26/3/17

"Διαγράφουμε τα χρέη μας στις τράπεζες χαλαρά και εντός Ευρώ"



"Διαγράφουμε τα χρέη μας στις τράπεζες χαλαρά και εντός Ευρώ" Καζάκης στον Λιάτσο 21/03/2016

Δίπλα-δίπλα με Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο και Βαρουφάκη ήταν και ο Καζάκης. Στις «λαϊκές επιτροπές των αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Έστηνε τραπέζια με τους υπόλοιπους 3 και μιλούσε για ώρες από μικρόφωνα. Εξέφραζε λόγους που εξέθρεψαν το τέρας του λαϊκισμού που μας κυβερνά. Ο Καζάκης, κατά δήλωσή του, είναι οικονομολόγος και πολιτικός.
Στο συγκεκριμένο απόσπασμα είναι απολαυστικός. Μας λέει ότι «χαλαρά» μπορούμε να διαγράψουμε τα χρέη μας στις τράπεζες και μάλιστα εντός ευρώ. Το επιχείρημά του; Αφού λέει πουλήσαμε τα κόκκινα δάνεια σε hedge funds του εξωτερικού στο 10% της αξίας τους, γιατί να μην το κάναμε αυτό για τους Έλληνες πολίτες.
Το τέρας του λαϊκισμού και της δημαγωγίας είναι ακόμη δίπλα μας. Αυτά τα μυαλά τα έχουν δυστυχώς αρκετοί συμπολίτες μας.
Αν και δεν θα έπρεπε να απαντήσω, γιατί είναι προφανής η ανοησία που λέει, ας το εξηγήσω όσο πιο σύντομα μπορώ τους ακριβείς λόγους που κάτι τέτοιο είναι βλακώδες και ψευδές:

1) Τα Hedge Funds (θεσμικοί επενδυτές) παίρνουν τα κόκκινα δάνεια ΜΑΖΙΚΑ στο 1/10 της αξίας τους και δίνουν ζεστό χρήμα στα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία πλέον απαλλάσσονται από τις επισφάλειες και γίνονται πλέον ΑΜΕΣΑ και πάλι υγιή.
2) Αν οι τράπεζες έδιναν ένα προς ένα τα δάνεια στους Έλληνες που χρωστάνε, η διαδικασία θα ήταν πολυετής και αμφίβολη.
3) Ακόμη και να μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία, σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ κόκκινος δανειολήπτης ΔΕΝ ΕΧΕΙ να δώσει το 1/10 της αξίας του κόκκινου δανείου του μετρητά. Για ένα μέσο στεγαστικό των 200.000 ευρώ θα έπρεπε να δώσει μαζί με κάποια έξοδα ΜΕΤΡΗΤΑ 25.000 ευρώ. Συνήθως ο κόκκινος δανειολήπτης δεν έχει ούτε 50 ευρώ να βγάλει τη βδομάδα.
4) Ακόμη και αν είχε χρήματα, ακόμη και αν συμμετείχαν όλοι οι δανειολήπτες, με αυτή τη μέθοδο ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ κάθε έννοια αξιοπιστίας της αγοράς και της τραπεζικής πίστης. Δημιουργείται νομοθετικό/δικαστικό προηγούμενο και ο καθένας θα διεκδικεί να παίρνει 200 χιλιάρικα δάνειο, να το κάνει κόκκινο και να πληρώνει το 10% της αξίας του στο τέλος. Αυτό σημαίνει το ΤΕΡΜΑ της ελεύθερης αγοράς.


Φανταστείτε μια οικονομία με έναν μανάβη να στοκάρει πατάτες. Να τις δίνει βερεσέ στους καταναλωτές για 5 ευρώ τα 10 κιλά. Έστω ότι τις έχει αγοράσει 2 ευρώ. Οι πελάτες να λένε τελικά «α συγνώμη δεν μπορώ να τις πληρώσω». Και ο μανάβης να λέει «εντάξει, δεν τρέχει τίποτα, δώσε μου 1 ευρώ.». Όσο ηλίθιο και να σας ακούγεται, αυτή είναι η πρόταση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των «αγανακτισμένων» του Καζάκη, του Τσακαλώτου, του Κατρούγκαλου, του Βαρουφάκη και των άλλων παιδιών.
Απολαύστε το απόσπασμα από εκπομπή προχτές.

77 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τα είδαμε και τα οικονομικά της τρόικας, του παπαδήμιου, των ευρουληστών. Η μελαύτερη ληστεία του αιώνα, γενοκτονία, μείωση τραγική του πληθυσμού, να δούμε σε δέκα χρόνια που θα έχετε Ισλάμ στην Ελλάδα τα αποτελέσματα των μνημονίων.

      Διαγραφή
  2. Προφανώς το βλέπετε από φιλοσοφική οπτική γι' αυτό και παρομοιάζετε το πάρτι με τα κόκκινα δάνεια και τα Hedge Funds με ένα μανάβικο. Κάτι ακαταλαβίστικο για κανονικούς οικονομολόγους επιστήμονες είναι σίγουρα κάτι φιλοσοφικό!!Από φιλοσοφία άλλο τίποτα σε αυτή τη χώρα.
    Ο Καζάκης τουλάχιστον δεν έγινε υπουργός και δεν μπορείτε να τον συγκρίνετε με τους άλλους που έγιναν με το τρόπο που έγιναν και έδρασαν αφού έγιναν.Ίσως και αυτό το βλέπετε από φιλοσοφική οπτική για αυτό το κάνετε!
    Νομίζω πως δεν καταλάβατε καλά τι θέλει να πει ο Καζάκης στο βίντεο γιατί μάλλον δεν δώσατε την απαραίτητη προσοχή. Ένα κυρίαρχο κράτος που ενδιαφέρεται για τους πολίτες του δεν τους πουλάει στα Hedge Funds. Αυτό που λέει είναι πως επιβάλλεται να τους βοηθήσει και να τους στηρίξει έστω και εάν πρέπει να τους ζητήσει να πληρώσουν το δάνειο τους μόνο στο 10% της ονομαστικής τους αξίας. Κάτι που το Hedge Fund δεν θα κάνει. Ακριβώς για το λόγο που είπατε.....δεν έχου ούτε 50 ευρώ να βγάλουν τη βδομάδα. Οπότε 90000 ευρώ μείων σε ένα δάνειο 100000 ευρώ θα είναι μία ψυχολογική ανάσα αν όχι οικονομική.
    Ίσως κύριε Αποστολόπουλε να πρέπει να μετακομίσετε πίσω στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι και να αναπτύξετε αυτές τις ιδέες σας εκεί παρέα με τα hedge Funds και να αφήσετε την Ελλάδα κατα μέρος και αυτή τη βρώμικη προπαγάνδα.
    Επίσης καλό θα ήταν ο ινφογνώμων να ασχοληθεί με το πόσα ταμπλό το παίζουν οι κούρδοι και οι Τούρκοι και να αφήσει τα υπόλοιπα σε αυτούς που ξέρουν. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα και να έχουμε άποψη για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα ένα κυρίαρχο κράτος κάνει τι;
      Τα δίνει (τα δάνεια) πίσω στους δανειολήπτες αντί των fund ως κλάσμα του αρχικού του; τμήματος; Έτσι δεν θα δικαιωθεί ο κάθε μπαταχτσής που δεν πλήρωνε και δεν πληρώνει.
      Πήρες μια απόφαση να πάρεις δάνειο κατοικίας. Έκανες δηλαδή μια επένδυση. Η συγκυρίες δεν σε βοήθησαν και δεν μπορείς να πληρώσεις.
      Μάλιστα
      Τα μέτρα διευκόλυνσης, επιμήκυνσης επίσης δεν σε Βοήθησαν. Μαλιστα
      Χάνεις το σπίτι, τέλεια και παύλα. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί και έχει οδηγήσει στην διακινδυνευση των καταθέσεων, της συνέχειας της οικονομικής ζωής, και την κάλυψη των ζημιών από τους φορολογούμενους.
      Σε αυτή την χώρα πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ηλίθιους τους συνεπείς στην εφορία, τράπεζα κτλ και να κερδίζει πάντα ο κακοπληρωτης με δόλο η χωρίς.
      Εμένα το ενοίκιο θα μυ το πληρώσετε εσείς αν δεν πληρώσω; Γιατί να πληρώσω εγώ το δάνειο του καθενός.

      Διαγραφή
    2. Εσείς του infognomonpolitics μπορείτε να δείτε τώρα καθαρά μετά το σχόλιο του γερμανού "wuerzelburg" δημοσιεύοντας τέτοια προπαγανδίστικα άρθρα πώς καλλιεργείτε τις χρυσαυγίτικες πολιτικές!Όποιος δε μπορεί αντί να τον βοηθήσουμε να τον πετάμε στον Καιάδα! Αντί να ανοίξετε μία σοβαρή συζήτηση διαμορφώνετε συνειδήσεις με τον λάθος τρόπο!

      Διαγραφή
    3. Επειδή φαινεται να γνωρίζετε καλα τις χρυσαυγιτικες πολιτικες στο θεμα αυτό,θα ηταν καλο να μας ενημερώνατε για να αποφυγουμε ολισθήματα όπως αυτό της αντίθετης αποψης.

      Διαγραφή
    4. Είμαι Έλληνας και δημοκράτης.
      Φάσισμος είναι αυτό που προτείνουν διάφοροι. Να χαρίσουμε δανειο και σπίτια στον κάθε ένα και να τα πληρώσει ο Μπιπ συνεπής φορολογούμενος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης η οποιουδήποτε άλλου σχήματος. Και μάλιστα όχι να του χαρίσουμε ένα οποίο σπίτι να βάλει το κεφάλι του από κάτω πχ στα κάτω Πατήσια αλλά αυτό που διάλεξε αυτός στο Χαλάνδρι, την Ηλιούπολη, τον Χολαργό κτλ.
      Αυτό είναι φασισμός.
      Κάθε μέρα δεκάδες επιχειρηματίες της διπλανής πόρτας συνειδητοποιούν ότι είτε λόγω ανεπάρκειας, είτε λόγω φόρων, είτε λογω κρίσης απέτυχαν. Αυτούς γιατί ναμην τους χαρίσουμε τα δάνεια;
      Όσοι μένουν στο ενοίκιο θα τους χαρίσει κάποιος το μίσθωμα;
      Έλεος. Να γιατί βρήκε πρόσφορο έδαφος ο κάθε Σωρας, με τόσους που σκέπτονται έτσι.

      Διαγραφή
    5. ...κύριε wuerzelburg ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ υποστηρίζουν ΣΤΑΘΕΡΑ ότι πρέπει ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ όλα τα χρέη των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών/επαγγελματιών (σεισάχθεια) προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες κλπ...
      Πλήν των θαλασσοδανείων βεβαίως.
      Τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν από εισαγγελείς και εκκαθαριστές ώστε χρήματα και περιουσίες που αποκτήθκαν να ζητηθούν πίσω, οι δε συναυτουργοί αυτού του εγκλήματος (πολιτικοί, τραπεζίτες και εργολάβοι) να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω (βλέπε Ισλανδία).
      Επομένως, δεν είναι ο Καζάκης που έχει την ίδια άποψη με τον πατρινό απατεώνα αλλά ΕΣΕΙΣ αφου και οι δυό σας συμφωνείτε στο ότι το χρέος ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΊ.
      Ο μεν Σώρρας με τα πέτσινα δισεκατομμύρια που του έδωσε ο ...Ομπάμα, εσείς δε με τα πέτσινα δισεκατομμύρια της ...Ανάπτυξης που θα σας δώσει η Μέρκελ.

