς αρμοδίους να  υπολογίσουν κατά πόσο υπολείπονται του 2% οι γερμανικές αμυντικές δαπάνες  των 12 τελευταίων ετών, ποσό στο οποίο προστέθηκαν οι τόκοι και βγήκε το τιμολόγιο των 375 δις  που παρουσίασε στην κ. Μέρκελ.
Το ποσό, που δεν υπερβαίνει κατά πολύ τις διαστάσεις που πήρε το ελληνικό δημόσιο  χρέος, μετά τις αλλεπάλληλες γερμανικές «διασώσεις» της επταετίας», προσλαμβάνει έτσι τα χαρακτηριστικά θείας νεμέσεως και δεν πρόκειται να βυθίσει τον ευρωπαϊκό Νότο στο πένθος.

4 σχόλια:

  1. Βρέ παιδιά, αὐτοί οἱ Γερμανοί, τούς φτύνουνε στά ἴσια, καί ἀπαντοῦνε λέγοντας ὅτι "Βρέχει"! Σέ αὐτούς λοιπόν προσπαθοῦμε νά εἴμαστε συνεπεῖς στίς ὑποχρεώσεις μας;
    _ Γιά δεῖτε προσεκτικά πόσο ὠμά καί ἄνετα τό λένε τό "...Βρέχει" :
    " Γερμανός υπουργός, που η εφημερίδα δεν κατονομάζει, δήλωσε στους Τάϊμς: «Η ιδέα πίσω από την προβολή τέτοιων αξιώσεων είναι να τρομοκρατήσουν την άλλη πλευρά, αλλά η καγκελάριος το αντιμετώπισε με ψυχραιμία και δεν πρόκειται να αποκριθεί σε τέτοιες προκλήσεις»"
    Ἄς τούς ποῦμε καί μεῖς λοιπόν τά ἴδια γιά αὐτά πού περιμένουν νά εἰσπράξουν ἀπό ἐμᾶς: "Η ιδέα πίσω από την προβολή τέτοιων αξιώσεων είναι να τρομοκρατήσουν την άλλη πλευρά, αλλά έμεῖς το αντιμετώπιζουμε (πλέον) μέ (...γερμανική) ψυχραιμία και δέν πρόκειται νά ἀνταποκριθοῦμε σέ τέτοιες προκλήσεις"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα 375 δισ. που η Γερμανία διαφεύγει των αμυντικών υποχρεώσεων της δεν είναι τίποτε μπροστά στον πακτωλό χρημάτων που χάρισαν σαν κεφάλαια οι σύμμαχοι και ειδικά οι Αμερικανοί στη μεταπολεμική Γερμανία. Χώρια οι επενδύσεις που οι Αμερικανοί έκαναν εκεί (Ford, General Motors και πολλά άλλα) και χώρια οι πολεμικές αποζημιώσεις που οι δήθεν συνεπείς γερμανοί τις έκαναν "γαργάρα".

    Ωστόσο την ίδια στιγμή οι φεσαδόροι και αγνώμονες Γερμανοί δεν δικαιολογούν στην Ελλάδα τις αμυντικές δαπάνες που λόγω της εντελώς ανυπόστατης κοινής ευρωπαϊκής άμυνας και της παντελούς έλλειψης κοινής ευρωπαϊκής διπλωματίας, η Ελλάδα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει με ίδιες οικονομικές δυνάμεις τις όσες δυσανάλογες αμυντικές επιβαρύνσεις που με την ανοχή των γερμανών δεχόμαστε ως χώρα εξ ανατολών.

    Σαν έχεις τέτοιους φίλους, όπως η σύγχρονη ελληνική ελίτ "αισθανεται" τους Γερμανούς, τι χειρότεροι μπορεί να σου κάνουν οι εχθροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... σε κάθε περίπτωση αν ξαναχρειαστεί να υπογράψουμε στην διαγραφή των χρεών της Γερμανίας , όπως κάναμε και το 1953 ... όπως λέει και ο Σιμήτης και οι ¨μένουμε Γερμανία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εχει να πει αραγε η ελληνικη ελιτ,η υπέρθερμος της βρωπαϊκης ολοκληρωσεως του Ελληνισμου, δια τουτας τας εξελιξεις αραγε;
    -"Θανατωσατε τον Τραμπα";
    -"Οξω οι ουζανοι απο το νταχαου";
    -"Αμερικανοι φονιαδες των λαων";
    -"Εξω οι βασεις του θανατου";
    -"καλε τραμπουλη ασε ησυχους τους επιβητορας μας";)
    https://youtu.be/N0IBylfqN4I

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.