11/3/17

Ελβετικό «μπλόκο» σε συγκέντρωση του κόμματος Ερντογάν

Από την πρόσφατη ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στο στάδιο του Ομπερχάουζεν στη Γερμανία (φωτ.: EPA / Sascha Steinbach)
Οι αστυνομικές αρχές της Ελβετίας απαγόρευσαν προεκλογική συγκέντρωση στην οποία θα μετείχε στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, επικαλούμενες κίνδυνο για τη δημόσια τάξη. Η αστυνομία έκανε λόγο για «σημαντικούς κινδύνους» που οδήγησαν στην απόφαση να απαγορεύσει την εκδήλωση, που επρόκειτο να γίνει το βράδυ της Παρασκευής στο καντόνι Άαργκαου, στη βόρεια Ελβετία.
Ο Χουρσίτ Γιλντιρίμ, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, επρόκειτο αρχικά να μιλήσει στη Ζυρίχη, αλλά οι διοργανωτές άλλαξαν βιαστικά την τοποθεσία, επειδή και Αρχές της πόλης την απαγόρευσαν.
Έτσι, η Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (UETD) που διοργάνωνε τη συγκέντρωση ανακοίνωσε ότι θα γινόταν στα γραφεία της στο Σπράιτενμπαχ, στο καντόνι του Άαργκαου. Ακολούθησε η νέα απαγόρευση από τις ελβετικές Αρχές.
Νέα πυρά από τον αυστριακό ΥΠΕΞ
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ήδη πριν από δύο εβδομάδες είχε προειδοποιήσει έντονα για το ενδεχόμενο προεκλογικής εμφάνισης του Ερντογάν στην Αυστρία, με νέες του δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), προειδοποιεί την Άγκυρα «να μην μεταφέρει την τουρκική εσωτερική πολιτική στην Αυστρία, κάτι που είναι επιζήμιο για την ενσωμάτωση στην Αυστρία».
Παράλληλα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς απέρριψε κατηγορηματικά, ως πέραν κάθε ορίου, τις κατηγορίες για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», που εκτόξευσε εναντίον της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.