11/3/17

Το Αιγαίο, τα νησιά και τα ψάρια του

Παντελής Σαββίδης
Οι Τούρκοι έβγαλαν το ξίφος από το θηκάρι και το κινούν ασύδοτα δεξιά και αριστερά, εγκαταλείποντας και τα τελευταία προσχήματα διπλωματικής συμπεριφοράς. Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Τουρκία που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά και πλήθος άλλες χώρες, ακόμη και ευρωπαϊκές, που υποτίθεται είχαν μια διπλωματική αβρότητα στον δημόσιο λόγο τους.
Χαρακτηριστική ευρωπαϊκή περίπτωση είναι ο κ. Σόιμπλε και η περιφρονητική αντιμετώπιση της Ελλάδας την εποχή της κρίσης.
Η Τουρκία δεν το κάνει αυτό μόνο με την Ελλάδα, αλλά ακόμη και με τη Γερμανία.
Ο παραλληλισμός της σημερινής πολιτικής της Γερμανίας με του ναζιστικού καθεστώτος ανάγκασε τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών να υπενθυμίσει στην Άγκυρα πως ξεπερνάει την κόκκινη γραμμή της χώρας. Ελάχιστα όμως επηρεάζει αυτό τον κ. Ερντογάν, ο οποίος διαπιστώνει πως η αντιπαράθεσή του με τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του δίνει πόντους ενόψει του δημοψηφίσματος – κάτι που δεν συμβαίνει με την Ελλάδα. Η κοινή γνώμη της Τουρκίας είτε έπαθε κάποιον μιθριδατισμό στην ανάδειξη των ζητημάτων με την Ελλάδα, είτε έχει διαμορφώσει μια υποσυνείδητη αίσθηση πως δεν είναι η Ελλάδα που ευθύνεται για τα προβλήματα της Τουρκίας – δεν εντυπωσιάζεται, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο, με την καλλιέργεια ελληνοτουρκικής κρίσης.
Γι’ αυτό είναι αδικαιολόγητη η αγενής συμπεριφορά προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ή, αν έχει συμβεί και εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, η αγενής συμπεριφορά προς Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. Νομιζω ότι το κρατικο οικοδομημα της Τουρκιας ουδολλως διαφερει από το Γερμανικο αφου οι δυο χωρες στο περασμα του χρονου ταυτιστικαν σχεδόν σε όλα με την Γερμανια ισως λογω της Ευρωπαικης της γεωγραφικης θεσης να είναι λιγο πιο 'πολιτισμενη'.
    Αν παρακολουθήσουμε την συμπεριφορα της κάθε μιας θα δουμε τις ιδιες συμπεριφορές διαχρονικα με το να απαιτουν να τους δωθει ότι βλεπει το ματι τους και ότι θεωρουν ότι τους συμφερει.
    Η Γερμανια βεβαια σαν πιο 'ευρωπαικη' δεν ζηταει εδάφη αλλα τα αποκτα με τον οικονομικο πολεμο που είναι πιο υπουλος και πιο αποτελεσματικος.
    Η Τουρκια παλι εκμεταλλευομενη την μοναδικα πλεονεκτικη της θεση,(αρκει να την δουμε στον παγκοσμιο χαρτη),εχει περισσοτερες στρατιωτικες λυσεις να επιβαλλει τα θελω της ενώ παραλληλα επιδιωκει για τους πιο περα από την γειτονια της,οικονομικες εξαρτησεις βλεπε Αλβανια,Σκοπια,Κοσσοβο κλπ.
    Επειδή λοιπον διακυβεει τεραστια ωφελη,το τελευταιο που την ενδιαφερει είναι η πολιτικη αβροτητα όπως αλλωστε και ο Σοιμπλε.
    Μην πέφτουμε λοιπον από τα συννεφα γιατι εχουμε καταντησει επικινδυνα γραφικοι σαν αυτόν στο ανεκδοτο που όταν τον απεκαλεσαν ρε πο@#$%η ,αγριεψε και ζητησε τον λογο που τον ειπαν ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.