      Διαγραφή
    6. Βέβαια, ξέχασα τα ασφαλιστικά ταμεία.
      Σεισάχθεια και σ'αυτά.
      Εγώ και τόσοι άλλοι που πληρώνω εισφορές με δυσκολία για να έχουμε ασφάλιση υγείας και ενημερότητα ώστε να μποροουμε να συναλλασομασται, πάλι βλάκες είμαστε αφού στους υπόλοιπους πρέπει να χαριστούν".
      Από τον όλο συλλογισμο σας κύριε όντως φαίνεται ποιος είναι πιο κοντά στον κάθε Σωρα.

      Διαγραφή
    7. Τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο μια δημοκρατική πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να τα εγγυηθεί χρηματοδοτώντας τα με εθνικό κρατικό νόμισμα και όχι οι ευρωμαφιόζοι που τα έχουν λεηλατήσει.
      Συνέχιζε στις ίδιες λογικές σημίτη, σαμαρά, τσιπρα και σώρρα. Με δυσκολία ξεχωρίζει κάποιος ποιός από αυτούς είναι πιό απατεώνας!!!

      Διαγραφή
    8. Πάντως χαίρομαι που δέχεσαι την σεισάχθεια για τράπεζες και εφορία με μόνη σου ένσταση στο θέμα των Ταμείων. Τώρα, ξέρεις από προηγούμενη απάντησή μου ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εθνικό νόμισμα και όχι με τα πέτσινα ευρώ της μέρκελ και του σώρρα...

      Διαγραφή
    9. Η Δανειακή δεν ψηφίστηκε στην Βουλή οπότε δεν υφίσταται και με το Σύνταγμα μας αλλα και με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ,κατά συνέπεια ούτε μνημόνια ,ούτε ΤΑΙΠΕΔ είναι νόμιμα.
      Ζούμε ουσιαστικά ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ όπου οι Δανειστές μας θέλουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ φυσικά να μας ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ακόμη και το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ,μετατρέποντας το Συνταγμά μας από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ σε ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
      Τώρα καλό είναι να γνωρίζουμε πώς το ΙΔΙΩΤΙΚΟ χρέος Τραπεζών το φορτωθήκαμε εμείς οι Ελληνες!!!!!
      ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ
      Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους) [HQ]
      https://www.youtube.com/watch?list=PLT-wFchlosEE7rI6L7F09xviELNNpFhCt&v=I1XUzD146BI

      Διαγραφή
    10. ''Και μάλιστα όχι να του χαρίσουμε ένα οποίο σπίτι να βάλει το κεφάλι του από κάτω πχ στα κάτω Πατήσια αλλά αυτό που διάλεξε αυτός στο Χαλάνδρι, την Ηλιούπολη, τον Χολαργό κτλ.
      Αυτό είναι φασισμός.''Το πρόβλημα σας κύριε είναι αν ο κάγκουρας των δυτικών προαστίων πήρε σπίτι στον Χολαργό ή στο Χαλάνδρι???Σας χάλασε τον αέρα στα εξοχάς??Η είστε από αυτούς που ζηλεύεται γιατί έφυγε από την φτωχό-γειτονιά σας αυτός(μέσω δανεικών)και εσείς δεν φύγατε??

      Διαγραφή
  3. Τα "Hedge Funds" αυτά τα καλούνε και "Vultures Funds".

    "Vultures Funds is a fund which invests in companies or properties which are performing poorly and may therefore be undervalued".

    Τί σημαίνει Vulture? Σημαίνει Όρνιο ή Γύπας.
    Οι γύπες είναι μεγαλόσωμα πουλιά, αποκρουστικά στην θέα και την μυρωδιά, τα οποία δεν έχουν φτερά στο κεφάλι και τον λαιμό. Το κεφάλι τους είναι σχετικά μακρουλό. Το κοφτερό τους ράμφος είναι μακρύ και ευθύγραμμο, με κυρτό προς τα κάτω άκρο.
    Οι γύπες σπανίως επιτίθενται σε υγειή ζώα. Μπορεί όμως να επιτεθούν σε άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα. Μόλις ανακαλύψουν ένα πτώμα ή ένα ετοιμοθάνατο ζώο ορμούν πάνω του με κάθετη εφόρμηση και φοβερή ταχύτητα, έχοντας τεντωμένο τον λαιμό, την ουρά σηκωμένη και τα φτερά μισόκλειστα. Αν το δέρμα του ζώου είναι αρκετά παχύ για να το σχίσουν με τα ράμφη τους, περιμένουν τον ερχομό κάποιου άλλου μεγαλυτέρου πτωματοφάγου ζώου, όπως ύαινες, τσακάλια και περιπλανώμενα αρσενικά λιοντάρια, που θα φάει πρώτο. Οι γύπες μάχονται γύρω από το πτώμα για να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από την τροφή. Σε αυτά τα πεδία μάχης έχουν παρατηρηθεί τεράστιοι αριθμοί γυπών. Οι πιο μεγαλόσωμοι γύπες και αυτοί με το δυνατότερο ράμφος κερδίζουν την μερίδα του λέοντος καθώς επιβάλλονται στους υπόλοιπους.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὁ ἑπόμενος σωτήρας τῆς Ἑλλάδας καὶ φυσικὰ εἶναι καὶ αὐτὸς ἀπὸ τὰ μπαλαντὲρ τοῦ συστήματος ποὺ τὰ κρατάει γιὰ ἐφεδρεία ὅταν τὰ ὑπάρχοντα πολιτικὰ πρόσωπα θὰ ἔχουν καεῖ. Μαζὶ μὲ τοὺς ὑπόλοιπους ἀριστεροὺς ποὺ τὴν κάνανε πρὶν τὸ πλοῖο κάτσει στὰ βράχια. Περιμένουν τὴν κατάλληλη στιγμὴ γιὰ τὸ γνέψιμο. Κάποιοι ξέρουν ἀρκετὰ καὶ φυσικὰ ὁ λαὸς θὰ πρέπῃ νὰ περιμένῃ κάποιον σωτήρα πάντα. Ὁ κοινοβουλευτισμὸς εἶναι σύστημα ἀρκετὰ ἀκριβό, καὶ τὸ τρέχουν ὅσοι εἶναι φραγκάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, κ.AndPic, εσείς φοβάστε μην και δεν κερδίσουν τα Funds από το ξεσπίτωμα και το πέταγμα στο δρόμο οικογενειών που χρωστάνε κάποιο ποσό στη τράπεζα από το δάνειο με το οποίο αγόρασαν τη στέγη τους.
    Δεν ανησυχείτε καν για τις τράπεζες, που καταβροχθίζουν κάθε εξάμηνο νέες ανακεφαλαιώσεις, δηλαδή αφαιμάξεις του δημοσίου ταμείου, που αφαιμάσσει τους φορολογούμενους. Αφού οι τράπεζες έτσι κι' αλλιώς χάνουν τα 90% του κόκκινου δανείου όταν το πουλάνε με 10% της αξίας του στα ΞΕΝΑ FUNDS. Εσείς για τα ξένα fundns κόπτεστε έτσι;
    Και ο Καζάκης που εξηγεί πως, χωρίς καν ζημία των τραπεζών, μπορεί να μη πεταχτεί μια οικογένεια στην κόλαση των αστέγων του δρόμου, είναι Τέρας, Λαϊκιστής.
    Μπράβο σας κ. ΑndPic, θαυμαστή Αποστολόπουλου, Χριστιανέ Ορθόδοξε και ΄Ελληνα Πατριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πληροφορήσω τους κ.κ. Αποστολόπουλο και Andpik ότι εκτός από θερινή ώρα, αλλάξαμε και έτος. Ενας χρόνος και τρεις μέρες πριν, ήταν που έγινε η εκπομπή αυτή και αφορούσε τότε την επικαιρότητα με τα κόκκινα δάνεια και τα κοράκια ξένα FUNDS, Οχι ότι έχει αλλάξει και τίποτα από τότε. Τα κοράκια παραμένουν κοράκια!
    Ο Καζάκης λέει το απλό και λογικό. Αντί οι τράπεζες να τα δώσουν στο 10% (ή και στο 5%) στα κοράκια, γιατι δεν τα διαγράφουν ώστε να ανακουφίσουν τον πολίτη; Και να αφήσουν για ρύθμιση το 10% ή 5%;;; Η απάντηση είναι "...διότι τράπεζες και κοράκια ανήκουν στην ίδια συνομοταξία πτωματοφάγων ορνέων"!!!
    Τέτοιες αναρτήσεις να κάνετε για να αποδεικνύετε(αι) πόσο πατριώτες και δημοκράτες είναι μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δημοκρατικό αυτό που προτείνεις!
      Ο συνεπής μετατρέπεται σε βλάκα της υπόθεσης και ο μπαταχτζης σε κερδισμένο. Ξέρω, ξέρω, θα διαχωρίσουμε τους δύο αυτούς.
      Αναρωτιέμαι με τα οικιακά οικονομικά σας είστε τόσο large?
      Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και η κυβέρνηση το έχει και καταλάβει (και αυτή)
      Αγαπητέ Κ διαχειριστα
      Διαπιστώνετε κι εσείς φαντάζομαι το εξής. Πόσο έχει διαβρώνει ο απλός κοινός νους μετά από 35 χρόνια λαϊκισμού. Σε μια χώρα όπου οι δημοσιογράφοι αναφωνούν σε σωτήρες όποιον περάσει απ έξω. Αρκεί να πουλήσει κουτόχορτο στο ανεπαρκες (κόσμια έκφραση) κοινό. Δε πα να είναι οικονομολόγος με πτυχίο από φωτοτυπαδικο; Δώσε σωτήρες στον λαό.
      Κ Διαχειριστά αξίζει να μιλήσει κάποιος ειδικός για αυτήν την παροιμιώδη ευπειθια του μέσου πολίτη. Παράδειγμα μόνο ότι στην "οργανωση " Σωρα είδα στις ειδήσεις ότι παρουσιάζονται ως μέλη Απόστρατοι ένστολοι, απόφοιτοι αξιόλογων πανεπιστημίων πχ παιδοψυχολογοι κτλ.
      Τέλος Κ Διαχειριστα διαπιστώσετε κι εσείς ίσως ότι ακόμη και σε ένα blog με θεματολογία σαν το δικό σας πόσοι από ναι αυτοί που επιθυμούν την κατάργηση της ελεύθερης οικονομιας μέσω της αθετησης κάθε εμπορικής συμφωνίας δυο μερών.
      Ένας όχι πάντα σύμφωνος μαζί σας αναγνώστης

      Διαγραφή
    2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!
      Δες πότε και από ποιόν έγινε η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ και τα ξαναλέμε...

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω κύριε wuerzelburg εσείς που είστε συνεπής να έχετε προνοήσει με συνέπεια εάν και εφόσον διαθέτεται τραπεζικές καταθέσεις να τις έχετε σπάσει σε λογαριασμούς κάτω των 100000 ευρώ για να μην κουρευτούν σε περίπτωση bail inn!!

