12/3/17

Γιούνκερ: Κάποια στιγμή η Βρετανία θα επιστρέψει στην Ε.Ε.

Την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή στο μέλλον το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανέβει ξανά στο «πλοίο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, μιλώντας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε
«Το Brexit δεν είναι το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αντίθετο. Η επιλογή των Βρετανών δεν μου αρέσει, αλλά θα προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει παλιά και νέα μέλη, υπάρχουν κράτη – μέλη της Ε.Ε., χωρίς διάκριση, είπε ακόμη ο επικεφαλής της Κομισιόν.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

8 σχόλια:

  1. Ισως σε αυτά τα αξιώματα το "κουσούρι" να αποτελεί προϋπόθεση. Δεν φαίνεται να εμφανίζει στιγμή νηφαλιότητας!
    Αν βέβαια δεν έχει μοχθήσει καθόλου και του έχουν δοθεί αξιώματα και δόξα, δεν του κοστίζει. Από πρωθυπουργός μιας κουτσουλιάς στην κορυφή της Ευρώπης που τρεκλίζει και αυτή σαν μεθυσμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστάσιε
      αν θέλεις μου απαντάς.
      Τι είναι αυτό που σε κάνει να μιλάς υβριστικά για έναν ξένο πολιτικό, αποδεδειγμένα φίλο της Ελλάδας;
      Είναι σωστό εμείς οι Έλληνες να βρίζουμε ξένους ηγέτες, τη στιγμή που οι δικοί μας είναι στην κατάσταση που όλοι ξέρουμε;

      Διαγραφή
    2. Σέβομαι και εκτιμώ πολύ την γνώμη σου, την εμπειρία σου, και την προσφορά σου.  Πιθανά να είναι όπως τα λες και θα ήθελα να αφαιρεθεί αν είναι έτσι. Βέβαια στην ένστασή σου υπάρχει και η λέξη "υβριστικά" και το "φίλος της Ελλάδας" σαν μια τανάλια, όπου το πρώτο μεγενθύνεται από το δεύτερο. Όπως και στο όνομα του φίλτατου ιστολογίου σας όπου ινφογνώμων είναι περισσότερο ένας προσδιορισμός στα πολιτικά. Κατά συνέπεια εφόσον η πολιτική έχει σκοπό, στην προκειμένη περίπτωση εθνικό, το ερώτημά σου σε αυτήν την βάση είναι σωστό και εμπεριέχει και την απάντηση.

      Διαγραφή
    3. και γιτι του αναρτας το σχολιο αν νομιζεις οτι βριζει; Το αποδεδειγμενα φιλο της Ελλαδας που φαινεται ;

      Διαγραφή
    4. Αναστάσιε
      δεν είναι επί προσωπικού το θέμα.
      Θέλω να καταλάβω για πιο λόγο οι Έλληνες αρέσκονται να βρίζουν ή να προσβάλλουν τους ξένους ηγέτες ενώ οι δικοί μας είναι αυτοί που είναι.
      Όσο για τον επιστήμονα, επειδή σε έχω δει να καταφέρεσαι εναντίον μου σε διάφορους χώρους, νομίζω ότι δεν είναι έντιμο να σχολιάζεις εδώ μέσα.
      Σε χώρους που ανήκουν σε πρόσωπα που δεν συμπαθούμε, δεν είναι σωστό να σχολιάζουμε.
      Παραβιάζουμε τη λαϊκή ρήση που λέει "όμοιος τον όμοιο ..." και τα λοιπά...

      Διαγραφή
    5. Μα βρίσκω την μομφή σου από τις πιο ρεαλιστικές που μου έχουν απευθύνει.

      Θα ήθελα να σταθώ σε τρεις λέξεις, με την ευγενική σου ανοχή.

      Κατάλαβα την λέξη 《υβριστικά》 ως κάτι μέραν του ελληνικού μέτρου, σε σχέση πάντα με τον χώρο. Δεν θα απαντούσα το ίδιο σε κάποιον άλλο καθώς εσύ είσαι αυτός που ορίζει τον παρόντα χώρο.

