10/3/17

Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Birlik» ξεσπαθώνει κατά των μνημείων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το μνημείο για τη Γενοκτονία στον Κεχρόκαμπο Καβάλας
Αρθρογράφος της τουρκόφωνης εφημερίδας Berlik της Κομοτηνής ξεσπάθωσε κατά των μνημείων που στήνονται ανά την Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, επαναφέροντας την πάγια φιλολογία της Άγκυρας ότι δεν υφίσταται Γενοκτονία. «Σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίζονται ταχέως οι ετοιμασίες για τη δήθεν "Γενοκτονία των Ποντίων". Μετά από τις μεγάλες πόλεις, τώρα και σε χωριά που έχουν μεταναστεύσει Ρωμιοί από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στήνονται μνημεία για τη δήθεν “Γενοκτονία των Ποντίων”», έγραψε.

Και συνέχισε το παραλήρημά του: «Έτσι ενώ στην Τουρκία η 19 Μαΐου 1919 είναι η ημερομηνία αποβίβασης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Σαμψούντα, στην Ελλάδα γιορτάζεται, μετά από ψήφιση στην ελληνική Βουλή το 1994, και κάθε χρόνο οργανώνονται διάφορες τελετές με το αιτιολογικό πως δήθεν έγινε “Γενοκτονία”».
Η ενόχληση του αρθρογράφου της «Birlik» για το γεγονός ότι με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία, οι ποντιακοί σύλλογοι ετοιμάζουν επετειακές εκδηλώσεις είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
«Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 ετών το έτος 2019, η Ελλάδα επιταχύνει τις εκδηλώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντίων, ποντιακοί σύλλογοι και δήμοι επιταχύνουν τις ετοιμασίες τους, ενώ εν όψει των εκδηλώσεων για την 100η επέτειο και άρχισαν να στήνονται μνημεία για τη δήθεν “Γενοκτονία των Ποντίων” σε πλατείες χωριών όπου μετανάστευσαν Ρωμιοί από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», κατέληξε.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.