      Διαγραφή
    4. Δεν έχω καταθέσεις για να ανησυχω. Ανησυχώ μήπως γίνει bail in και γίνουν αέρας τα λιγοστά λεφτά των επιχειρήσεων με τα οποία πληρώνονται μισθοί και έξοδα που αντιστοιχούν σε μισθούς συνεργατών κτλ κτλ.
      Οι πλούσιοι τα έχουν βγάλει από καιρό έξω. Προφανώς δεν έχετε καμία σχέση με την πραγματικότητα, διότι θα ξέρατε αυτό που λέω και δεν θα νομίζατε ότι είμαι πλούσιος που ανησυχεί για τις καταθέσεις.
      Στην Ελλάδα, έτσι δουλεύει ο φασισμός του λαϊκισμού. Πετάμε κάτι αληθοφανές το ντύνουμε με πατριωτική σάλτσα και άιντε όποιος τσιμπήσει. Με την ευκαιρία να θυμησω δω ότι το κόμμα Σωρα είναι υπό διάλυση, ευκαιρία για εγγραφή νέων οπαδών, ορφανών από αρχηγό για κάθε πατριωτική λαϊκίστικη κίνηση.

      Διαγραφή
    5. Οπότε κ.wuerzelburg όλα καλά.Θα σας πρότεινα όμως εφόσον δεν είστε επιχειρηματίας και καταθέτης να αφήσετε να ανησυχούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τα οικονομικά των τραπεζών εκτός βέβαια εάν θέλετε να κατεβείτε στην πολιτική όποτε μπορώ να κατανοήσω το ενδιαφέρον σας για το κοινό καλό!Καλή τύχη με όλη μου την καρδία στην προσπάθεια σας.
      2.Φασίστα με έχουν χαρακτηρίσει πολλές φορές στην ζωή μου κυρίως όμως κομουνιστές και όχι άνθρωποι που επικαλούνται και αποδέχονται τον καπιταλισμό σαν σύστημα που θέλουν να ζήσουν όπως εγώ ή εσείς!!Ο καπιταλισμός έχει την λογική όπως ξέρετε ότι τα λεφτά(κεφάλαιο)έχει μια αρχική πηγή(αυτούς που το κατέχουν)η οποία διαμοιράζεται στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα (έως ένα βαθμό πάντα).Ο κύκλος αυτός τελειώνει κάποια στιγμή με την μορφή χρεωκοπίας και το κεφάλαιο γυρίζει στην αρχική του πηγή (πάντα περισσότερο από το αρχικό)Όποτε αρχίστε να προετοιμάζεστε για αυτό το ενδεχόμενο.
      3.Σας βλέπω πολύ πρόθυμο να κολλάτε ταμπέλες κυρίως του Φασίστα που θυμίζετε πολύ τον φίλο μας Ερντογαν. Προσέξτε το λίγο.
      Υ.Γ Έχω καταναλώσει πολύ φαιά ουσία με όλα αυτά και δεν είμαι τόσο εύστροφος και γνώστης όπως εσείς και ...θέλω να θαυμάσω και τον σωτήρα Σημήτη στην τηλεόραση όποτε καλό σας βράδυ θα αποσυρθώ στα ιδιαίτερα του Φασισμού μου!!

      Διαγραφή
  7. 1. Στο 10% όχι ζεστό αλλά καυτό χρήμα θα βρεθεί και από καταθέσεις, από σεντούκια, από οικογένεια μετανάστες ομογενείς συγγενείς πεθερικά κτλ, και αγοραστές από εσωτ. & εξωτερικό θα βρουν οι δανειολήπτες στο 30-50% να μείνει και περίσσευμα στην Ελλάδα.
    2. Στο 10% της αξίας? ΑΜΕΣΑ και 1-1 και πολλά-πολλά.
    3. από καταθέσεις, από σεντούκια, από οικογένεια μετανάστες ομογενείς συγγενείς, και αγοραστές από εσωτ. & εξωτερικό θα βρουν οι δανειολήπτες.
    4. Αν τώρα υπήρχε η έννοια αξιοπιστίας της αγοράς και της τραπεζικής πίστης κτλ να το καταλάβω αλλά αν. Επί πολλά έτη υπάρχουν έκτακτες συνθήκες και ανωτέρα βία. Ας πούμε ότι είναι ηθικό λοιπόν να κάνει εμπόριο κάποιος τρίτος στο 10% και να μην ισχύσει ‘’πτωχευτικό δίκαιο’’ στα στεγαστικά ή στα επιχειρηματικά, το αποτέλεσμα στην οικονομία (δεν λέω για τους ανθρώπους) θα είναι καλύτερο? Δηλαδή που κούρεψαν 90% τα χρέη της GM τερμάτισε η ελεύθερη αγορά στις ΗΠΑ? ή με το PSI της Ελλάδας η αγορά ομολόγων έγινε ανελεύθερη? Άμα ήταν έτσι θα αφήναν και τις υπόλοιπες τράπεζες να γίνουν Lehman Brothers. Τα κράτη προστατεύουν τον πλούτο τους έστω και με πολέμους, να τον δίνουν στο 10% για ‘’ηθικούς’’ λόγους δεν το έχω ξανακούσει.
    5. ΕΡΩΤΗΣΗ: τόσο άσχημα θα πάνε τα πράγματα που ούτε το 10% δεν θα ορθοποδήσει να ξοφλήσει? ενώ τα μισά δάνεια είναι ήδη κόκκινα. Ε τότε και τα άλλα μισά θα κοκκινίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λογικό θα ήταν να δινόταν νομοθετικά το δικαίωμα και στούς δανειολήπτες να αγοράσουν από τις τράπεζες τα δάνεια τους, εάν βέβαια έχουν ή μπορούν να βρούν άμεσα τα χρήματα, σε τιμή ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ των Hedge Funds, με ένα επιπλέον premium, της τάξεως π.χ. του 5% με 10%, επί της αξίας πώλησης του ακινήτου στο Hedge Fund.
    Σε αυτήν την περίπτωση και οι δανειολήπτες και οι τράπεζες ωφελούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το βιντεάκι με το αείμνηστο αυτό πάνελ είναι όλα τα λεφτά!!!
    οι τρείς στους τέσσερις οδήγησαν στο τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο...
    Απο θεωρίες να φαν κι κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίζω πολλοί από τους σχολιαστές να είναι ανήλικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην χώρα που ο κάθε μαθητευόμενος μάγος έχει το προνόμιο να παίζει Ρωσικη ρουλέτα στις πλάτες του λαού, μέχρι και οι ταξιτζήδες παριστάνουν τους επιστήμονες της οικονομικής επιστήμης. Αλλά τι λέω, εδώ έκανε καριέρα ο Σώρρας, γιατί να μην πουν τα δικά τους οι απανταχού εθνοσωτήρες μαϊντανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ θέλω να μου πει κάποιος πόσα λεφτά του Ελληνικού κράτους έχουν πάει για χρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών από το 2000-2017.Ξέρει κάποιος??Όταν θα μας πει κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλούμε για μαθητευόμενους μάγους,ανήλικους σχολιαστές κ.λ.π.Στα υπό όψιν μας πρέπει να έχουμε ότι οι τράπεζες είναι ιδιωτικές τουλάχιστον μέχρι το 2015.Πρέπει επίσης να ξέρουμε που διοχετεύτηκαν τα λεφτά αυτά από τις τράπεζες. Ξέρει κάποιος να μας πει??Τότε αν πάρουμε την απάντηση μπορούμε να ξεκινήσουμε την συζήτηση από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύκολα και άνετα vs μπακάληδες και μανάβηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουδεν οιον αργυρος ανθρωποισιν κακον νομισμα εβλαστεν .....(Αντιγονη-Σοφκλεους). Δυστυχως πολλοι φιλοεβραοπροτεσταντιζοντες και σχολιασαντες εξακολουθουν να θεωρουν τον τοκο (το οργανο καθυποταξεως των λαων) ως κατι εντιμο. Μεχρι και τον Αριστοτελη φτυνουν .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μ' αρέσει αυτός ο Wuerzelburg. Ωραίο ψευδώνυμο. Και μυαλό ξουράφι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Καζάκης έχει δίκιο σε πάρα πολλά θέματα και πρέπει να μπει στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήν τρώτε το τυράκι.Ο Καζάκης σε έκδοση διαφημίζει την ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" γλώσσα σαν καλός αριστερούλης

      Διαγραφή
    2. Το ΕΠΑΜ δεν είναι αριστερό ή δεξιό, καιρός και η Ελλάδα να ξεπεράσει θεωρίες του 19ου αιώνα και να μπει στον εικοστό πρώτο.
      Δεν ξέρω για τι μιλάς, άπαντες γνωρίζουμε ότι βουλγάρικα μιλάνε κάποιοι σκοπιανοί.

      Διαγραφή
    3. ...κυρία maria koumi, ο Καζάκης ΟΥΔΕΠΟΤΕ "διαφήμισε την ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" γλώσσα". Αλλιώς θα είχατε παραθέσει το λινκ.
      Και πώς, όταν ο ίδιος δεν αναγνωρίζει το κρατικό μόρφωμα και υποστηρίζει την διάλυσή του στα εξ ων συνετέθει;;;
      ΕΛΕΟΣ με τις λογικές γηπέδου!
      Παλιότερα είχε μεταφράσει βιβλίο βρετανού συγγραφέα που περιγράφει την κατάσταση στα κεντρικά βαλκάνια στις αρχές του περασμένου αιώνα.
      Από πότε υποχρεωτικά ο μεταφραστής (ή ο εκδότης) ταυτίζεται με τον συγγραφέα;
      Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Οδυσσέα Χατζόπουλου (ΚΑΚΤΟΣ) εάν κατηγορηθεί ότι ταυτίστηκε με τον φερόμενο ως συγγραφέα για την εκδοση στα ελληνικά του βιβλίου "Ο Αγών μου".
      Οπως και εάν κατηγορηθεί για φιλοτουρκισμό ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής επειδή ανάμεσα σε πολλά άλλα μετάφρασε στα ελληνικά και το βιβλίο του Νταβούτογλου.

      Διαγραφή
  17. Όλα τα λεφτά είναι το τελευταίο βίντεο.
    Είναι αυτό που λέει ο λαός μας "πάρτον έναν και βάρα τον στον άλλον".
    Τέτοιος πολιτικός ξεπεσμός δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Αφρικής.
    Τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΣΑΒΒΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ !?
      https://youtu.be/dA_bcDrF1P0

      Διαγραφή
    2. Kostikfot
      Να, τώρα μου έκανες τα μούτρα κρέας...
      Με τσαλάκωσες, με έκανες χειρότερο και από τους τέσσερις πολιτικούς τσαρλατάνους του βίντεο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Καλεντερίδη, σε ποιό σημείο έχει προδόσει ο Καζάκης την υπόθεση της πατρίδας και της δημοκρατίας για να υπάρχει αυτό το μένος από την πλευρά σας;
      Επειδή με επιχειρήματα υποστηρίζει ότι ΕΕ/ευρώ είναι η θανάσιμη παγίδα που είχαν ...ονειρευτεί πολλοί με επικεφαλής τους ναζί, να ρίξουν τους ευρωπαικούς λαούς;

      «Οι Ευρωπαϊκοί λαοί αντιπροσωπεύουν μια οικογένεια. Δεν είναι πολύ ευφυές να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο κατακερματισμένο κοινό χώρο, όπως αυτό της Ευρώπης, μια κοινότητα λαών μπορεί να διατηρεί επί μακρόν διαφορετικά νομικά συστήματα και αντιλήψεις δικαίου.» (Αδόλφος. Χίτλερ, 1936, ομιλία στο Ράιχσταγκ).