      Στέκομαι στιγμιαία στην λέξη 《ξένος》, λέγοντας μόνο ότι όντας Πρόεδρος των Επιτρόπων με αντιπροσωπεύει, στην ουσία είναι υπερ-Πρωθυπουργός μας.

      《Αρέσκονται》, αυτή είναι η πιο δύσκολη. Είναι σαν οι Έλληνες να διασκεδάζουν ανοήτως αποδομόντας υψηλά ιστάμενους ξένους. Η αρχή όμως της ευχαρίστησης στην ανθρώπινη συμπεριφορά δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα. Οπότε θέλει ψάξιμο, τι να πω!

      Για τον σκοπό του ερωτήματός σου, το να βγάλεις συμπέρασμα από την δική μου απάντηση γενικεύοντας την, δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να συμβάλλω. Η αναζήτηση μιας απάντησης με την γενίκευση του ειδικού μπορεί να είναι εξαιρετικά απατηλή. Για τον ίδιο λόγο που η κβαντομηχανική δεν απαντά στα της θερμοδυναμικής και η ψυχανάλυση στα της κοινωνιολογίας.

      Θα τολμούσα όμως να πω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να βρίσκεται στην ταυτότητά μας. Την γλώσσα, την θρησκεία, τα πρώτα ακούσματα, τους γονείς μας, τους χορούς που χορέψαμε, ίσως ακόμα και την γεωγραφία και τον καιρό. Από αρχαιοτάτων χρόνων οι Ελληνες είναι αμφισβητίες. Είναι πασιφανές. Ίσως και για αυτό δεν μας έχει χρεωθεί κάτι μαζικό, όπως μια γενοκτονία ας πούμε.

      Τέλος, αυτό που εγώ θεωρώ τραγικό και καταστροφικό είναι ότι κατηγορούμε ο ένας τον άλλο,σαν πανδημία. Βρίσκεται παντού και σε κάθε λόγο. Κατηγορούμε τους πάντες, γιατρούς, δικηγόρους, ταξιτζήδες, ελ. επαγγελματίες, δημ. υπαλλήλους, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες, καθηγητές, δασκάλους, παπάδες, νέους, γέρους, φοιτητές, συνταξιούχους,  εργάτες, νησιώτες, πρωτευουσιάνους, αγρότες, βορειονοτιοελλαδίτες, κύπριους, αριστερούς, δεξιούς, κεντώους, τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αυτό πραγματικά μου είναι ανεξήγητο και απορώ το πως εξακολουθούμε και υπάρχουμε!

      Διαγραφή
    6. Αναστάσιε
      δεν κατηγόρησα κανέναν.
      Προσπαθώ να καταλάβω.
      Και ρώτησα, γιατί το συναντώ παντού.
      Ενώ έχουμε αυτούς που έχουμε, τον Τσίπρα, το Μητσοτάκη, τον Λεβέντη, τη Φώφη, τον Καμμένο και όλους τους άλλους που όλοι μαζί δεν κάνουν έναν από αυτούς που βρίζουμε ή απαξιώνουμε, να μην το προσωποποιήσω, εμείς ασχολούμαστε με τους ξένους.
      Όσο για τον Γιουνκέρ, ναι, έχεις δίκιο, είναι και δικός μας, λόγω θέσεως, αλλά αν το ψάξεις θα δεις ότι δεν είναι τυχαίος. Είναι μεγάλος πολιτικός και έχει παραλάβει τη σκυτάλη από έναν άλλο μεγάλο φιλέλληνα, τον Ζακ Σαντέρ.

      Διαγραφή
  2. Όταν μιλάει ο κύριος Γιουνγκερ θα έπρεπε να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και ίσως αποκωδικοποίησης τα λεγόμενα του.Όχι μόνον διότι είναι φιλέλληνας,αλλά όσοι δεν το έχουν κάνει καλό θα είναι να ξεκινήσουν μία ενδελεχή έρευνα από την μέρα που συμμετέχει στα κοινά της Ένωσης.ευφυείς άνθρωπος αρκεί κάποιος να παρακολουθεί τα λεγόμενα του και τις κινήσεις του.Για εμένα προσωπικά είναι το γεράκι τις Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.