16/3/17

Απομύζηση εξωφρενική

Πριν από περίπου ένα μήνα, μάθαμε ότι πολίτες κι επιχειρήσεις αυτής της χώρας είχαν βγάλει από την τσέπη τους το ποσό των 53 δισ. ευρώ και κάτι ψιλά και τα είχαν «εμπιστευθεί» στην κυβέρνηση. Το ποσό ήταν κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ (ή σχεδόν 4%) μεγαλύτερο από εκείνο που είχε ψηφίσει η Βουλή.

Πριν από δύο μέρες, μάθαμε ότι οι ίδιοι πάντοτε «κατεργάρηδες» πλήρωσαν στο κράτος για τους πρώτους δύο μήνες του 2017 το ποσό των 8,5 δισ. ευρώ, και πάλι μεγαλύτερο (κατά 6,4%) από εκείνο που ψήφισε η Βουλή μόλις πριν από δυόμισι μήνες.

Η κυβερνητική προπαγάνδα θα μιλήσει για υπεραπόδοση. Θα το είχε ήδη κάνει, αν δεν είχε συμβεί η «πατάτα» με τον πρωθυπουργό που μίλαγε για ανάπτυξη την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε την επιστροφή στην ύφεση κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ας είναι, δεν πειράζει, ήδη άλλωστε πανηγυρίζουν επειδή, όπως λένε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν τις μισές από τις νέες δήθεν ασφαλιστικές αλλά σίγουρα πολύ φορολογικές υποχρεώσεις που τους «φόρεσε» ο νόμος Κατρούγκαλου. Τα συγκεκριμένα αυτά έσοδα δεν περιλαμβάνονται στους ως άνω λογαριασμούς.


Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.