      «Η νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς της, θα βρει ταχέως ευημερία, όταν τα εθνικά σύνορα θα παραμεριστούν» (Άρθουρ Ζάις Ίνκαρτ, κατοχικός επίτροπος Ολλανδίας, 11.9.1940 - κρεμάστηκε στη Νυρεμβέργη).

      «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με αλληλεγγύη, μια συμπαγή ενότητα. Έτσι θα γίνει πλουσιότερη, ισχυρότερη και πιο πολιτισμένη» (Βίντκουν Κούισλινκ, 25.11.1942.)

      «Το όραμα της ευρωπαϊκής κοινότητας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που θέτουμε για τα ευρωπαϊκά έθνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εθελοντική συνεργασία των ανεξάρτητων κρατών, αποδεχόμενων φυσικά την πολιτική ηγεσία ενός μόνο έθνους… η περιφερειακή συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών και η οργανική ανάπτυξη των οικονομικών δυνάμεών τους θα προετοιμάσει και θα ενισχύσει, μέσα από τα σύγχρονα εργαλεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ευρωπαϊκή οικονομική τάξη και την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση…». (Χάινριχ Χούνκ - σύμβουλος της οικονομικής επιτροπής του ναζιστικού κόμματος και πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βερολίνου).

      Διαγραφή
    4. κ. Καλεντερίδη, δεν ήμουν ποτέ γερμανοτσολιάς και δεν θα γίνω. Αυτό το αφήνω σε σας. Όσο για τις απόψεις μου μπορεί να συμφωνεί κανείς, μπορεί να διαφωνεί. Το αν διαγράφονται τα δάνεια, ας το ψάξετε στη Σουηδία που το εφάρμοσε το 2008-2009, στη Ισλανδία το 2010-2011, ακόμη και στις ΗΠΑ με την Λίμαν Μπράδερς. Κι όσο για τον πατριωτισμό σας τον γνωρίζουμε από την εποχή Οτσαλάν. Εγώ δεν δούλεψα για καμιά μυστική υπηρεσία ώστε να ξεπουλάω και να προδίδω την πατρίδα μου σ'όποιον με διατάξουν τα μεγάλα αφεντικά εξ ΗΠΑ. Αυτό το αφήνω για σας και το συνάφι σας. Κι αντί να πάτε μια τρύπα να κρυφτείτε, τολμάτε και μιλάτε για πατριωτισμό. Εσάς που ο ίδιος ο Οτσαλάν σαν έχει καταγγείλει ως προδότη Ιούδα. http://nikosxeiladakis.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7-%CE%B9%CE%BF%CF%85/ Το αποδεικνύεται σήμερα με τη στάση σας σαν καλός γερμανοτσολιάς.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Καζάκη
      είμαι αξιωματικός ε.α. και σε ένα χρονικό διάστημα της υπηρεσίας μου στον ένδοξο Ελληνικό Στρατό, υπηρέτησα στην ΕΘΝΙΚΗ Υπηρεσία Πληροφοριών.
      Αν δεν το γνωρίζετε, οι Έλληνες αξιωματικοί ορκίζονται πίστη στην Πατρίδα και όχι σε κάποιο κόμμα ή ιδεολογία.
      Αυτά έκανα και τιμήθηκα από την Πατρίδα γι' αυτό, αλλεπάλληλες φορές.
      Δεν υπηρέτησα κανένα κόμμα, καμία ομάδα που αποδεδειγμένα ήταν παράρτημα ξένης δύναμης.
      Όσο για την ανάρτηση, την έκανε ο Andpik.
      Εγώ το μόνο που έκανα, είναι να χαρακτηρίσω τους τέσσερις που είναι στο βίντεο και παραπλανούν τον κόσμο, όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων, πολιτικούς απατεώνες και πολιτικούς τσαρλατάνους.
      Είναι μια πολιτική κριτική αυτή.
      Όσο για την επίκληση του χαρακτηρισμού που έκανε ο Οτζαλάν για το πρόσωπό μου, έχω να πω δυο πράγματα.
      Πρώτον ότι εγώ υπηρετούσα και υπηρετώ την Ελληνική Πατρίδα.
      Δεύτερον, μετά το χαρακτηρισμό αυτό, έχει ακολουθήσει γραπτή απόδοση τιμής στο πρόσωπό μου, από την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), της οποίας επίτιμος πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Άπο.
      Εν πάση περιπτώσει, το ήθος, η ιστορία και η ΕΘΝΙΚΗ προσφορά του καθενός είναι γνωστή.
      Ευτυχώς η Ελλάδα είναι μικρή και ο κόσμος γνωρίζει.
      Ο καθείς εφ' ω ετάχθη.

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι προδότης και απατεώνας ούτε ο Καζάκης ούτε ο Καλεντερίδης. Και οι δύο θέλετε να βοηθήσετε την πατρίδα.

      Μάλλον δεν έχετε σε βάθος ενημέρωση ο ένας για τον άλλο και κάνετε το θάψιμο, δηλαδή το εύκολο. Το δύσκολο είναι να να μελετήσετε περισσότερο ο ένας τον άλλο και να κάνετε μια ανάσταση μαζί.

      Αν άνθρωποι όπως εσείς τόσο εύκολα ξεκινάτε συγκρούσεις βασιμένοι πάνω σε λάθος εκτιμήσεις, τη στιγμή που βουλιάζει το καράβι, και τους δύο θα σας πάρει η ιστορία μαζί της ως κάποιους από τους υπαίτιους που κατέστρεψαν το Νέο Ελληνισμό.

      Το ΕΠΑΜ, όπως και το ΔΕΛΤΑ και άλλες κινήσεις έχουν ανθρώπινο δυναμικό για να σωθεί η χώρα. Όταν κρατάτε τους ανθρώπους αυτούς διχασμένους είστε και εσείς υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας. Μόνο όσοι καταφέρουν να λειτουργούν όχι μόνο αφυπνιστικά αλλά και ενωτικά θα φέρουν το φως.

      Διαγραφή
    7. Και εγώ έχω πρόβλημα και θάβω άδικα, όμως κάνω όσο αγώνα μπορώ να μην κρατάω κακίες και μικρότητες. Έχω αλλάξει γνώμη για πολλούς τους οποίους στο παρελθόν τους έβριζα ή τους επαινούσα. Τέλος πάντων, δεν είμαι αρχηγός καμίας κίνησης, είμαι ένας απλός σχολιαστής, και τα δικά μου λάθη και ευθύνες δεν είναι τα ίδια με του Καζάκη και του Καλεντερίδη.

      Διαγραφή
    8. Νομίζω κ.Καλεντερίδη ότι εξ αρχής δεν έπρεπε να ανεβάζατε δημοσιεύσεις που αφορούν τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας.Εγώ προσωπικά ενημερώνομαι και σας διαβάζω χρόνια ακόμα και συνεντεύξεις σας παρακολουθώ(δεν νομίζω να έχω χάσει καμία) για τα εξαίρετα λεγόμενα σας σε θέματα γεοστρατηγικής και γεοπολιτικής. Τώρα αν είναι πολιτικός τσαρλατάνος ο Καζάκης και οι λοιποί σε μια δημοκρατία το κρίνει ο λαός.Αργά η γρήγορα ο πολιτικός τσαρλατάνος περνάει στην πολιτική ή ιστορική λήθη.Αν κρίνει σωστά πάντα ο λαός είναι μια άλλη ιστορία και αυτό νομίζω είναι η γοητεία της δημοκρατίας.Τώρα αν ήθελα να διαβάσω θέματα πολιτικής θα πήγαινα στην Αυγή ή τον ριζοσπάστη ή στο antinews κλπ ανάλογα την πολιτική μου πεποίθηση και δεν θα ερχόμουν εδώ!!
      2.Βλέπεται ότι το θέμα των δανειακών συμβάσεων κατά την άποψη μου πάντα είναι πολιτικά καυτό με χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν πολύ σκληρούς και εκτός πολιτικού πολιτισμού σαν και αυτόν που σας απέδωσε αβίαστα ο κ.Καζάκης και εμένα προσωπικά μου θυμίζει εποχές πρίν ακριβώς την χούντα.
      3.Το τι έγινε με τον Οτσαλάν το ξέρουμε όλοι δεν χρειάζεται να μας το πει κανείς!!Εγώ θα μείνω σε αυτό που είπατε ότι ήσασταν Έλληνας Αξιωματικός την εποχή εκείνη και ορκισμένος να υπηρετείται την πατρίδα σας!!!Μπράβο και πάλι μπράβο σας.

      Διαγραφή
  18. Το θέμα δεν είναι οι πολιτικοί απατεώνες αλλά ο κόσμος που είναι διαθέσιμος να τους ακολουθήσει.Μέση λύση σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει.Κανείς δεν βάζει την πατρίδα μπροστά από το προσωπικό συμφέρον. Από την μία αυτοί που έπαιξαν και έχασαν με τα δάνεια,και από την άλλη αυτοί με τις καταθέσεις...το αμύνεσθαι περί πάρτης σε όλο του το μεγαλείο.Να ψοφήσει ο σκύλος του γείτονα.Στην αρχή της κρίσης θεωρούσα λανθασμένα ότι στο κοινωνικό και πατριωτικό πεδίο θα βγαίναμε πιο δυνατοί και ενωμένοι..έκανα λάθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως από την όλη συζήτηση αρχίζει και μου δημιουργείτε η εντύπωση ότι ο Τατσόπουλος και Σκαι είχαν δίκιο στην εκπομπή για το 1821.Με τους Τούρκους την περνάγαμε jet και ξαφνικά μια μέρα ξυπνήσαμε και κάναμε την επανάσταση..καλά να πάθουμε τώρα...να που οδηγηθήκαμε,θα είχαμε πρόεδρο τώρα Ερντογάν και όχι Προκόπη..θα απειλούσαμε την Ευρώπη όλη και δεν θα ερχόταν κανένας κουτόφραγκος εδώ να μας κάνει τον καμπόσο...θα αποβιβαζονταν ο Γιλντιριμ στις Βρυξέλλες με το μαχαίρι στα δόντια!!Αλλά εμείς θέλαμε επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ιδιωτικό χρέος προς τις τράπεζες δεν είναι δυνατόν να χαρισθεί διότι απλούστατα κάποιος πρέπει να το πληρώσει, ακόμα και αυτό το 10% που δίνουν τα funds για να εξαγοράσουν το υπόλοιπο 90% των κόκκινων δανείων, το πληρώνουμε μία και δύο και τρείς οι υπόλοιποι φορολογούμενοι πολίτες και καταθέτες που δεν χρωστούν απολύτως τίποτε. Ανακεφαλοοποιήσεις δηλαδή και κοντρα ανακεφαλοποιήσεις.

    Αν ήθελες διαμέρισμα και αυτοκίνητο που τώρα δεν μπορείς να ξεπληρώσεις έστω και με υπαίτιο την επιπλέον κρίση που κτύπησε όλους μας, ενδεχομένως να χάσεις και τα δύο.

    Εδώ βεβαια το κράτος πρέπει να μεριμνήσει ώστε να αποζημιώσει ένα μεγάλο μέρος για τα ποσά που ήδη καταβλήθηκαν για την πληρωμή του δανείου.

    Στο κάτω- κάτω της γραφής από τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες κυρίως αλλοδαποί επιδοτούνται για να στεγάζονται με επιδοτήσεις ενοικίων κτλ, δεν βλέπω το λόγο που οι δανειολήπτες οι οποίοι χάνουν την εν μέρει αποπληρωμένη στέγη τους δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν πίσω ένα μεγάλο τμήμα των όσων ήδη έχουν ξεπληρώσει, έστω με τη μορφή ενοικίου το οποίο στο κάτω-κάτω χωρίς ιδιοκτητη στέγη θα το χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οποιοδήποτε χρέος μπορει να διαγραφεί μερικώς ή στο σύνολό του εάν συντρέχουν λόγοι.
      Ενα πρόσφατο παράδειγμα είναι το ισλανδικό.
      Τόσο οι πολίτες ως μονάδες, όσο και το ελληνικό κράτος ως συλλογικόττα, έχουν με το μέρος τους όλο το νομικοπολιτικό οπλοστάσιο ώστε νόμιμα να μην αναγνωρίσουν το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος προς τράπεζες, φαντ και ξένα κράτη.
      Οπως νόμιμα και συντεταγμένα μπορούν να μεταβούν σε εθνικό/κρατικό νόμισμα.
      Οσοι δεν το καταλαβαίνουν είναι θύματα της πιό μαύρης προπαγάνδας των εχθρικών προς την πατρίδα μας κέντρων ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν αφού οι ίδιοι είναι γρανάζια στην μηχανή υποδούλωσης της Ελλάδας και του λαού της.

      Διαγραφή
  21. Πώς κύριε Καλεντεριδη "αποδείχτηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων, (ότι και ο Καζάκης συμπεριλαμβάνεται στους) πολιτικούς απατεώνες και πολιτικούς τσαρλατάνους.";;;
    Πότε ασχοληθηκατε με τα προταγματα που θέτει το ΕΠΑΜ και που είναι η ακύρωση των μνημονιων, η διαγραφή του χρέους, η μετάβαση σε νέο εθνικό/κρατικό νόμισμα, η τιμωρία των ενοχων και η Εθνοσυνελευση για Νέο Σύνταγμα, ώστε να έχετε και άποψη πως ο γενικός γραμματέας αυτού του μετωπου είναι "πολιτικός απατεώνες και τσαρλατανος";
    Και να μην είναι απατεώνες και τσαρλατανοι της πολιτικής κάποιοι νεοκοποι που εμφανίστηκαν από το πουθενά ελπίζοντας να κάνουν καριέρα πάνω στο όνομα του αμφιλεγομενου για τις πράξεις του πατέρα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιτσάρα
      ο Καζάκης έδειξε το ήθος του με το σχόλιό του.
      Τώρα δείχνεις το ήθος σου κι εσύ, σχολιάζοντας το παιδί μου.
      Σας παραδίδω και τους δυο στην κρίση του κόσμου.
      Απλά επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αυτό που λέει ο λαός μας
      "Όμοιος τον όμοιο και ..."

      Διαγραφή
    2. Ο Καζάκης έχει πράγματι πρόβλημα στη συμπεριφορά αλλά γνωρίζει σε βάθος πολλά στοιχεία που δεν έχετε υπόψη σας. Μπορεί να είναι ανάποδος και άδικος στην κρίση του με πολλούς αλλά έχει σαλτάρει με αυτά που έχει βρει διότι είναι τρομακτικά.

      Διαγραφή
  22. Ο κόσμος είδε ποίος ήρξατο χειρων αδικων και θα κρίνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν ο διαχειριστής (andpik) δεν αντιμετώπιζε με τόση επιπολαιότητα την ανάρτηση, θα είχε αποφευχθεί ο ρουκετοπόλεμος. Τώρα, ο Καζάκης δίνει συνέχεια στο ιστολόγιο του επαμ και ενας θεός ξέρει πότε θα σταματήσει.
      http://seisaxthia-epam.blogspot.jp/

      Διαγραφή
    2. Ο κ. Σάββας είναι περισσότερο προσεκτικός στα βιτριόλια του, ο κ. Καζάκης είναι αγριότερος. Εσύ Κιτσάρα δες ότι δεν γνωρίζουν ο ένας το έργο του άλλου και κάνε κάτι να αναθεωρήσουν. Το ΕΠΑΜ έχει πολύ αγνό και καθαρό και ικανό κόσμο που θέλει να βοηθήσει την πατρίδα του, όπως έχουν και οι ΑΝΕΛ και το ΔΕΛΤΑ, και η Κωνσταντοπούλου, ο Τσοβόλας και κάποιες κινήσεις ακόμα. Όσο αυτές οι κινήσεις δεν λειτουργούν συνδετικά και ενωτικά στην ουσία αποτελούν βαλβίδες του συστήματος με τις οποίες παίζουν οι ιδιοκτήτες μας, χωρίς καν οι βαλβίδες να το έχουν καταλάβει σε βάθος. Ο Καμμένος τελικά που άπαντες κυνηγούσαν και που δεν τον έπιανε το μάτι πολλών, βγαίνει ο σοφότερος.

      Διαγραφή
  23. Κύριε Καλεντερίδη,
    αυτός που ενώ ασχολείται ενεργά με τα κοινά δημοσιεύοντας τις απόψεις του, μετά από 7 χρόνια κατοχής στην χώρα του ούτε έχει κατανοήσει το πρόβλημα, ούτε μπορεί ακόμα να ξεχωρίσει τον προδότη από τον πατριώτη και μάλιστα βάζει έναν εξέχοντα πατριώτη αγωνιστή στο ίδιο σακί, δεν έχει κανένα απολύτως ελαφρυντικό για την άγνοιά του (αν τη δεχτούμε ως τέτοια) τη στιγμή που οι ενέργειές του που βασίζονται σ' αυτήν, είναι το ίδιο ζημιογόνες για το γενικό καλό, όσο και ενός προδότη.

    Ξεκινήστε λοιπόν πρώτα από τον εαυτό σας να αναζητήσετε ελαττώματα, πριν χαρακτηρίσετε αυτούς που δίκαια αντιδρούν στη δική σας ζημιογόνα αμέλεια και ανευθυνότητα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Αιεν Αριστευειν, και εγώ πιστεύω ότι είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, όμως η αστοχία, οι προκαταλήψεις και η βαθιά πλύση εγκεφάλου που έχει φάει ο καθένας μας δεν είναι εύκολο να αλλάξουν.

    Παρακαλουθώ τον κ.Σάββα και τον κ. Καζάκη εδώ και χρόνια. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία τους, έχω διαβάσει όμως σχεδόν κάθε άρθρο τους και έχω ακούσει σχεδόν κάθε ομιλία τους. Και οι δύο έχουν μεγάλες ικανότητες. Όμως και οι δύο κουβαλάνε μέσα τους τη νεοελλαδική ασθένεια της εύκολης κατάκρισης προς δικαίους και αδίκους. Και οι δύο πιστεύουν ότι γνωρίζουν σε βάθος τα πράγματα και ότι έχουν κάνει σωστές αναλύσεις. Αυτά που έχει δείξει ο χρόνος είναι ότι και οι δύο έχουν κάνει και πολύ σωστές και πολύ λάθος εκτιμήσεις και αναλύσεις σε αρκετά θέματα.

    Μόνο μέσα από το διάλογο μπορούμε να γνωρίσουμε όχι μόνο τους άλλους αλλά και τους εαυτούς μας. Μόνοι μας μπορούμε να δούμε μόνο ένα μέρος του εαυτού μας. Μόνο άλλοι μπορούν να μας βοηθήσουν να δούμε περισσότερες πτυχές του εαυτού μας. Όταν οι προκαταλήψεις μας και το εγώ μας δεν επιτρέπει την ήρεμη ανταλαγή απόψεων, δεν είμαστε σε θέση ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τους άλλους, ούτε την κοινωνία και την πατρίδα να κατανοήσουμε.

    Μου κάνει τρομακτική εντύπωση το γιατί ενώ ο λαός μας έχει πληρώσει και πληρώνει τόσους πολλούς συνταξιούχους στρατηγούς και διπλωμάτες, όλοι αυτοί οι μισθωτοί επαγγελματίες προστάτες της χώρας μας δεν έχουν φτιάξει ένα κέντρο εθνικής ενότητας το οποίο θα προσκαλεί σε πολιτική συνεργασία όλα τα πατριωτικά και αδιάφθορα στοιχεία.

    Εμφανίστηκα μαζί την αρχή της κρίσης ως σχολιαστής, λέγοντας από τότε ότι αν δεν ενωθούν τα καλύτερα ικανά και έντιμα στοιχεία για να πάρουν την εξουσία, πάμε προς τον αφανισμό μας. Κάποιοι πρέπει να παίξουν το ρόλο των ενωποιητών, χωρίς να έχουν καμία διάθεση για εξουσία. Χωρίς χωροφυλακή ενωποιητών δεν θα πάρουν μπροστά ούτε ο κ. Σάββας ούτε ο Καζάκης, ούτε αρκετοί άλλοι για να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Τουλάχιστον σε επίπεδο σχολιασμού μπορείς να κάνεις κάτι. Αν έχεις χρόνο και διάθεση για περισσότερα ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σιδηρούντιε,
    -λες: "και οι δύο έχουν κάνει και πολύ σωστές και πολύ λάθος εκτιμήσεις και αναλύσεις σε αρκετά θέματα."
    Αν και "λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε", πες μου μία ανάλυση στην οποία έχει κάνει πολύ λάθος εκτίμηση ο Καζάκης.

    -Ήρεμη ανταλλαγή απόψεων και διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει όταν ξαφνικά πετάγεται ο άλλος και σε συκοφαντεί όπως έκανε ο "πατριώτης" Καλεντερίδης.

    -λες: "δεν έχουν φτιάξει ένα κέντρο εθνικής ενότητας το οποίο θα προσκαλεί σε πολιτική συνεργασία όλα τα πατριωτικά και αδιάφθορα στοιχεία".
    Ποιά είναι αυτά τα στοιχεία;
    Γιατί εδώ και 5 χρόνια δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μόνου πατριωτικού και αχρωμάτιστου μετώπου που έχει ξεκάθαρες και ολοκληρωμένες προτάσεις (Εννιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -ΕΠΑΜ); Πως να ενωθείς με κάποιον, αν δεν συμφωνεί τουλάχιστον στα 5 αυτονόητα προτάγματα του ΕΠΑΜ; Να ενωθεί ο νοικοκύρης με τον κλέφτη;

    Αυτό που χρειάζεται κατά την άποψή μου είναι να φροντίσουμε να μάθει και να κατανοήσει σε σύντομο χρόνο η μεγάλη μάζα των Ελλήνων την αλήθεια για το ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα και ποιά η λύση (μεταξύ άλλων, για να προστατεύεται και από παραπλανητικά άρθρα σαν κι αυτό).

    Αυτό θα ήταν το τέλος της δυναστείας των πολιτικών απατεώνων που έχουν περάσει από δω και των παράσιτων που ζουν σε βάρος του συνόλου και μας παραπλανούν 24/7.

    Από 'κει και πέρα τα πράγματα θα κυλήσουν από μόνα τους (βλέπε προτάγματα ΕΠΑΜ).




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, το κάλεσμα του ΕΠΑΜ έγινε στον αέρα. Με προσωπικά καλέσματα, με επισκέψεις, συναντήσεις, με προσωπικές επιστολές προς μια μεγάλη λίστα προσωπικοτήτων, αφού έχεις μάθει ποιός και που είναι αυτός που αξίζει, κάνεις κάλεσμα. Όταν όμως δεν παρακολουθούμε την κοινωνία για να βρούμε τους καλύτερους και καλούμε γενικά και αόριστα μέσα από αναρτήσειες, ομιλίες και μικροεκπομπές, χωρίς καν να έχουμε ΜΜΕ, δεν κάνουμε κάλεσμα σε όσους πρέπει αλλά απλά μιλάμε στους εαυτούς μας. Το ΕΠΑΜ το στηρίζω πριν ακόμα φτιαχτεί, και έχει τις δυνατότητες να κάνει ένα μεγάλο κάλεσμα, το κάλεσμα που έπρεπε να είχαν κάνει οι υπηρεσίες προστασίας του τόπου μας, και που αντί αυτού μας έχωσαν με την ανικανότητα και διαφθορά τους βαθύτερα μέσα στο χρέος. Το κάλεσμα σοβαρά και επαγγελματικά δεν έχει γίνει ακόμα, το ΕΠΑΜ αν θελήσει μπορεί να συεργαστεί και με άλλες δυνάμεις, να φτιάξει λίστες με μερικές χιλιάδες από τους καλύτερους Έλληνες και να το κάνει.

      Θα πληρώσω εδώ με δικό μου χρόνο τη δική σου τεμπελιά να μελετήσεις και τα λάθη του Καζάκη. Ο Καζάκης φώναζε καθαρά προ ολίγων ετών ότι η Βενεζουέλα κατάφερε ένα θαύμα το οποίο φώτιζε την Ελλάδα για το πως να γίνει πετυχημένη χώρα. Ο Καζάκης επίσης ανέλυσε ότι η χώρα μας πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο θα ήταν το κερασάκι στην καταστροφή μας. Θέλεις να σου πω και πόσες φορές προφήτεψε ότι μέσα σε μήνες θα έρθει το τέλος των αγορών σε παγκόσμια κλίμακα; Πολλές. Μπορεί να έρθει, όμως το βιάστηκε πολλαπλά. Λάθος ανάλυση έκανε και με τις προσβολές που πέταξε στα μούτρα του Παπαθεμελή και του Καμμένου. Δεν του έκαναν κακό, δεν τον διέφθειραν, χέρι φιλίας του έδωσαν. Έχει τσακωθεί με τους πάντες, και αυτό λάθος ανάλυση του περιβάλοντος και της πραγματικότητας γύρω του. Δεν με απασχολούν τα στραβά του μόνο, τον έχω για πολύ ικανό αναλυτή και ερευνητή λόγω άλλων έργων του. Σαν πολιτικός πρέπει να μπει στη Βουλή και να τον ακούσει ο κόσμος, δεν κάνει όμως για να ενώσει ανθρώπους, βρίζει του πάντες, ακόμα και τους γέρους Γλέζο και Θεοδωράκη με την παραμικρή ευκαιρία. Ας είχε περάσει το ένα δέκατο των βασάνων αυτών των ανθρώπων και τα λέγαμε. Είναι ανώριμος χωριάτης, δεν είναι τσαρλατάνος, δεν είναι απατεώνας, θέλει πραγματικά να βοηθήσει τη χώρα του.

      Ο Καλεντερίδης έχει πέσει θύμα πλύσης εγκεφάλου από μια άλλη σειρά κακών αναλυτών και συμβούλων σχετικά με το τι ακριβώς είναι το χρέος μας, ποιός το έφτιαξε, τι είναι το ευρώ και τι είναι η Ευρώπη. Έχει εξαπατηθεί όχι μόνο από απατεώνες αλλά και από καλόπιστους. Πιστεύει, και καλά κάνει σε μια ιεραρχία. Στους στρατηγούς μας δώθηκαν καθαρές εντολές από ΗΠΑ να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν είχαν βαθύτερη αντίληψη της οικονομίας, θα μπορούσαν να αντιπροτείνουν σενάρια.

      Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο κύκλο αναλυτών και στρατηγιστών που μαζί θα κάνουν τακτικές συναντήσεις και που θα ακούν ο ένας τις αναλύσεις και προτάσεις του άλλου. Είμαστε εδώ που είμαστε διότι μας πρόδωσαν οι υπηρεσίες φύλαξης της χώρα μας με την ανικανότητα, διαφθορά και αστοχία τους. Δεν έχουμε σωστούς κύκλους ανάλυσης και στρατηγικής, έχουμε άριστες μονάδες και μικρές κινήσεις που πρέπει να ενωθούν το συντομότερο και να φτιάξουν επιτέλους ένα σοβαρό, σεβαστό κύκλο. Ο Κιτσισκισμός στο τέλος θα μας φάει. Η λάθος μελέτη και εκτίμηση της ιστορίας μας πάει πάλι στην αγκαλιά του Ισλάμ, το οποίο είναι σίγουρο ότι πάλι θα βγάλει το μαχαίρι και θα σφάξει το Χριστιανικό στοιχείο ακόμα μια φορά. Το σχέδιο της Ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας θα είναι το τέλος μας. Ο Κιτσίκης αγνοεί ότι μέσα στα 400 χρόνια από την εποχή Σχολάριου ο Ελληνισμός σταθερά αποδεκατίζονταν, και ότι προνόμια δώθηκαν μόνο κατα περιόδους και μόνο κατόπιν διεθνών συμφωνιών με άλλες δυνάμεις.

      Διαγραφή
  26. Σιδηρούντιε,
    Το θέμα δεν είναι μόνο να διαβάζεις, αλλά να καταλαβαίνεις και την ουσία για να μη πετάς μπαρούφες πρώτου μεγέθους, άλφα-άλφα, έξτρα-λάρτζ.

    1. Ποτέ δεν είπε ο Καζάκης "να γίνουμε Βενεζουέλα". Άλλοι έλεγαν ότι "θα γίνουμε Βενεζουέλα" αν πάμε σε εθνικό νόμισμα κλπ για να παραπλανήσουν τον κόσμο -όσους δεν γνωρίζουν τα βασικά.

    Ο Καζάκης (και το ΕΠΑΜ) έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων και στρατηγικών κινήσεων που καλύπτουν όλους τους τομείς και που πρέπει να παρθούν ώστε να επανεκινήσουμε την Ελλάδα και στη συνέχεια να εξασφαλίσουμε υγιή και γερά θεμέλια για την οικονομία, την παραγωγή, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας.
    Κάποια από αυτά τα σωστά μέτρα για ένα κράτος, τα πήρε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επί Τσάβες και υπήρξαν θεαματικά αποτελέσματα. Δεν έκανε όμως ολοκληρωμένη δουλειά, άφησε ανοιχτές "τρύπες" στην ασφάλεια του συστήματος (πχ δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας της), και αυτό το εκμεταλεύτηκαν οι εχθροί του λαού της Βενεζουέλας -ντόπιοι και ξένοι και κατάφεραν τελικά να τη γονατίσουν.

    2. Θα ήταν το κερασάκι στην καταστροφή μας να φύγουμε από το ΝΑΤΟ; Το "αμυντικό" ΝΑΤΟ έ;
    Αυτό που "προστάτεψε" τη Γιουγκοσλαβία με τους "ανθρωπιστικούς του βομβαρδισμούς" στο έδαφός της, αυτό που προστάτεψε τά Ίμια και τις άλλες διεκδικήσεις της Τουρκίας, αυτό στο οποίο παραδώσαμε το Αιγαίο, την Κάρπαθο για αεροπορική βάση εξόρμησης, την Σούδα στην Κρήτη και αυτό που θα μας "προστατέψει" ζητώντας να πολεμήσουμε για φανταστικούς εχθρούς πχ κατά της "τρομοκρατίας" και κατά της Ρωσίας για να εξυπηρετήσουμε τα επεκτατικά συμφέροντα της ελίτ των Αμερικανών και της Ευρώπης. Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε.

    3. λες: "Λάθος ανάλυση έκανε και με τις προσβολές που πέταξε στα μούτρα του Παπαθεμελή και του Καμμένου. Δεν του έκαναν κακό, δεν τον διέφθειραν, χέρι φιλίας του έδωσαν."
    Ναι, τους πλημύρισε ξαφνικά ένα συναίσθημα αγάπης και είπαν να κάνουν ένα φίλο: Τον Καζάκη!
    Και οι δύο απέδειξαν τι κουμάσια ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας με τις πράξεις τους. Ο Κωλοτούμπας Καμμένος συνέβαλε στη παράδοση της χώρας χωρίς φόβο και πάθος και θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη όταν έρθει η ώρα.

    Και για τον Γλέζο είχε δίκιο. Δεν υπάρχει άλλοθι στο να προσκυνάς τον εχθρό ακόμα και αν *ήσουν* κάποτε αγωνιστής και ήρωας. Απαλλαγή ευθυνών δεν υπάρχει για κανέναν.
    Με τον Μίκη Θεοδωράκη μια χαρά τα πάει -υπάρχει αλληλο-εκτίμηση αλλά και υποστήριξη του ΕΠΑΜ.

    4. Εσύ δεν έχεις συμβούλους, ο Καλεντερίδης γιατί να έχει; Είναι τουλάχιστον αστείο να λες ότι φταίνε άλλοι και όχι ο ίδιος. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κάποιον που ασχολείται ενεργά όπως έγραψα πιο πριν, όταν η γνώση είναι μόλις μερικά κλικ μακριά και ήδη έχει γνώσει αυτών που αγωνίζονται να την προσφέρουν απλόχερα. Απολύτως καμία.

    5. Η ιεραρχία στην πολιτική χρειάζεται μόνο για να υπηρετεί την δημοκρατία ως εκτελεστικό όργανο, που θα εκτελεί αυτό που θα αποφασίζει ο λαός από τις επιλογές που θα του προτείνονται και θα αναπτύσσονται με πλήρη διαφάνεια.
    Πραγματική δημοκρατία δηλαδή και όχι ιεραρχία μιας ελίτ που μόνη της θα αποφασίζει και θα διατάσει. Αυτό το ζήσαμε και είναι η πηγή κάθε κακού στον κόσμο σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Το στοιχείο του να παίρνει τις τελικές αποφάσεις ο λαός είναι κλειδί για να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να υπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού.
    Οποιαδήποτε αυτόνομη ισχυρή ελίτ "ειδικών" μπορεί να εξαγοραστεί με τον ένα τρόπο ή τον άλλο και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ακεραιότητα και την απόδοση της πραγματικής δημοκρατικής διαδικασίας.

    6. λες: "Αγαπητέ, το κάλεσμα του ΕΠΑΜ έγινε στον αέρα."
    Δεν έγινε μια φορά, έγινε πολλές και με πολλούς τρόπους.
    Χθές ο Καζάκης είπε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η ένωση του ΕΠΑΜ με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις:
    https://www.youtube.com/watch?v=JAiq6WTl9rM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη Βενεζουέλα ψάξε τις ομιλίες προ ολίγων ετών, έλεγε καθαρά ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτά που έκανε ο Τσάβες, και ότι η Βενεζουέλα δείχνει το δρόμο. Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα είναι ικανό να γονατίσει κάθε τέτοιου είδους κινήσεις, οπότε λάθος ανάλυση και μέθδο βρήκε ο Καζάκης, πρόχειρη, άρπα κόλα λύση, χωρίς σοβαρή μελέτη.

      Το ΝΑΤΟ δεν θα αφήσει ποτέ καμία χώρα του να κάνει τούμπες που αυτό δεν εγκρίνει. Το ΝΑΤΟ έχει εγκληματικό παρελθόν και το θέμα είναι πως εκ των έσω θα βελτιωθεί. Αν βγεις έξω από το ΝΑΤΟ δείξε μου τα ισχυρότερα όπλα που έχει από αυτό για να το πολεμήσεις. Βασική στρατηγική ανάλυση λάθος και εδώ του Καζάκη, Με κουμπούρες μειντ ιν Βενεζουέλα δεν μπορείς να πολεμήσει το ΝΑΤΟ στο οποίο εδώ και πολλά χρόνια δίνει γη και ύδωρ και πετρέλαια και λεφτά και η Ρωσία ακόμα.

      Ο κάθε άνθρωπος που δίνει δημόσιο λόγο πρέπει να έχει σεβασμό και για τον εχθρό του ακόμα. Ο Καζάκης δεν ξέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς και αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ελαττώματά του. Έχει πει βαριές κουβέντες και για τον Θεοδωράκη σε εκπομπές, και μάλιστα κατήγγειλε ότι αμερικανικες υπηρεσίες χρηματοδότησαν τις σπίθες. Πιθανό και αυτό. Ξένες υπηρεσίες κερδίζουν πολλά με τη δημιουργία πολλών και διαφορετικών πολιτικών βαλβίδων όπως όλα τα κόμματα και κινήσεις που βλέπουμε. Κερδίζουν από την ανωριμότητα και ελαφρότητα τόσων πολλών αρχηγών, Καζάκης, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Τσοβόλας, Καλεντερίδης, Μίκης, Μάκης, Σούλης, Μπούλης, Σώρρας, Ψώρρας, όλοι από μια κίνηση βαλβίδα πάνε με τους πολιτικούς διχασμούς το λαό μας στο τέλος του, μιας και στην ουσία το μόνο που καταφέρνουν είναι να παραδίδουν την εξουσία σε όποιον ορίσουν οι δανειστές. Τα πολλά μικρά κόμματα και κινήσεις είναι τα κερασάκια στην ταφόπλακα του νέου Ελληνισμού. Πρόσφατα συζήτησε με ξένο που γελούσε με το πόσο εύκολο μπορούσε να βάλει δύο Έλληνες πολιτικούς αρχηγίσκους να ξεσκίσουν ο ένας τις σάρκες του άλλου. Μας έχουν πάρει χαμπάρι ότι δεν μας κόβει, γνωρίζουν τα εθνικά μας ελαττώματα, έχουν ψυχολόγους που κάνουν ανάλυση στο κάθε λαό που θέλουν να ελέγχουν. Ξυπνάτε ζαγάρια που νομίζετε ότι δεν ζείτε μέσα σε μια μεγάλη μπαρούφα.

      Για ένωση με άλλες δυνάμεις τα ακούω εδώ και χρόνια από τον Καζάκη, όλοι φεύγουν με όλους τσακώνετε, είναι ντουβάρ νταμάρ.

      Αυτό έστειλα στον Καζάκη
      Και οι δύο, εσείς και ο Καλεντερίδης είστε χωριάτες με την έννοια του ότι δεν έχετε επαφή με τον πολιτικό πολιτισμό και εύκολα πυροβολάτε τον άλλο πριν σκεφθείτε. Όμως, και οι δύο δεν είστε προδότες ή απατεώνες. Στη διάγνωση για το τι είναι το χρέος είμαι σύμφωνος μαζί σας και πιστεύω ότι ο Καλέντερίδης είναι άσχετος επι του θέματος. Παράδειγμα, ξανά και ξανά λέει ότι η Κύπρος πέτυχε και εμείς αποτύχαμε με τα μνημόνια, διότι η Κύπρος το πήρε σοβαρά το θέμα και έκανε αυτά που έπρεπε. Δεν έχει ιδέα ότι η Κύπρος δεν αντιμετώπισε επίθεση χρέους αλλά επίθεση στον τραπεζικό της τομέα μόνο. Η ασχετοσύνη και προχειρότητα του Καλεντερίδη σε μια σειρά από σοβαρότατα προβλήματα είναι τρομακτική, και απόδειξη του ότι ημιμαθείς άνθρωποι κατευθύνουν τη χώρα στα βράχια. Εσείς πως θα του εξηγήσετε τι κάνει λάθος, με κλωτσιές ή ανθρώπινα; Δεν είναι λαμόγιο, το χωράφι του όργωνε μόνο του με τρακτέρ τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, και αυτό τον τιμά. Αυτό θα το στείλω και στον Καλεντερίδη. Νομίζω ότι μόνο με την ένωση όλων των πατριωτικών στοιχείων ίσως σωθεί η χώρα. Καταλάβετε και οι δύο ότι το πλήθος των μικρών πολιτικών κινήσεων υπηρετεί άριστα τα σχέδια αποδόμησης κάθε εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή την οριστική διάλυση της χώρας μας. Το ίδιο σενάριο με πολλές κινήσεις παίζουν ξένες υπηρεσίες για τη διάλυση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αν δεν ενωθείτε όσοι λέτε ότι είστε πατριώτες θα το πληρώσετε με τα δικά σας κεφάλια, αργά η γρήγορα.

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω ότι σε δεξίωση για την εθνική εορτή της Βενεζουέλας, ο Καζάκης είχε πει στον πρέσβη της ότι τα προβλήματα υπάρχουν διότι ο Τσάβες νομίζοντας ότι αρκεί η πολιτική εξουσία, δεν έθεσε σε κρατικό έλεγχο την κεντρική τράπεζα της χώρας τους και άφησε ετσι ασυδοτους τράπεζες και καρτέλ.
      Αυτό πληρώνει σήμερα ο λαός εκεί.
      Κάτι που δεν θα γίνει στην Ελλάδα όταν θα έλθει η στιγμή.

      Διαγραφή

    3. Κιτσάρα, καμία χώρα δεν είναι ελεύθερη χωρίς διάφανη δημόσια κρατική κεντρική τράπεζα. Η στιγμή δεν θα έρθει ποτέ χωρίς την ενότητα και τη συνεργασία των αναλυτών, ερευνητών, ικανών και εντίμων της χώρας.

      Για διαβάστε τι λέω, η δύναμη του κάθε λαού είναι στην ενότητα των καλών δυνάμεών του. Στη χώρα μας η πανσπερμία πολλών και διαφορετικών κομμάτων και κινημάτων τα οποία απαξιώνουν το ένα το άλλο, βρίζουν το ένα το άλλο, ξεσκίζουν το ένα το άλλο, σπάνε το ένα το άλλο, απαξιώνουν τα πάντα, αποτέλεσμα θα έχει το τέλος όλων μας. Ο εξευτελισμός μας δεν θα έχει τέλος.

      Μας έχουν ψυχολογήσει τα αφεντικά μας και μας παίζουν σαν μαριονέτες τον ένα ενάντια στον άλλο. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι συνειδητά προδότης για να υπηρετεί το ρόλο των δανειστών και δυναστών της χώρας μας, αρκεί να βαράει δικαίους και αδίκους με την αμάθειά του και το χαμηλό του ήθος.

      Υπήρξα και εγώ άδικος και ακραίος με πολλούς, λάθος μου. Πίστεψα και αρκετούς ως σωστούς ενώ ήταν λάθος, αλλά τουλάχιστον από την αρχή της κρίσης φωνάζω για ενότητα των καλύτερων δυνάμεών μας. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, αν είχα λεφτά θα σας πλήρωνα όλους να ενωθείτε ότι να βαράτε τζούφιες κουμπουριές.

      Ο Ελληνισμός είναι ότι σημαντικότερο έχει περάσει από την ανθρώπινη ιστορία, και φτάνει το καταλάβουμε από που ήρθαμε και τι αποστολή έχουμε από την ίδια τη φύση για να αλλάξουν όλα.

      Διαγραφή
    4. Σιδηρούντιε, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 (18.00-21.30) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Olympic Royal (περιοχή Μακρυγιάννη, απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, 5 λεπτά με τα πόδια από το Βιβλιοπωλείο του κ. Καλεντερίδη), ομιλία του ΓΓ του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη για το Χρέος και γιατί μπορεί να διαγραφεί.
      Στη διάρκεια της ομιλίας θα παρουσιαστεί από τον Δ. Καζάκη η εμπεριστατωμένη πρόταση για το πως μπορεί η χώρα μας να απαλλαγεί οριστικά και χωρίς παρενέργειες, από τη θηλειά του Χρέους που της έχουν περάσει στο λαιμό οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές.

      Στην εκδήλωση που είναι ανοιχτή στον καθένα, θα υπάρξει διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ, ζω στο εξωτερικό,δεν μπορώ να έρθω, γνωρίζω όλη τη στρατηγική του Καζάκη από τις ομιλίες και άρθρα του και σε πολλά συμφωνώ μαζί του. Το θέμα είναι να γίνει λόμπυ να περάσει και να γίνει αποδεκτή η δική μας εθνική στρατηγική από τα αφεντικά μας, επειδή και αυτά θα κερδίσουν από αυτή. Καμία άλλη στρατηγική δεν θα αφήσουν να περάσει παρα μόνο αυτή που θα τους δώσει και δικό τους κέρδος. Αν πάρουν εγγυήσεις ότι μια ισχυρή και μεγάλη Ελλάδα είναι προς όφελός τους, θα αποκτήσουμε μέλλον. Αν θέλεις κάτι καλό να κάνεις σε παρακαλώ πάρε τον Καζάκη να βρεθεί με τον Καλεντερίδη σε μια συνάντηση, εν ανάκγη απήγαγέ τους μαζί με τους φίλους σου, κάντε τους ένα τραπέζι τέλος πάντων.

      Διαγραφή
    6. Πρόσεξε. Περισσότερες οι πιθανότητες να βρεθούμε εσύ κι εγώ σε τραπέζι καθότι και η αφεντιά μου βρίσκεται εκτός και μάλιστα πολύ μακριά από Ελλάδα. Παρά να καθισουν μαζί οι Κ&Κ. Θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να φτάσει ο εκκωφαντικος ήχος από την κατάρρευση του ευρώ και της ΕΕ. Η κατάρρευση έχει επέλθει, αλλά επειδή τα ερείπια βρίσκονται μακριά, θα πάρει κάποιο χρόνο να φτάσει η εικόνα για να την δει ο Καλεντεριδης και να το πάρει απόφαση. Πώς γίνεται με κάποια μακρινά άστρα που ενώ έχουν σβήσει, εμείς τα βλέπουμε στην γη αφού η τελευταία τους αναλαμπη λόγω της απόστασης των χιλιάδων ετών φωτός, αργει; Κάπως έτσι! Μαζί, έχει πεθάνει και η Παγκοσμιοποιηση!!!

      Διαγραφή
    7. Αν περνάς από Λονδίνο να βρεθούμε. Αυτοί που έχουν μείνει στην Ελλάδα τρώνε ο ένας τον άλλο, δεν βλέπουν το δράμα της χώρας. Δεν έχω γνωρίσει ούτε ένα Έλληνα του εξωτερικού που να είναι κολλημένος όπως οι περισσότεροι στην Ελλάδα. Το ιμέιλ μου είναι gsiderountios (at) gmail . com

      Διαγραφή
    8. Σιδηρούντιε,
      Λες: "Για τη Βενεζουέλα ψάξε τις ομιλίες προ ολίγων ετών, έλεγε καθαρά ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτά που έκανε ο Τσάβες, και ότι η Βενεζουέλα δείχνει το δρόμο. Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα είναι ικανό να γονατίσει κάθε τέτοιου είδους κινήσεις, οπότε λάθος ανάλυση και μέθδο βρήκε ο Καζάκης, πρόχειρη, άρπα κόλα λύση, χωρίς σοβαρή μελέτη."

      Δηλαδή δεν πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τα σωστά μέτρα που παίρνει ένα κράτος για τον λαό του και την ανεξαρτησία της χώρας του επειδή αυτό το συγκεκριμένο κράτος τελικά έκανε μισή δουλειά και άφησε τους εχθρούς του να του την πέσουν, γιατί ...προεξοφλείς ότι κι εμείς θα κάνουμε μισή δουλειά και θα μας την πέσουν!

      Λες: "Η στιγμή δεν θα έρθει ποτέ χωρίς την ενότητα και τη συνεργασία των αναλυτών, ερευνητών, ικανών και εντίμων της χώρας.
      ...
      η δύναμη του κάθε λαού είναι στην ενότητα των καλών δυνάμεών του. "

      Όπως σου απάντησα πιο πάνω, η λύση δεν είναι στην ενότητα μιας ελίτ λίγων ικανών ανθρώπων, γιατί οι λίγοι είναι πάντα ευάλωτοι μεταξύ άλλων, στη διαφθορά και στην εξαγορά και αν ο λαός συνεχίζει να κοιμάται, θα πρόκειται για μια ενότητα χωρίς αντίκρυσμα. Η λύση είναι η αφύπνιση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού (που μέσα της συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιαίτερα ικανοί άνθρωποι) και η πραγματική Δημοκρατία. Είναι μια λύση με γερά, ακλόνητα θεμέλια γιατί τον αφυπνισμένο και ενωμένο λαό σε μια πραγματική δημοκρατία, δεν μπορεί να τον νικήσει καμία δύναμη.

      Διαγραφή
  27. Οι αναφορές του Καζάκη σε Βενεζουέλα, Αργεντινή, Ισλανδία κλπ, είχαν ΠΑΝΤΑ να κάνουν με την ΜΟΝΟΜΕΡΗ διαγραφή του χρέους τους και της εξ αυτής μηδενικές σε βάρος των χωρών αυτών συνέπειες. Δηλαδή πολέμους, εμπάργκο κλπ. Για τον απλούστατο λόγο ότι η διαγραφή χρέους αποτελεί αναφέρετο δικαίωμα κάθε κράτους εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που περιγράφονται στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις του ΟΗΕ, ακόμα και του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας κλπ.
    ΠΟΤΕ δεν ταυτίστηκε με τις επιλογές αυτών των κυβερνήσεων σε όλους τους τομείς.
    Στο ζήτημα του ΝΑΤΟ μιλάει για πολυμερείς ισότιμες σχέσεις με όλους όσους σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αν δηλαδή γίνεις σοβαρή χώρα, θα σε σέβονται άπαντες. ΚΑΙ το ΝΑΤΟ όσο υπάρχει!!!
    Ο τελευταίος που θα διαφωνήσει μαζί σου για την ενότητα των πατριωτικών/δημοκρατικών δυνάμεων είμαι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό μου είχε διαφύγει και τα λέει όλα για το ποιόν του "πατριώτη" Καλεντερίδη:
    Σάββας Καλεντερίδης "να σηκώσουμε την υποψηφιότητα του Άδωνι στις πλάτες μας" https://youtu.be/NZYCjb8ZTa8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έχω κάνω κριτική στον Καλεντερίδη για χίλια θέματα, ουδέποτε όμως έσβησε σχόλιά μου. Αντίθετα, ο Καζάκης δεν αναρτά τις απαντήσεις μου και με διέγραψε από το ΕΠΑΜ αμέσως μόλις είπα ότι δεν μπορεί να αποκαλεί προδότες τους πάντες. Μετά φταίει ο Γλέζος που τον αποκάλεσε μέλος της ΕΣΠΟ;
      Υπάρχει περίπτωση ο Άδωνις πράγματι να έχει εξαπατηθεί και να πιστεύει αυτά που λέει για το καλό της χώρας του. Δεν είναι ψύχραιμος, λαϊκίζει, παρά τους αγώνες του για επιβίωση δεν έχει οριμάσει αλλά δείχνει να μην κρατάει κακίες και να είναι καλύτερος χαρακτήρας από αρκετούς επικριτές του. Όταν θα σοβαρέψει και θα μάθει να κάνει ουσιαστικό διάλογο τότε θα προσφέρει πολύ περισσότερα. Μέχρι στιγμής ρίχνει τα ήθη της κοινωνίας μας. Ο λαός έχει ανάγκη από το καλό παράδειγμα στη συζήτηση, όχι από τσιρίγματα.
      Ο Καλεντερίδης τουλάχιστον είναι πολύ σοβαρότερος από πολλούς πολιτικούς. Από την άλλη, κάποιοι πολιτικοί που δείνουν πολύ σοβαροί και μετρημένοι είναι μεγάλοι απατεώνες. Δεν πρέπει να είμαστε θάφτες ή χειροκροτητές κανενός αν δεν έχουμε μελετήσει σε βάθος τα έργα του και τη ζωή του. Εμείς όμως πολύ εύκολα βαράμε παλαμάκια ή ρίχνουμε πιστολιές προς διάφορες κατευθύνσεις πριν να σκεφτούμε.

      Διαγραφή
    2. Αφού ο Καλεντερίδης δεν σου έσβησε σχόλια, είναι "σοβαρός πολιτικός" δεν έχει σημασία που υποστηρίζει προδότες (παρεπ. έχει σβήσει δικό μου σχόλιο) και ο Άδωνις είναι κατά βάθος καλό παιδί που "μπορεί να έχει εξαπατηθεί" -δεν έχει σημασία που πούλησε τη χώρα και τον λαό της.
      Άρα και για τον Χίτλερ πρέπει να δείξουμε κατανόηση γιατί κατά βάθος ήταν χρυσό παιδί -ειδικά πριν να κλείσει τα 3.
      Επομένως για σένα οι προδότες είναι μάλλον καλά παιδιά και απλά έχεις αμφιβολίες για τους πατριώτες!

      Όπως σου είπε ο Καζάκης μετά τη δική σου επιμονή: "Μείνε εκεί δούλος της δικής σου ανικανότητας να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι" αλλά μάλλον ήταν επιεικής μαζί σου. Για μένα, δεν είσαι με μάς, είσαι με το τέρας, και δεν υπάρχει απαλλαγή λόγω βλακείας.

      Διαγραφή
    3. Το ινφογνώμων δεν σβήνει σχόλια που δεν βρίζουν, αυτό έχω υπόψη μου.

      Ως βλάκας που είμαι θέλω τις αποδείξεις για την προδοσία με κάθε λεπτομέρεια και στοιχεία. Στο παρελθόν, χωρίς να έχω μελετήσει σοβαρά κάποια πρόσωπα τα έθαβα ή τα επαινούσα. Όσο προχωράει η κατάσταση της βλακείας μου τόσο περισσότερο προσπαθώ να μην κάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο αν δεν γνωρίζω σε βάθος τι έχει κάνει ποιός και τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα, στην κοινωνία, στα διεθνή.

      Η απαξίωση, ο εξευτελισμός, οι άκρατες επιθέσεις, οι φωνασκίες ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες είναι δείγματα εκβαρβαρισμού του πολιτεύματος και μάλιστα σε στιγμές που βουλιάζει το σκάφος. Η έλειψη διάκρισης οδήγησε πολλούς Έλληνες να στείλουν στον τάφο πολλούς άλλους Έλληνες. Οι κουμπουρόμυαλοι είνα το καλύτερο όπλο των αφεντικών μας. Όσο και αν οι κουμπουρόμυαλοι βρίζουν τα αφεντικά και νομίζουν ότι τα πολεμούν, στην ουσία τους προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες διότι φτιάχνουν κλίμα εθνικού διχασμού. Οι διχασμένοι λαοί είναι τα καλύτερα θύματα για άρμεγμα.

      Σε αυτές τις ώρες το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η συνεργασία των εντίμων και ικανών από κάθε χώρο. Εσύ ως έξυπνος τι σχέδιο έχεις και γιατί μιλάς σε βλάκες σαν εμένα; Εγώ ως βλάκας κερδίζω από το παρουσιάζομαι ως συνομιλητής ενός έξυπνου σαν εσένα που έθαψε το όνομά του κάτω από μια φάτσα καρτούν.

      Διαγραφή
    4. «Ως βλάκας που είμαι θέλω τις αποδείξεις για την προδοσία με κάθε λεπτομέρεια και στοιχεία.»
      Τα στοιχεία είναι όλα μπροστά σου για όσους αναφέρθηκες αλλά δεν τα βλέπεις -αυτό είναι το πρόβλημά σου. Οπότε αφού δεν τα είδες μέχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια, και δακτυλογραφημένα σε Α4 να σου τα δώσω, πάλι δεν θα τα δεις.

      «Η απαξίωση, ο εξευτελισμός, οι άκρατες επιθέσεις, οι φωνασκίες ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες είναι δείγματα εκβαρβαρισμού του πολιτεύματος και μάλιστα σε στιγμές που βουλιάζει το σκάφος.»
      Όταν βουλιάζει το σκάφος, είναι δικαιολογημένο να φωνάξεις σε αυτόν που καθησυχάζει τους υπόλοιπους ότι δεν τρέχει τίποτα.


      «Σε αυτές τις ώρες το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η συνεργασία των εντίμων και ικανών από κάθε χώρο. Εσύ ως έξυπνος τι σχέδιο έχεις και γιατί μιλάς σε βλάκες σαν εμένα; Εγώ ως βλάκας κερδίζω από το παρουσιάζομαι ως συνομιλητής ενός έξυπνου σαν εσένα που έθαψε το όνομά του κάτω από μια φάτσα καρτούν.»
      Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον πατριώτη από τον προδότη, δεν μπορείς να μιλήσεις για συνεργασία. Μην ασχολείσαι καθόλου.

      Έχω αναφερθεί στο "δικό μου" σχέδιο πιο πριν.

      Μιλάω κυρίως για να περάσει η ώρα (διάλειμα) και συνήθως όχι τόσο για το συγκεκριμένο άτομο αλλά για τους υπόλοιπους που αυτό επηρεάζει -ένα ουτοπικό διάλειμμα.

      «Εγώ ως βλάκας κερδίζω από το παρουσιάζομαι ως συνομιλητής ενός έξυπνου σαν εσένα που έθαψε το όνομά του κάτω από μια φάτσα καρτούν.»
      Ο ανεπίσημος λογαριασμός και το ψευδώνυμο είναι μορφή άμυνας σε ένα σύστημα που μπλοκάρει όποιον λογαριασμό γουστάρει ή του υποδείξουν (Google, Facebook κλπ -έχω αρκετή εμπειρία σε αυτό).

      Διαγραφή
  29. Μη φοβάσαι, αυτοί που σαν εσένα έχουν ως στόχο το αιεν αριστεύειν και που πιστεύουν ότι κατανοούν την πραγματικότητα σε βάθος είναι ανίκητοι και κανένα σύστημα δεν μπορεί να τους μπλοκάρει. Εσείς έχετε μπλοκάρει όλα τα συστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.